Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα ταλαιπωρία στις 990 μονάδες

Ήπιες απώλειες καταγράφονται στη Σοφοκλέους. Πιέσεις στη Βιοχάλκο και στις θυγατρικές του ομίλου. Νέο υψηλό για την ΕΥΔΑΠ, που ξεπερνά τα 800 εκατ. σε χρηματιστηριακή αξία. Κέρδη για Εθνική, Πειραιώς. Πτώση για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Εξισορροπητική η εικόνα της αγοράς στα πρώτα 45΄-50΄ της συνεδρίασης. Με απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη την προσφορά σε μετοχές εταιριών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με εμφανή διάθεση για στήριξη μέσω συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών και με τζίρο που -μέχρι τώρα- δεν παραπέμπει σε κίνδυνο δημιουργίας ντόμινο.

Έτσι, λίγο μετά τις 11.15-11.20 οι συναλλαγές ξεπερνούσαν μεν τα 8 εκατ. ευρώ, αλλά ο τζίρος δεν ήταν μεγάλος, ενώ στην περίπτωση για παράδειγμα της ΣΙΔΕΝΟΡ η προσφορά παρέμενε φειδωλή.

Σχετική νηνεμία στα ευρωχρηματιστήρια, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί χαμηλότερα των 8.600 μονάδων, αλλά με μέτριες συναλλαγές και στη γερμανική αγορά. Σχετικά σταθερή και η κυριότερη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Έχουμε λοιπόν ένα αρχικό δείγμα γραφής, περίπου όπως το περίμενε η αγορά. Πωλήσεις κυρίως στη μετοχή της μητρικής του ομίλου, αντίδραση της δεικτοβαρούς CCHBC έως τα 23,25 ευρώ, αγοραστές στη μετοχή της Πειραιώς.

Στην περιοχή των 990 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 340ο FTSE Large Cap, δεν δείχνει να «απειλείται η πρώτη από τις δύο τιμές που θεωρούνται σημεία αναφοράς, στις 335 και 325 μονάδες λίγο χαμηλότερα.

Απτόητη συνεχίζει η ομάδα που ασχολείται ενεργά με τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με την Επιχείρηση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διορατικών παικτών. Δικαιώνοντας πλήρως όσους μετρούν την κίνηση της μετοχής με γνώμονα την τεχνική ανάλυση και βοηθό το ελεγχόμενο free float του τίτλου. Έως τα 7,85 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, πάνω και από τα 800 εκατ. ευρώ η αποτίμησή της και να ένας καλός... joker για τα χαρτοφυλάκια που έχουν χτίσει θέσεις στον τίτλο. Χωρίς ενδιαφέρον ή συναλλαγές η ΕΥΑΘ.

Ενθαρρυντική η αντίδραση της μετοχής της Εθνικής, οι αγοραστές στην περιοχή των 3,15 ευρώ και αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό στην αγορά η άσπονδη συμπάθεια που δείχνει για τον όμιλο η τρόικα.

Σταθερή στο 0,575 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, που προσώρας δεν δείχνει να υπερβαίνει το 0,60 ευρώ. Τουλάχιστον κρατά το 0,55, που θεωρείται κρίσιμη τιμή και στήριξη σε αυτήν τη φάση.

Φυσιολογική η αντίδραση μετοχών όπως Μυτιληναίος ή ΜΕΤΚΑ ή FFG, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή χάνει τα 3 ευρώ.

Συγκριτικά καλύτερη η εικόνα στον FT Mid, αφού και η ΣΙΔΕΝΟΡ κρατά το 1,55 ευρώ. Υψηλότερες τιμές για Attica Bank, Υγεία, Σαράντη, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πλαστικά Θράκης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v