Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μετρημένες» οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων για το ΓΔ που κινείται στα επίπεδα των 990 μονάδων. Κέρδη για Coca Cola, Eθνική, ΟΤΕ. Απώλειες για Alpha, OΠΑΠ. Μέτριος ο τζίρος. Πιέσεις σε Βιοχάλκο και θυγατρικές μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Μικρά κέρδη καταγράφει το Χ.Α. με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 995 μονάδων, τον FTSE Large Cap στις 340 μονάδες, αλλά με τις συναλλαγές να παραμένουν σε μέτρια επίπεδα, καθώς νωρίτερα δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ.

Οι πωλητές έχασαν το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσαν από τις 11.15 και μετά, η προσφορά τους παραμένει περιορισμένη.

Μέχρι τώρα η σχέση πωλητών-αγοραστών παρέμενε σε συγχρονισμό με τη γενικότερη διάθεση αναμονής που επικρατεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μέτρια και επιλεκτική προσφορά, ακόμα πιο μέτρια, αλλά εξίσου επιλεκτική ζήτηση δημιουργούν τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς.

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει βέβαια πάνω από τις 145 μονάδες, όμως η μετοχή της Εθνικής αδυνατεί να πιάσει τα 3,20 ευρώ, διολισθαίνοντας νωρίτερα προς τα 3,13 ευρώ.

Στο 0,557 ευρώ η Alpha Bank, με μικρές απώλειες και σχετική προσφορά. Ηπιότερη η διακύμανση για τη μετοχή της Πειραιώς που ενισχύεται προς το 1,29 ευρώ.

Ο τζίρος, εάν εξαιρεθεί αυτός που έχει γίνει στη Folli Follie Group και στον ΟΠΑΠ, είναι συγκριτικά λιγότερος του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας. Στα 7,85 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 7,66 ευρώ του ΟΤΕ, στα 7,78 ευρώ της ΔΕΗ.

Από τις μετοχές-σηματωρούς, που παρακολουθούνται αυτήν την περίοδο, η ΕΥΔΑΠ ενισχύεται κατά 0,84% στα 7,22 ευρώ, ενώ η MIG υποχωρεί 3,25% στο 0,357 ευρώ.

Σημαντικές ήταν μέχρι πριν από λίγο οι απώλειες για τη μετοχή του Μυτιληναίου στα 4,68 ευρώ, ενώ η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στα 4 ευρώ σημειώνει απώλειες έως 10%. 

Για τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ χρήζουν προσοχής οι τελευταίες κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου. Απώλειες έως 6% για τη Σωληνουργεία Κορίνθου, άνω του 7,5% για τη Σιδενόρ, ενώ στο 1,5 ευρώ με πτώση 5,7% υποχωρούν τα Ελληνικά Καλώδια. Πτώση 1,5% σημειώνει και η ΕΛΒΑΛ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v