Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλή κορυφή για τον 20άρη με αιχμή τις τράπεζες

Διπλή κορυφή για τον FT 20, με υπεραντίδραση MIG, MPB, ΕΤΕ, Κύπρου, Πειραιώς. Στο 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών σε μία συνεδρίαση μάλλον μέτριων συναλλαγών και με εμφανή την διάθεση συντήρησης κοντά στα υψηλά.

Διπλή κορυφή και για τον FTSE 20, στις 1.400-1.402 μονάδες μετά τη σημερινή αντίδραση του συνακόλουθη αυτής της Πέμπτης.

Το γεγονός και μόνο…δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις, επιφυλακή και νευρικότητα τόσο για τις συνεδριάσεις που μεσολαβούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου όσο τις πρώτες 2-3 που θα ακολουθήσουν της εκλογικής αναμέτρησης.

Αιχμή και της τρέχουσας αντίδρασης οι τράπεζες (με 1,9% στις 3.470 μονάες) και επιθετικότερες αρχικά την Marfin Popular (3,06 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (5,31 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (11,95 ευρώ) με την Εθνική Τράπεζα να αναλαμβάνει στη συνέχεια με κίνηση προς τα 23,8 ευρώ. Από κοντά…αρωγοί οι μετοχές της MIG στα 2,98 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 6,08 ευρώ, των Ελληνικών Πετρελαίων στα 7,93 ευρώ.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονταν σε 117 εκατ. ευρώ με αυξημένο τζίρο σε Εθνική Τράπεζα, Marfin Popular Bank, Marfin Investment Group, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.

Με τις τράπεζες και τον 20άρη να αντιδρούν ανοδικά, τη στιγμή που στην Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται με 0,5-0,6% οι βασικοί δείκτες και μετοχές στο ΧΑ τα…πηγαίνουν καλύτερα.

Τόσο η σχέση ανοδικών-καθοδικών (στο περίπου 1 προς 1) όσο και οι συναλλαγές σε μετοχές εταιρειών Jumbo, Frigoglass, ΕΧΑΕ, Γενική Τράπεζα, Folli-Follie, Μηχανική κ.α. παραπέμπουν σε μία μάλλον ελεγχόμενη ροή ρευστότητας και κοινή διάθεση πωλητών-αγοραστών να μην διαταραχθεί το κλίμα, που κυριαρχεί στο Χρηματιστήριο περίπου από τις αρχές του μήνα.

Cyclon και Σέλμαν «κρατούν» το σύνολο της αρχικής αντίδρασης τους προς τα 1,20 και 0,86 ευρώ με πάντα υψηλές τις συναλλαγές, ενώ…ξαφνιάζει θετικά η υπεραντίδραση της Aspis Bank στα 1,03 ευρώ με συναλλαγές 320 χιλιάδων μετοχών.

Για τη συνέχεια καλοδεχούμενη θεωρείται η συντήρηση του Γενικού Δείκτη στην ευρύτερη περιοχή των 2.630-2.640 και του 20άρη πολύ κοντά στην κορυφή της «διπλής κορυφής». Με το ΧΑ να εξακολουθεί να κινείται στο ρυθμό περισσότερο της προεκλογικής αντιπαράθεσης και λιγότερο στις εξελίξεις στον διεθνή χώρο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v