"Έσπασε" τα 23 ευρώ η Εθνική Τράπεζα

"Κούρσα" υπεραπόδοσης στις τράπεζες, με οδηγούς τις διεθνείς αγορές και τον τίτλο της Εθνικής που διέσπασε (και) τα 23 ευρώ. Πάνω από τα 10 ευρώ οι Eurobank (+5,45%), Πειραιώς (+8%). Ισχυρά κέρδη για Alpha (10,36 ευρώ).

Σε "κόντρα αποτιμήσεων στις τράπεζες", αναφερόμασταν στο προηγούμενο σχόλιο μας σε αγώνα ταχύτητας των ομίλων για το ποιος θα προλάβει να πάρει από την Εθνική τη ...σκυτάλη της επόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμπληρώνουμε τώρα, που οι τιμές…ίπτανται και το παιχνίδι της προεξόφλησης περνά σε άλλο στάδιο.

Εχουν και λένε, λοιπόν, οι τράπεζες στα 22,98 ευρώ η Εθνική Τράπεζα με 5,1%, στα 10,18 ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς με 8,2%, στα 10,05 ευρώ η Eurobank με 5,4%, στα 10,49 ευρώ η Alpha Bank με 4,5%.

Λογικό και επόμενο το 4,9% του Δείκτη Τραπεζών που περνά πλέον και τις 3.200 μονάδες σε μία πρωτόγνωρη κίνηση υπεραντίδρασης. Εναρμονισμένη η αντίδραση του FTSE20 προς τις 1.302 και του Γενικού Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά των 2.465 μονάδων.

Όλα αυτά με συναλλαγές 140 εκατ. ευρώ από τα οποία τα περίπου 100 (!) στις μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Marfin Popular Bank.

Οσα μένουν κατανέμονται στο…υπόλοιπο της αγοράς, με το ΧΑ επί της ουσίας αφημένο στις ορέξεις των μεγάλων τραπεζικών ομίλων. Αλλωστε μην διαφεύγει της προσοχής μας, πως η χθεσινή υπεραντίδραση της Εθνικής στηρίχθηκε στο σχεδόν 1/3 του συνολικού τζίρου που "γύρισε" στο ταμπλώ.

Εμείς οι μικρότεροι, πο δεν έχουμε δα και δυνατότητες, περιθώρια παρέμβασης απλά διαβάζουμε την τάση, παρακολουθούμε την εκτίναξη του ανοδικού σπιράλ και επιχειρούμε να μεγιστοποιήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό.

Υψηλότερα στο σύνολο τους και οι άλλες επιλογές του Συστήματος, καθώς αντιδρούν από ΕΧΑΕ, Fourlis, μέχρι Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤέρνα, Folli Follie και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο περίπου 2 προς 1 με 120-130 μετοχές στο πράσινο. Στο περιθώριο της αντίδρασης των τραπεζών, λιγοστές είναι οι εξαιρέσεις Intrakat, Έλλαστρον, ΑΕΓΕΚ, Proton Bank, Sprider, Αττικάτ, και λίγων ακόμη που κερδίζουν έδαφος στο ταμπλώ…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v