Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις δημοπρασίες στα υψηλά ημέρας ο ΓΔ

Το ΧΑ ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις μετά τις 13.36 "φόρεσε μόνιμα τα κόκκινα" για να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο μετά τις 16.44. Το 90% του τζίρου στην Τράπεζα Πειραιώς (-9,76%). Απώλειες για ΕΕΕ. ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ. Άνοδος για Εθνική, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την μεταβίβαση του 4,64% της Τρ. Πειραιώς από την BCP σε ξένα funds.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BCP και τα "πακέτα" που πέρασαν μέσω Χ.Α., το αντίτιμο ήταν στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή και στο 0,6 ευρώ για κάθε warrant. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τόσο ο όγκος συναλλαγών για τον τίτλο της Τράπεζας, όσο και για το warrant, είναι σε ιστορικά υψηλά "ever" (!)

Ο συνολικός τζίρος έφτασε τα 667,8 εκατ. από τα οποία το 90% των συναλλαγών αφορούσε συναλλαγές σε ΠΕΙΡ και ΠΕΙΡΤΠ.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, η είσοδος νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας δείχνει μάλλον θετικό γεγονός, καθώς πλησιάζει η πρώτη ΑΜΚ στις αρχές Ιανουαρίου 2014, παρά τις τρέχουσες δυσοίωνες συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική οικονομία.

Ευνόητο είναι ότι τόσο ο τίτλος της Πειραιώς όσο και το warrant βρέθηκαν υπό ασφυκτική πίεση, καθώς η μεταβίβαση των "πακέτων" έγινε με αξιοπρόσεκτο discount, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Από εκεί και πέρα και σήμερα δεν έλειψαν οι σημαντικές εκπλήξεις, με "πρωτεργάτη" την μετοχή της Εθνικής, που χθες έκλεισε με απώλειες 5,95% και σήμερα άλλαξε συμπεριφορά και κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο (!) Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο τίτλος της Folli Follie Group.

Αντίθετα και εκτός της Πειραιώς, δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" και οι ΟΛΠ, Σωλ. Κορίνθου και ΕΕΕ που "είδε" το θετικό πρόσημο και το υψηλό ημέρας στο κλείσιμο και μετά τις τελευταίες δημοπρασίες.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν και οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή και μαζί με αυτούς και ο Γενικός Δείκτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης ξεκίνησε με μάλλον ανοδικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι τις 1171,25 μονάδες (+0,45%). Μετά τις 13.36 "φόρεσε μόνιμα τα κόκκινα" και υποχώρησε μέχρι τις 1152,96 μονάδες (-1,12%), για να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο μετά τις 16.44. Στις 17.00 βρέθηκε στις 1169,34 και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στις 1173,3 μονάδες με κέρδη 0,63%.

Μικτά πρόσημα στα Τραπεζικά warrants. Έτσι το warrant της Εθνικής που χθες έκλεισε με απώλειες 6,8%, σήμερα έκλεισε στα 1,46 ευρώ με κέρδη 6,57% και όγκο 2791628 τεμ. Αντίθετα στο "κόκκινο" έκλεισαν τα warrants της Alpha Bank και της Πειραιώς. Το πρώτο στα 1,29 ευρώ (-0,77%) με συναλλαγές 4985611 και το δεύτερο στα 0,7560 ευρώ (-14,67%) με όγκο 280254592 τεμ., ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τα 0,6800 ευρώ (-23,25%).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Αγορά στην ζώνη του 1200 έχει προβληματιστεί βραχυπρόθεσμα, χωρίς παρόλα αυτά να έχει προβληματίσει την μεσοπρόθεσμη τάση της, αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.
 
Όσο οι 380 μονάδες του FTSE25 αντέχουν σε κλεισίματα, η τάση παραμένει καθαρά ανοδική και μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει μία καλύτερη διόρθωση προς τις 365 του FTSE25. Προς τα πάνω μία κατοχύρωση του 400 μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην Αγορά προς τις 430 μονάδες.
 
Η πώληση του "πακέτου" που κατείχε η BCP στην Τράπεζα Πειραιώς, μπορεί βραχυπρόθεσμα να πίεσε την μετοχή, παρόλα αυτά ή απορρόφηση της προσφοράς από ξένους θεσμικούς δείχνει πως δεν έχουν έρθει στην Αγορά να κερδοσκοπήσουν, τουλάχιστον άμεσα. Μπροστά μας έχουμε τον MSCI με αρκετά ξένα funds να αναγκαστούν να πάρουν θέση σε Ελληνικούς τίτλους ανεξαρτήτως τιμής.
 
Ο τζίρος θεαματικός, με την ΕΧΑΕ να είναι και η πιο εύκολη πρόβλεψη από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, στο άμεσο μέλλον, μιας και η Αγορά έχει, αν μην τι άλλο, τριπλασιάσει όγκους συναλλαγών και όλα δείχνουν πως αυτό θα συνεχιστεί.
 
