Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ώρα της αλήθειας για τον Θωμά

Μας έχουν διηγηθεί άπειρες ιστορίες με τον κ. Λαναρά. Τόσο πολλές που κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να εκδώσουμε και βιβλίο. Άλλες απ΄ αυτές πρέπει να προσεγγίζουν την αλήθεια και άλλες όχι. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Όταν κάποιος βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του είναι Sir. Στην κατιούσα δεν θέλει να τον ξέρει κανείς. Κυρίως, ο προσωπικός του τραπεζίτης!

Η ώρα της αλήθειας για τον Θωμά
Μας έχουν διηγηθεί άπειρες ιστορίες με τον κ. Λαναρά. Τόσο πολλές που κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να εκδώσουμε και βιβλίο. Άλλες απ΄ αυτές πρέπει να προσεγγίζουν την αλήθεια και άλλες όχι.

Έτσι συμβαίνει συνήθως. Όταν κάποιος βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του είναι Sir. Στην κατιούσα δεν θέλει να τον ξέρει κανείς. Κυρίως, ο προσωπικός του τραπεζίτης!

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα έχουμε μπλέξει λίγο με όλα όσα διαβάζουμε για τις εταιρείες του Ομίλου Λαναρά. Για να ξεμπλέξουμε το κουβάρι δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε τη βοήθεια των δημοσιευθέντων στοιχείων του Ομίλου.

Κι εκεί πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.



Ο Όμιλος Λαναρά έχει στα χέρια του ένα μεγάλο όπλο. Απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Κι αυτό το όπλο φαίνεται ότι χρησιμοποιείται ήδη…

Ανεξάρτητα από το πόσο θετικός ή όχι μπορεί να είναι ένας τραπεζίτης στα αιτήματα ενός μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, η ουσία είναι ότι το αντικείμενο του συγκεκριμένου Ομίλου έχει πάψει προ πολλού να είναι… sexy.

Η κλωστοϋφαντουργία δεν είναι φρούτο που ευδοκιμεί στην Ελλάδα του 2004. Ο έντονος ανταγωνισμός από το εξωτερικό και κυρίως από την Άπω Ανατολή καθιστά πολύ δύσκολο το έργο για τον οποιονδήποτε επιχειρηματία του κλάδου.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιχειρηματία. Ο κ. Λαναράς μας είχε πείσει, είναι η αλήθεια, για τις δυνατότητές του στη χρηματιστηριακή αγορά του 1999.

Μόνο που η ζωή δεν είναι μόνο χρηματιστήρια και το 1999 είναι πλέον μία μακρινή ανάμνηση. Δεν μας έχει πείσει ακόμη για τις επιχειρηματικές του δυνατότητες. Κι αυτή τη στιγμή προβάλλει μία θαυμάσια πρόκληση για να μας δείξει πόσο ικανός είναι και σε αυτό το πεδίο…

Αν κάποιος είναι ήδη μέτοχος σε μία από τις εταιρείες του Ομίλου, είναι υποχρεωμένος να δει το έργο μέχρι το τέλος. Αυτός το επέλεξε και ουδείς τον βίασε να πάρει την απόφαση να γίνει συνέταιρος με τον κ. Λαναρά.

Οι υπόλοιποι, αυτοί οι οποίοι δεν είναι μέτοχοι, μπορούν να περιοριστούν, προς το παρόν, στον ρόλο του παρατηρητή. Μέχρι να δουν πώς εξελίσσεται όλη αυτή η ιστορία…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v