Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο συν ένας μεγάλοι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο

Τα σύννεφα μαζεύονται και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε καταιγίδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αντιμέτωπη, εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας και με σειρά κρίσεων, που καλούν για αποφασιστικότητα και λεπτούς χειρισμούς.

Δύο συν ένας μεγάλοι «πονοκέφαλοι» για τον Κυριάκο
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
 
Αγρότες και παιδεία. Δύο ανοικτά μέτωπα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθούν και η αντιμετώπισή τους απαιτεί λεπτούς πλην καίριους και αποφασιστικούς χειρισμούς. Από σήμερα, δε, κατατίθεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που τόσο ταλάνισε το κυβερνών κόμμα το τελευταίο διάστημα.
 
Δύο συν ένα προβλήματα, που έρχονται να προστεθούν στα «αγκάθια» της ακρίβειας και της εγκληματικότητας, τα οποία ήδη αμαυρώνουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στη μακρά λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
 
Εν μέσω όλων αυτών και με τις δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό, αλλά να δείχνουν -στα ποιοτικά χαρακτηριστικά- ότι η ανοχή της κοινωνίας μεταφράζεται σταδιακά αλλά σταθερά σε κοινωνική δυσαρέσκεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να λύσει μία δύσκολη εξίσωση, πριν κλείσει καν χρόνο η δεύτερη θητεία του στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο αγροτικό ζήτημα, οι χθεσινές του παρεμβάσεις στο «μπλόκο» της Βόνιτσας άφησαν το στίγμα τους, με την υπόσχεση ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε», αλλά η αντιμετώπιση των ζητημάτων των αγροτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μόνος «σύμμαχος» στην παρούσα συγκυρία, η ταυτόχρονη εκδήλωση αγροτικών κινητοποιήσεων σε σειρά ευρωπαϊκών κρατών, που ωθεί τις Βρυξέλλες σε κινήσεις-ανάσα για τους Ευρωπαίους αγρότες, αν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θεσσαλικός Κάμπος και οι άλλες πληγείσες περιοχές υπερβαίνουν κατά πολύ το όποιο όφελος από τις συγκεκριμένες κινήσεις. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ας μην εκπλαγούν οι φίλτατοι της κυβέρνησης, εάν, μεσούσης της Agroticaπου «τρέχει» αυτές τις ημέρες, ενταθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις και δούμε πάλι την Ελλάδα να κόβεται σε κομμάτια από τα μπλόκα.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο των ημερών, στην παιδεία, όπου η παρούσα αναταραχή αφορά στις αντιδράσεις στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει την πόρτα σε μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, η λύση-μπάλωμα των τηλε- εξετάσεων μάλλον δεν λύνει το πρόβλημα ή το λύνει μόνο μερικώς, για όσα ΑΕΙ τελικά την επιλέξουν. Οι καταλήψεις παραμένουν, τόσο σε σειρά πανεπιστημιακών σχολών όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το «καζάνι σιγοβράζει» για φοιτητές, μαθητές, γονείς και την κοινωνία συνολικά, δίχως να είναι άμεσα ορατή η δυνατότητα εκτόνωσής του. Άμεσο διακύβευμα, βεβαίως, το χειμερινό εξάμηνο για τους φοιτητές που δεν θα διαγωνιστούν.

Υπό το φως όλων αυτών, αλλά και με φόντο τη νέα περιπέτεια στην οποία πρόθυμα «βουτά» η πατρίδα μας, με το ενδεχόμενο ανάληψης της διοίκησης της επιχείρησης «Ασπίδες», για την προστασία της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, η παρούσα κυβέρνηση καλείται να αποδώσει στο 100% ή και παραπάνω.

Ο πρωθυπουργός και ορισμένοι υπουργοί του δεν στερούνται πρωτοβουλιών και προχωρούν σε κινήσεις. Πολλά άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο, είναι, ουσιαστικά, άφαντα. Πώς ακριβώς «μετρά» αυτό το φαινόμενο ο φίλτατος Μητσοτάκης, δεν είναι απολύτως σαφές. Οι πολίτες όμως το βιώνουν στην καθημερινότητά τους και εφόσον συνεχιστεί, αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ορατό στις δημοσκοπήσεις. Είτε είναι δραστήρια η αντιπολίτευση είτε όχι!

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v