Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ, MIG, EFG αντίβαρα στην διάθεση για διόρθωση

ΟΠΑΠ, MIG και Eurobank υπό προυποθέσεις μπορεί να αποτελέσουν για σήμερα τις αντίρροπες δυνάμεις στις πιέσεις στον FTSE 20. Στα 19,1-19,2 ευρώ κάνει βάση η Εθνική, ενώ χαμηλές παραμένουν οι συναλλαγές.

ΟΠΑΠ και Marfin Investment Group κράτησαν αρχικά τη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση με το 2,1% της μετοχής του Οργανισμού να συντηρείται ο FTSE 20 υψηλότερα των 1.160 μονάδων.

Δεδομένης της περαιτέρω διόρθωσης της Εθνικής μέχρι τα 19,12 ευρώ και της αρχικής αδυναμίας των Eurobank, Alpha Bank να δώσουν μία πειστική αντίδραση η τάση του 20άρη "πέφτει" κατά μείζονα λόγο στη μετοχή του Οργανισμού λόγω της αυξημένης βαρύτητας που διατηρεί στην στάθμιση του δείκτη.

Η μετοχή του MIG διαμορφώνεται στα 3,03 ευρώ, ενώ αγοραστές τραβούν λίγο υψηλότερα στα 4,56 ευρώ και τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μέχρι τώρα για τον Γενικό Δείκτη χαμηλή τιμή έχει καταγραφεί στις 2.259 μονάδες κατά τι χαμηλότερα από τον χθεσινό τοπικό πυθμένα θέτοντας εκ των πραγμάτων την περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης σε δοκιμασία.

Η πίεση των βασικών δεικτών πραγματοποιείται με συναλλαγές λιγότερες αναλογικά και από χθες και αναφερόμαστε κυρίως στη μετοχή της Εθνικής, όπου ο τζίρος περιορίζονταν στα 3,5 εκατ. ευρώ, πριν από λίγο.

Με συγκριτικά λίγες συναλλαγές υποχωρούν μέχρι 0,4% οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank ενώ χαμηλές… στροφές παρατηρούνται και σε Κύπρου (4,48 ευρώ), Πειραιώς (1,88 ευρώ).

Μετοχές εταιρειών όπως Μυτιληναίος ή Σαράντης διαμορφώνονται με σχετικά αρκετό τζίρο υψηλότερα με τον πρώτο να…φλερτάρει και πάλι τα 6 ευρώ, ενώ ο Σαράντης αντιδρά μέχρι τα 3,67 ευρώ. Επίσης σε μετοχές των Alapis, Σέλμαν, Centric, ΑττιΚατ πραγματοποιούνται αρκετές συναλλαγές.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1 με 45 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά.

Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι το ενδεχόμενο αντίδρασης μίας εκ των Eurobank, Alpha Bank με την πρώτη να έχει μεγαλύτερα περιθώρια κίνησης, εάν υπερβεί τα 8,4 ευρώ. Μάλιστα θα λέγαμε πως η Eurobank είναι αυτή (από τις δύο) που χρωστά μία αντίδραση ικανή να οδηγήσει τη μετοχή σε "κλείσιμο της ψαλίδας" σε σχέση με την τελευταία υπεραντίδραση της Εθνικής.

Εν πάσει περιπτώσει το παιχνίδι στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από το ενδεχόμενο αντίδρασης της Eurobank, λιγότερο της Alpha Bank και ανάπτυξης άλλων μετοχών του FTSE 20.

Εάν η Coca Cola 3E (που μαζεύεται σταθερά εδώ και καιρό από ισχυρότατα χέρια) θα μπορέσει να ακολουθήσει τον Μυτιληναίο ή μία από τις Βιοχάλκο, ΕΛΛΑΚΤΩΡ ή Motor Oil μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά θα έχουμε χρήσιμες βοήθειες για τον 20άρη.

Πρακτικά να μην χαθούν οι 1.159 μονάδες που σε συνδυασμό με τον χθεσινό πυθμένα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ικανό δείγμα χρήσιμο για όσους κινούνται με ορίζοντα 1-3 συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v