Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πτωτική η βραχυπρόθεσμη τάση για μετοχές

Πτωτικά εκτιμά πως θα κινηθούν βραχυπρόθεσμα οι βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες (Nasdaq, Dow Jones) το IRAJ, σε σχετική μελέτη του με τη βοήθεια τεχνικών αναλύσεων και ιστορικών στοιχείων.

ΗΠΑ: Πτωτική η βραχυπρόθεσμη τάση για μετοχές
Καθοδική τάση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο εκτιμάται πως θα επικρατήσει στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με έρευνα του Investment Research & Analysis journal (Iraj).

Χρησιμοποιώντας τη ”συνδρομή” της τεχνικής ανάλυσης αλλά και ιστορικά στοιχεία αναφορικά με τις αποδόσεις των μετοχών στις ΗΠΑ, το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου, συμπεραίνεται από την μελέτη πως όσο τα επίπεδα των 1.610 μονάδων (Nasdaq) και 9.800 – 9.860 (Dow jones) παραμένουν απαραβίαστα, η βραχυπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

Στην μελέτη αναφέρεται εμφατικά πως η όποια σηματοδοτούμενη αλλαγή τάσης θα πραγματοποιηθεί όταν η αγορά αγγίξει ”πυθμένα”, εξέλιξη που δεν έχει λάβει ακόμα χώρα, ενώ δεν σημειώθηκε επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση, η λεγόμενη Capitulation day.

Η τελευταία εμφανίζεται σχεδόν πάντοτε σε μεσοπρόθεσμους πυθμένες και, όπως αναφέρεται στην χρηματιστηριακή ορολογία της Wall Street, αποτελεί την ημέρα πανικού όπου ο καθοδικός όγκος συναλλαγών είναι τεράστιος, οι επενδυτές ”ξεπουλούν” σε κατάσταση πανικού, αλλά σχεδόν πάντα ενδοσυνεδριακά η τάση αναστρέφεται, σηματοδοτώντας πιθανή μεταβολή της τάσης.

Το κρισιμότερο συμπέρασμα που αναδεικνύεται από την μελέτη αποτελεί η άποψη πως ”οι μετοχές δεν ενδιαφέρονται για αυτά που γίνονται ή που έγιναν αλλά για εκείνα που θα πραγατοποιηθούν”.

Παράλληλα τονίζεται εμφατικά πως η αγορά ”πιάνει πάτο” όταν οι προσδοκίες των επενδυτών είναι αρνητικές και προβαίνουν σε πωλήσεις χωρίς περίσκεψη, ενώ για την αλλαγή της τάσης απαιτείται μεταξύ άλλων μεγάλος όγκος συναλλαγών – εξέλιξη που για την ώρα δεν διαφαίνεται άμεσα.

Στην μελέτη τέλος σχολιάζεται πως η πτωτική τάση απαιτεί κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα για να αναστραφεί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τις ΗΠΑ : ”Δεν είναι δυνατόν Bull Market 18 ετών να τερματισθεί σε μια 2ετία όταν το ελάχιστο μακροχρόνιο Bear Market διαρκεί όχι λιγότερο από 8 έτη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v