Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 2.400 μέσω ΕΤΕ, Αlpha, ΔΕΗ, ΟΤΕ

ΟΤΕ και ΔΕΗ αντέδρασαν, η ΕΤΕ έπιασε τα 20,9 και το "ισχυρό χρήμα" ποντάρει στην Alpha για να αξιοποιήσει το ΧΑ την ενδοσυνεδριακή κορυφή του Dow χθες στην Wall. Κινητικότητα σε επιλεγμένες μικρομεσαίες μετοχές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με αρκετές ενθαρρυντικές ενδείξεις ξεκίνησε και συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Αντίδραση βασικών δεικτών - μετοχών, άμεση ΄΄ανταπόκριση΄΄ τίτλων-σηματωρών και σχετική επιφυλακτικότητα συνθέτουν την αρχική εικόνα της αγοράς. Με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά προς τις 2.415,8, τον Ftse 20 προς τις 1.237,4 μονάδες και την Εθνική στα 20,9, τον ΟΤΕ στα 11,77 και τη ΔΕΗ στα 15,26 ευρώ με συναλλαγές που παραπέμπουν περισσότερο σε διερευνητικού χαρακτήρα ημίωρο.

Τζίρος 21-22 εκατ. ευρώ από τα οποία το 1/3 σε Εθνική, ΟΤΕ και ΔΕΗ με τις δύο τελευταίες μετοχές να αντιδρούν σχεδόν από τα επίπεδα στήριξης τους. Σε αυτή την κίνηση θα σταθούμε περισσότερο, καθώς η προηγηθείσα διόρθωση του Οργανισμού και της Επιχείρησης έθεταν σε δοκιμασία την βραχυπρόθεσμη τεχνικότητα τους.

Το ότι αντιδρούν αποτελεί κατ΄ αρχήν ενθαρρυντική ένδειξη, που δείχνει πως και αντανακλαστικά λειτουργούν στην αγορά και οι ισχυροί παίκτες ελέγχουν το παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή συγκεκριμένα ισχυρά χαρτοφυλάκια ενισχύουν τις θέσεις τους στη μετοχή της Alpha Bank που αν υπερβεί τα 9,1-9,2 ευρώ μπορεί να δώσει ακόμη πιο ισχυρή κίνηση.

ΟΤΕ, ΔΕΗ και πρωτίστως Alpha Bank από τις τράπεζες (η Εθνική είναι…σταθερή παράμετρος) θα πρέπει να θεωρηθούν ρυθμιστές της τάσης και πόλοι έλξης βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, τουλάχιστον για σήμερα. Και βλέπουμε.

Η συνέχεια, το πιθανότερο, θα εξαρτηθεί και από την εικόνα των ευρωπαικών χρηματιστηρίων ωστόσο θα μείνουμε περισσότερο στην ισχυροποίηση της τάσης μίας ομάδας μετοχών εταιρειών της Μεγάλης-Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, που παραμένουν ΄΄κλειδιά΄΄ της τάσης.

Μετοχές των Jumbo, ΜΕΤΚΑ, 3E, Frigoglass, Μηχανική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΣΙΔΕΝΟΡ, Motor Oil, ΕΥΑΘ κ.α. αντιδρούν με ικανοποιητικές συναλλαγές.

Είτε πρόκειται για βραχυπρόθεσμη ρευστότητα είτε για επενδυτικού χαρακτήρα κεφάλαια η ουσία είναι πως ΄΄ισχυρά χέρια΄΄ συνεχίζουν να ποντάρουν στο ΧΑ και να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίδρασης βασικών δεικτών-μετοχών επιλογών τους.

Μένει βέβαια η τάση να επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια αλλά η συντήρηση του ΓΔ πάνω από τις 2.400 μονάδες μας καθιστά συγκρατημένα αισιόδοξους. Σε αυτό το κλίμα η σχέση ανοδικών προς καθοδικές ξεπέρασε από νωρίς το 4/ 1 δίνοντας έναν ισχυρό λόγο και στα μεσαιό-μικρά να ΄΄τρέξουν΄΄ περισσότερο.

Κατά την εκτίμηση μας όσο ΟΤΕ και ΔΕΗ παραμένουν σε τροχιά αντίδρασης από τα επίπεδα των στηρίξεων τους και η Εθνική πάνω από τα 20,6 ευρώ η βραχυπρόθεσμη τάση δεν θα πρέπει να ΄΄κρύβει κινδύνους΄΄ .

Με αυτή την προσέγγιση εστιάζουμε στην αντίδραση της Lavipharm προς τα 1,6 ευρώ σε τροχιά δηλαδή προς την αντίσταση της, τον Παρνασσό προς τα 2,4 ευρώ, την ΑΝΕΚ στα 1,01 ευρώ, Νηρέα στα 1,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v