Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «παιχνίδι» του χιλιάρικου στο ΧΑ

Εξασθενεί η αντίδραση του ΧΑ με τον ΓΔ να προσπαθεί να μείνει πάνω από το ορόσημο των 1.000 μονάδων. Προς τις 345 κινείται ο FTSE Large Cap. Ανοδικά Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, Τιτάνας, Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ. Σε αρνητικό έδαφος ΔΕΗ, ΜΙG, ΕΥΔΑΠ.

Φορτισμένο το κλίμα για πολλούς, ευνόητους, λόγους, σε σημείο που να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ η επικράτηση πιο ψύχραιμων φωνών. Εάν αυτό είναι δυνατόν στο σημείο μηδέν όπου βρισκόμαστε.

Στο Χρηματιστήριο, μετά την αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς τις 1.014 μονάδες, λίγο πριν από τις 12:30, έχει ξεκινήσει μερική και σταδιακή κατοχύρωση θέσεων προς τις 1.000 μονάδες.

Ο FTSE Large Cap που νωρίτερα έφτασε στις 348, διολισθαίνει προς τις 345 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών στα 46 εκατ. ευρώ περίπου, με τον περισσότερο τζίρο στην Πειραιώς. Ακολουθούν η Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Εθνική κι η ΕΥΔΑΠ.

Στις 160 μονάδες ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης, καθώς η Εθνική νωρίτερα αντέδρασε έως τα 3,22 ευρώ, η Alpha Bank έως το 0,594, η δε Πειραιώς, με τις περισσότερες συναλλαγές, έως το 1,34 ευρώ.

Αυξημένος τζίρος και σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με τη μετοχή της τελευταίας να γυρίζει προς τα 7,90 ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις εκτιμάται πως θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την αγορά, ανάλογα δε και με την πορεία που θα έχουν σήμερα - μέχρι και την Παρασκευή.

Από τις μετοχές του FT 25, ο Μυτιληναίος νωρίτερα έφτασε και τα 4,94 ευρώ, της Τέρνα Ενεργειακής τα 3,12, ενώ του Τιτάνα τα 16,78 ευρώ.

Θυμίζουμε πως για τον Τιτάνα η Goldman Sachs ανεβάζει τον πήχη στα 19,3 ευρώ συνιστώντας «αγορά».

Στα ευρωχρηματιστήρια ο DAX ενισχύεται κατά 0,44%, προς τις 8.634 μονάδες, που είναι νέα «τοπική κορυφή», λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου τα περισσότερα έγκριτα γερμανικά ΜΜΕ προδικάζουν αποτέλεσμα που θα οδηγεί σε σχηματισμό της «μεγάλης συμμαχίας», δηλαδή κυβερνητική σύμπραξη CDU - SPD.

Πάνω από τις 1.050 μονάδες ο FT Mid, με τις 1.065 να αποτελούν σημείο αντίστασης. Αγοραστές σε ΓΕΚ Τέρνα, Πλαστικά Θράκης, Υγεία, Φουρλή, Eurobank και Αttica Bank.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v