Alpha Finance: Στις 3.620 ο FTSE 140 το 2005

Με τιμή-στόχο τις 3.620 μονάδες για τον FTSE/ASE 140 έως το τέλος του 2005, η Alpha Finance εκφράζει την αισιοδοξία της για το νέο χρηματιστηριακό έτος, στην ανάλυσή της ”2005 Outlook & Preview”, εκτιμώντας ότι το 2005 θα είναι μια ακόμη χρονιά θετικών αποδόσεων. Για ποιους κλάδους διατυπώνει σύσταση ”overweight”. Οι τιμές-στόχοι για τις 11 overweight μετοχικές επιλογές.

Alpha Finance: Στις 3.620 ο FTSE 140 το 2005
Με τιμή-στόχο τις 3.620 μονάδες για τον FTSE/ASE 140 έως το τέλος του 2005, η Alpha Finance εκφράζει την αισιοδοξία της για το νέο χρηματιστηριακό έτος, στην ανάλυσή της ”2005 Outlook & Preview”, εκτιμώντας ότι το 2005 θα είναι μια ακόμη χρονιά θετικών αποδόσεων.

Η νέα τιμή-στόχος για τον FTSE/ASE 140 συνεπάγεται περιθώριο ανόδου της τάξης του 15% σε σχέση με το κλείσιμο της 10ης Δεκεμβρίου, ενώ οι τομείς για τους οποίους διατηρεί τη σύσταση ”overweight” είναι οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες και ο κλάδος των κυκλικών αγαθών και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Finance, η χρηματιστηριακή παραμένει θετική για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς θεωρεί υπερβολική την αντίδραση στις εκτιμήσεις για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Alpha Finance εκτιμά ότι η ελληνική αγορά διαπραγματεύεται τώρα με premium 10% έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία των συγκλινουσών εκτιμήσεων κάνουν λόγο για αύξηση 17% των κερδών ανά μετοχή το 2005, έναντι 11% των ευρωπαϊκών.

Θεωρούμε, λένε οι αναλυτές της Alpha Finance, ότι η ελληνική αγορά είναι πιο ασφαλής και πιο αμυντική σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, καθώς επηρεάζεται λιγότερο από τις ανησυχίες για τους παγκόσμιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ωστόσο, προειδοποιεί η Alpha Finance, ανησυχητική θα ήταν μια παρατεταμένη επικράτηση αρνητικού κλίματος (οδηγούμενη είτε από το ευρώ είτε από το πετρέλαιο) που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα και τη σχετική ελκυστικότητα της Σοφοκλέους.

Στις ”outperform” επιλογές της Alpha Finance συγκαταλέγονται οι κλάδοι των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, υπηρεσιών κοινής ωφελείας, κατασκευαστικών, κυκλικών αγαθών και υπηρεσιών.

Από τον κλάδο των τραπεζών, η χρηματιστηριακή επιλέγει την Εθνική Τράπεζα, με τιμή-στόχο τα 26 ευρώ, ενώ από τις τηλεπικοινωνίες ξεχωρίζει τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote, με τιμή-στόχο τα 16 και τα 17,70 ευρώ αντίστοιχα.

Η ΔΕΗ είναι η επιλογή της Alpha Finance από τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, στην οποία αποδίδεται τιμή-στόχος τα 23,70 ευρώ, ενώ από τις κατασκευές επιλέγει τον Τιτάνα (24,20 ευρώ τιμή-στόχος), και την Ελληνική Τεχνοδομική, με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 4,23 ευρώ.

Στις επιλογές του κλάδου των κυκλικών αγαθών και υπηρεσιών περιλαμβάνεται η Attica Group (4 ευρώ), η Autohellas (5,10 ευρώ), η Folli Follie (27,15 ευρώ), η Intralot (19,80 ευρώ) και η Notos Com (στα 4,80 ευρώ).

Από το ”ιδανικό χαρτοφυλάκιό” της, η Alpha Finance βγάζει τις μετοχές των Τραπέζης Πειραιώς, Hyatt, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ενώ αντίθετα σε αυτό παραμένουν η Coca-Cola 3E, η Intralot, η Notos Com, ο ΟΤΕ, η Cosmote, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ, ο Τιτάνας, η Folli Follie, η Επιχειρήσεις Αττικής, ο Γερμανός, ο Μαΐλλης, ο Μυτιληναίος, η Autohellas, η Ελληνική Τεχνοδομική, η Ρόκας, η S&B Ind. Minerals και η Γρ. Σαράντης.

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του 2004, επισημαίνει η Alpha Finance, απορρέει από τις εξαγγελίες για περικοπές στη φορολογία και τη συγκράτηση του κόστους.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες θα αυξηθούν 3,6% στις τράπεζες και 6,7% στις μη χρηματοοικονομικές μετοχές της αγοράς, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας, που κυμάνθηκε στο 16% και 11% αντίστοιχα.

Η λειτουργική πορεία του τραπεζικού κλάδου είναι πιθανότατα ο μοναδικός σημαντικός καταλύτης για την κατεύθυνση της ευρύτερης αγοράς, καθώς αντιστοιχεί σε πάνω από 50% των εκτιμώμενων κερδών. Μάλιστα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι πιθανότητες να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες ο εν λόγω κλάδος είναι περιορισμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v