Επιφυλακτικές κινήσεις στη Σοφοκλέους

Παρά την άνοδο των ευρωαγορών, το ΧΑ κινείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα και με τζίρο που δεν προϊδεάζει για κάτι το εντυπωσιακό. Μυτιληναίος και Τιτάν δείχνουν να έχουν καλύτερη συμπεριφορά. Πτωτικά κινούνται οι τράπεζες.

Ανοδικά, όπως αναμενόταν, κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ αντίθετα στη Σοφοκλέους και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής, με κυριότερα χαρακτηριστικά την κίνηση του Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης, τις αλλαγές προσήμων και τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Στα πρώτα 60 λεπτά της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα εύρος περίπου 16 μονάδων, με μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 2.133,87 μονάδες και χαμηλό τις 2.117,51 μονάδες.

Με δεδομένη την αδυναμία που παρουσιάζουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι η πιθανότητα περαιτέρω υποχώρησης του Δείκτη δείχνει μέχρι στιγμής ισχυρότερη από αυτή της σημαντικής ανοδικής αντίδρασης.

Από το ταμπλό του 20άρη με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται μόνο Τιτάν και Μυτιληναίος, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την είδηση ότι εξαγοράζει το ποσοστό της Enel στην Endesa Hellas.

Απλά θετικό πρόσημο για την Eurobank, αμετάβλητοι οι τίτλοι των Τράπεζας Κύπρου και ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα τις πλέον αξιοσημείωτες απώλειες μέχρι στιγμής σημειώνουν ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, MIG, Βιοχάλκο, Intralot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Intralot η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχασε τη δίκη στο διαιτητικό δικαστήριο της Κολομβίας, με οφειλόμενο ποσό περίπου 7,9 εκατ. ευρώ.

Μόλις και μετά βίας ο όγκος συναλλαγών της Βιοχάλκο ξεπερνά τα 5.000 τεμάχια, ενώ με 5ψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται ΔΕΗ, Coca Cola 3Ε, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο τζίρος μόλις και ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ σχετική κινητικότητα από τους επιμέρους τίτλους παρουσιάζουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο η διατήρηση του Δείκτη υψηλότερα από τις 2.100 μονάδες, καθώς το τεχνικά ζητούμενο που είναι η υπέρβαση των 2.152 μονάδων δείχνει μάλλον δύσκολο με τα παρόντα δεδομένα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v