Π&Κ: Προσδοκία αδυναμίας στις τράπεζες

Προσδοκία αδυναμίας στις τιμές των τραπεζικών μετοχών εκφράζει η έκθεση εβδομαδιαίας στρατηγικής της Π & Κ Χρηματιστηριακής, στην οποία προτείνεται η εναλλαγή θέσεων από τράπεζες σε άλλες ”επιλεγμένες” μετοχές. Παραμένει η σύσταση για διακράτηση μετοχών σε ποσοστό 80% του χαρτοφυλακίου.

Π&Κ: Προσδοκία αδυναμίας στις τράπεζες
Με πρόταση διατήρησης του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο 80% και ιδανική κατανομή 50% σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία έκθεση της Π&Κ Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 27 Αυγούστου.



Το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ επισημαίνει ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει κερδίσει 8,2% από την προηγούμενη εβδομάδα και στα παρόντα επίπεδα οι τιμές των τραπεζικών μετοχών αντανακλούν ήδη τη θετική ορμή της κερδοφορίας τους, με αποτέλεσμα να προσδοκάται πλέον μια αδυναμία στις τιμές των τραπεζικών μετοχών και ιδιαίτερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Αναφορικά με τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, το ενδιαφέρον παραμένει χαμηλό, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.



Ετσι, οι αναλυτές της Π&Κ Χρηματιστηριακής προτείνουν εναλλαγή θέσεων από τραπεζικούς τίτλους σε μετοχές όπως Τιτάνα, CCHBC και σε μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης όπως Folli – Follie, Intralot και Γερμανός.

Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές της Π&Κ δεν προτείνουν μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση τους οι αποτιμήσεις τους είναι υπερβολικές και προτείνουν την αποφυγή μετοχών με υψηλά beta.

Η λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ είναι οι μετοχές της Alpha Bank, EFG Eurobank, CosmOTE, Panafon– Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Μαΐλλης, Hyatt Regency, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Παντεχνική, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός, Ιασώ, και Autohellas.

Τα επενδυτικά σημεία που εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π & Κ, είναι τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των εταιριών, Τράπεζα Πειραιώς, Folli – Follie, Intralot, Ελληνική Τεχνοδομική, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Inform Lycos.

Τέλος, την εβδομάδα που πέρασε το τμήμα αναλύσεων της Π&Κ αναθεώρησε θετικά τη μετοχή της εταιρίας Γερμανός και η νέα τιμή στόχος είναι τα 20,5 ευρώ με τη σύσταση να παραμένει ”outperform”, ενώ αντίθετα η μετοχή της ΕΧΑΕ υποβαθμίστηκε σε ”underweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v