Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική "ανάταση" στη Σοφοκλέους

Συντηρείται η βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά για ΓΔ, FΤ 20 με την Εθνική στην υψηλότερη κορυφή των 24,4 ευρώ. Στο 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών με αρκετές μετοχές του μεσαίου χώρου να ακολουθούν τα ΄΄μεγάλα΄΄.

Από υψηλότερη ΄΄κορυφή΄΄ η Εθνική οδηγεί τράπεζες και Ftse 20, δίνοντας τον ρυθμό στην βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση, που σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με την εκλογική αναμέτρηση της 4 ης Οκτωβρίου.

Στις 1.427 ο 20άρης, στις 2.685 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με αυξημένες συναλλαγές 180 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά περίπου 58 έχουν πραγματοποιηθεί στις συναλλαγές 2,5 εκατ. μετοχών, ενώ από πλευράς τζίρου ακολουθούν Marfin Popular, Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου.

Επονται μη τραπεζικές μετοχές, ενδεικτικό του κλίματος και της κατεύθυνσης της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, σε ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Coca Cola 3E και επιμέρους τίτλους όπως Γενικής, ΔΟΛ, Αγροτικής, Τέρνα Ενεργειακής, Aspis Bank κ.α.

Η σταθερά βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση, ΄΄διευκολύνεται΄΄ από το ανάλογο κλίμα που διαμορφώνεται και πάλι στα ξένα χρηματιστήρια, αν και για το ΧΑ το ΄΄παιχνίδι΄΄ που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται πως έχει ορίζοντα…λήξης. Εν πάσει περιπτώσει η καταγραφή χθες της ΄΄διπλής κορυφής΄΄ στα όρια των 1.400, η άνετη υπέρβαση της σήμερα με ενεργοποίηση των τραπεζών ισχυροποιεί το ανοδικό σενάριο δίνοντας πόντους για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές όπως Γενική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Aspis Bank κ.α. παραπέμπει κατ΄αρχήν σε διάθεση προεξόφλησης πιθανών επιχειρηματικών κινήσεων αλλά και ΄΄μόχλευσης΄΄ προκειμένου να συγκλίνει η απόδοση των ΄΄μικρότερων΄΄ με αυτή των ΄΄μεγάλων΄΄ ομίλων.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών παραμένει στο περίπου 1 προς 1 με 105-110 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Με βάση τις συναλλαγές πέραν της Ασπίδος, στη μετοχή του ΔΟΛ πραγματοποιείται υψηλός τζίρος με τη μετοχή να ενισχύεται στα 3,23 ευρώ, στη Δομική Κρήτης (1,39), Παρνασσού (2,20), Λιβάνης (0,85), Τέρνα Ενεργειακής (6,19), Ιντρακόμ (1,88 ευρώ) κ.α.

Ζητούμενη για τη συνέχεια η συντήρηση του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.680 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v