Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου και η ελληνική αδράνεια

H επιλογή του Ράινς Πρίμπους, του Ελληνοαμερικανού επικεφαλής της εθνικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στη θέση του επιτελάρχη του Λευκού οίκου από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.

Ο επιτελάρχης είναι ο έμπιστος άνθρωπος του προέδρου. Εκείνος που φιλτράρει όλη την πληροφόρηση και ο πιο άμεσος σύμβουλός του.

Είναι ασφαλώς μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη με ελληνικό ενδιαφέρον. Ομως, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Λίγοι γνώριζαν τον Πρίμπους και ακόμη λιγότεροι τον ξέρουν προσωπικά, παρότι κατείχε μια τόσο σημαντική θέση.

Δεν είναι ο μόνος. Πολλοί άλλοι και άλλες με ελληνικές ρίζες κατέχουν σημαντικές θέσεις σε πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη. Είναι οι εν δυνάμει φυσικοί σύμμαχοι της Ελλάδας.

Κι όμως, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν εκπονήσει και υλοποιήσει ένα σχέδιο προσέγγισης όλων αυτών των ανθρώπων αλλά και άλλων ξένων που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ελληνικές θέσεις.

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι το είχαν προτείνει στο παρελθόν αλλά έμεινε στα χαρτιά.

Ακόμη και άνθρωποι που δεν προέρχονταν από το διπλωματικό σώμα αλλά γνώριζαν, είτε λόγω θέσης, είτε λόγω άλλων γνωριμιών, υψηλόβαθμα στελέχη ξένων κυβερνήσεων, κομμάτων κ.τλ. είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν οικειοθελώς αλλά δεν έγινε τίποτα.

Ομως, ποτέ δεν είναι αργά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v