Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί τη Φρανκφούρτη η Σοφοκλέους

Ανοδικά συνεχίζει το Χ.Α., σε αντιστοιχία και με την προεκλογική πορεία του DAX προς τις 8.500 μονάδες. Υπεραπόδοση για Alpha Bank -χτυπά το 0,60 ευρώ-, ενισχύεται ο σχηματισμός αναστροφής για Τιτάν, με κέρδη Πειραιώς. Νέα κέρδη για τη σηματωρό ΕΥΔΑΠ.

Χρειάστηκε κάτι λιγότερο από μία ώρα για να αντιδράσει ανοδικά το Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 996 μονάδες και τις συναλλαγές περίπου στα 13,3 εκατ. ευρώ. Μέχρι τις 11.20-11.25 η αγορά παρέμενε σε αρνητικό έδαφος, με τον Γ.Δ. να έχει διορθώσει έως τις 984,20 μονάδες και τον FTSE Large Cap έως τις 336.

Ελαφρώς πτωτική τάση επικρατεί στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μικρή ενίσχυση σημειώνει το ευρώ έναντι (κυρίως) του δολαρίου.

Στάση στην τοπική κορυφή, όπου η όποια διόρθωση περιορίζεται σε 45΄- 55΄ της συνεδρίασης και με την αξία των συναλλαγών περίπου στα 13,3 εκατ. ευρώ; Ας μη βιαστούμε, καθώς η διαδρομή προς το 1.000ρικο και η συγκυρία δικαιολογούν μεγαλύτερης έκτασης κατοχύρωση θέσεων και περισσότερο... ταμείο από την πλευρά όσων οδήγησαν το Χ.Α. σε αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, από τα ευρωχρηματιστήρια, η Φρανκφούρτη δείχνει να βιάζεται. Ο DAX σπεύδει προς τις 8.500 μονάδες και εάν υπάρξει ανάλογη αφορμή (από το μέτωπο της Συρίας) η γερμανική αγορά δεν θα ωθηθεί ψηλότερα.

Εμφανές το στοίχημα «νέα υψηλά» για τον DAX μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου - τελευταία Παρασκευή πριν από τις εκλογές και σε ένα μεστό triple witching.

Για να δούμε... Προσώρας το Χ.Α. δείχνει σχετική ευκολία επαναφοράς βασικών δεικτών και μετοχών, με σηματωρούς να ενισχύουν τους απαραίτητους σχηματισμούς.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών στις 160-162 μονάδες, με την Εθνική στα 3,32 ευρώ και την Alpha Bank στο 0,60, με τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα να «παίζει» σε αυτά τα δύο χαρτιά και την Πειραιώς να ακολουθεί.

Νέα προσπάθεια ανοδικής κίνησης για τη μετοχή του Τιτάνα, σηματωρού, που θα επιμείνουμε πως παρουσιάζει ευρύτερη σημασία και γι' αυτό χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή. Από τεχνική πλευρά, ο Τιτάνας είναι πολύ κοντά στη δημιουργία βραχυμεσοπρόθεσμου σχηματισμού διάρκειας έτους (και πλέον).

Έως τα 22,65 αντέδρασε νωρίτερα η μετοχή της CCHBC, που όπως έδειξε εχθές με το νέο υψηλό στα 22,84 ευρώ μπορεί να κάνει τη διαφορά και για την εισηγμένη, αλλά και για τους δύο βασικούς δείκτες.

Έως τις 341,57 μονάδες η αντίδραση του 25άρη πριν από λίγο και στην περίπτωση που απορροφηθεί εκ νέου η όποια προσφορά εκδηλωθεί στη συνέχεια -χωρίς να χάσει ο δείκτης τις 336 μονάδες- ο FTSE Large Cap θα πλησιάσει κοντύτερα προς τον στόχο των 350 μονάδων.

Ας συνεκτιμηθεί πως το Χ.Α. μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση μετρούσε έξι συνεχόμενα ανοδικά κλεισίματα, με το προηγούμενο ρεκόρ να έχει σημειωθεί στο διάστημα 24 Ιουλίου - 12 Αυγούστου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v