Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Μαξίμου και η επιχείρηση αλλαγής ατζέντας

Είτε «ξύπνησαν» και είπαν «ας στρωθούμε στη δουλειά» είτε τους ανησυχούν οι δημοσκοπήσεις ενόψει ευρωεκλογών, καλώς τους κι ας αργήσανε! Μέσα σε μία ημέρα παρουσίασαν περισσότερο έργο από τον τελευταίο μήνα. Επί πόσο όμως θα μπορούν να κάνουν το ίδιο;

Το Μαξίμου και η επιχείρηση αλλαγής ατζέντας

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Μέσα σε μόλις μία ημέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε τον εκσυγχρονισμό και σημαντικές παρεμβάσεις σε περισσότερα από 80 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας, την εθνική καμπάνια κατά του μπούλινγκ, από κοινού βεβαίως με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης παρουσίαζε μία μεταρρύθμιση-τομή στη Δικαιοσύνη και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας έβαζε «καμπάνα» 790.000 ευρώ σε τρεις servicers.

Αν και το νομοσχέδιο του φίλτατου Φλωρίδη βρισκόταν ήδη σε δημόσια διαβούλευση, οπότε ήταν γνωστό, δεν το λες και λίγο για μίας ημέρας δουλειά!

Πρόκειται για την «αφύπνιση» της κυβέρνησης ενόψει Ευρωεκλογών, υπό το φως της δημοσκοπικής κάμψης που παρουσιάζει το κυβερνών κόμμα ή για μία επιχείρηση «αλλαγής ατζέντας», ακριβώς ώστε να ανακάμψει δημοσκοπικά; Όπως κι αν έχει, καλώς τους κι ας αργήσανε.

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη στην παραγωγή έργου είναι, όπως κι αν έχει το πράγμα, ευπρόσδεκτη, ιδίως ύστερα από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε όλους τους τομείς τους οποίους «ακούμπησε» χθες το χέρι της κυβέρνησης.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τι να λέμε τώρα; Για τις τερατώδεις λίστες αναμονής για πρωινά χειρουργεία και για τη «διοχέτευση» μέρος της ουράς αναμονής στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία; Για το φαινόμενο του σχολικού μπούλινγκ από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Για την αποτυχία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος να συνεχίσει να προσφέρει στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών όσα προσέφερε κατά το παρελθόν ή από τα αντίστοιχα ελλείμματα στην ελληνική οικογένεια;

Αντίστοιχα, στις τερατώδεις καθυστερήσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας είναι μάλλον περιττό να αναφερθούμε, ύστερα από τις τόσες καταδίκες της Ελλάδας για αυτό το ζήτημα αλλά και όσα υφίστανται όσοι προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους μέσα από τα κανάλια του.

Τώρα, για τους servicersστα χέρια των οποίων βρίσκονται δάνεια δισεκατομμυρίων και τις πρακτικές που αυτοί ακολουθούν, τα είπε χθες ο φίλτατος κ. Σκρέκας και εντέλει το θέμα προσφέρεται για... λαϊκή κατανάλωση, ώστε να δει και ο κόσμος ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, για την προστασία των δανειοληπτών.

Με αυτά και με αυτά, όμως, πού καιρός να συζητήσει κανείς για τις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν, ναι μεν το σημαντικό προβάδισμα αλλά και τη συνεχιζόμενη συρρίκνωσή του, για το κυβερνών κόμμα; Πού καιρός να συζητήσει κανείς για τα αίτια αυτής της πτωτικής πορείας και των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτήν; Τους χειρισμούς στα ζητήματα των υποκλοπών, του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, της υπόθεσης της διαρροής των e-mails ψηφοφόρων του εξωτερικούτη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την παιδεία, την υγεία και όλα εκείνα τα ζητήματα που αμαυρώνουν την καθημερινότητα;

Αντίθετα, συζητά ή εντέλει διαθέτει πλέον την απαραίτητη τροφή για σκέψη, για το -όντως υπαρκτό- πρόβλημα της νεανικής βίας και δη του σχολικού μπούλινγκ.

Επί πόσο όμως είναι δυνατός ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από αυτή την καθ' όλα ζοφερή καθημερινότητα; Από την ακρίβεια και τη μειωμένη αγοραστική ικανότητα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού;

Ο φίλτατος Σκρέκας προειδοποίησε χθες για πιθανές ανατιμήσεις και για ελλείψεις προϊόντων και τόνισε ότι «κάποια μέτρα θα τα διατηρήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται...». Τι περιθώρια υπάρχουν, άρα, για τη διατήρηση της επιχείρησης «αλλαγή ατζέντας»;


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v