Υπάρχουν αρκετά κεφάλαια που περιμένουν καρτερικά μία σοβαρότερη διόρθωση, για να τοποθετηθούν και μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει. Μην ξεχνάμε πως οι Αμερικάνοι κλείνουν βιβλία προς το τέλος Νοεμβρίου και πιθανότατα να θελήσουν να γράψουν σημαντικά κέρδη από τις υπάρχουσες θέσεις τους μέχρι τότε, μιας και η Ελληνική Αγορά είναι πολύ πιο χειραγωγήσιμη για αυτούς.
 
"Μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε με όρους fundamental αυτά τι βλέπουμε στην Αγορά, μιας και ουσιαστικά κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει ούτε στην περυσινή χρονιά. Όπως ελάχιστοι προέβλεψαν τα περυσινά χαμηλά, άλλο τόσοι θα προβλέψουν και από που η Αγορά θα διορθώσει. Μας ενδιαφέρει η τάση και αυτή ακολουθούμε με τους κανόνες της και χωρίς προσπάθεια ανεύρεσης μεγάλων κορυφών ή χαμηλών" επισημαίνει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
 
Η Περιφέρεια ακόμα "κοιμάται τον ύπνο του δικαίου" μιας και οι ξένοι κοιτάνε πολύ συγκεκριμένες εταιρείες, στην παρούσα φάση, με την διάχυση εκεί να έρθει σε δεύτερο χρόνο και πιθανότατα από "εγχώριες δυνάμεις".
Ερωτηματικό μεγάλο είναι το τι θα συμβεί με τον όμιλο του Στασινόπουλου, μιας και οι θυγατρικές περιμένουν εξελίξεις σε σχέση με τις πιθανολογούμενες δημόσιες προτάσεις.
 
Χαρακτηριστικό πάντως το τι συμβαίνει στην Αγορά είναι η αποτυχία δημόσιων προτάσεων σε αυτές τις αποτιμήσεις, με το Ιατρικό να αποτυγχάνει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για "squeeze out", ενώ ακόμα και στην αναγκαστική περίπτωση της Eurobank Properties η μετοχή δεν προβληματίστηκε μιας και βρίσκεται 30% υψηλότερα.
 
"To X.A. συνεχίζει να ανεβαίνει με τον φόβο, καλό συστατικό για μία ανοδική κίνηση, ενώ ο τζίρος όσο είναι πάνω από τα 80 εκατομμύρια η Αγορά δύσκολα προβληματίζει. Μέχρι στιγμής το μοτίβο είναι, ή ενδοσυνεδριακές διορθώσεις, ή μιάμιση μέρα διόρθωση" τονίζει ο κ. Ζαχαράκης.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Ισχυρά κέρδη στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές (την προσοχή των επενδυτών τράβηξαν τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία και την Κορέα), από τα υψηλά 5ετίας οι ελεγχόμενες απώλειες στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ από τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά δείχνουν να διολισθαίνουν Dow Jones και S&P 500.
 
Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις που επηρέασαν, σήμερα τους επενδυτές, ήταν η παραμονή της ανεργίας των ΗΠΑ στο 6,9%, και η μείωση του επιπέδου απασχόλησης ADP στις 130.000 έναντι εκτιμήσεων για 150.000.
 
Η συντριπτική πλειονότητα, των αναλυτών περιμένει η Fed να ανακοινώσει σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης νομισματικής πολιτικής, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της οικονομίας προχωρώντας σε αγορές Κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων συνολικού ύψους 85 δισ. δολ. τον μήνα.
 
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s εκτιμά πως η ανάπτυξη του Αμερικανικού ΑΕΠ το 2013 θα κυμανθεί μεταξύ 1,5% και 2,5%.

Παράλληλα, για το 2014, ο οίκος αναμένει ανάπτυξη μεταξύ 2% και 3% του ΑΕΠ.

Επιστροφή στο ΧΑ

“Η Ελλάδα καθυστερεί και πάλι” τιτλοφορείται ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας "Handelsblatt". Στον υπότιτλο σημειώνεται: “Η Χώρα δεν κάνει αρκετές περικοπές και καθυστερεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”. Το άρθρο αναφέρεται στη διάσταση που υπάρχει μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με την “τρύπα” των δυο δισ., την λεγόμενη κινητικότητα που αφορά 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου, καθώς και τις αλλαγές στην Ελληνική βιομηχανία όπλων και στον κώδικα των δικηγόρων.
 
“Οι Αγορές αναμένουν ανάκαμψη της Ελλάδας” είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην "Badische Zeitung". H εφημερίδα γράφει: “Ενώ την Άνοιξη του 2012 στις Αγορές κυριαρχούσε ο φόβος της χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ενδεχόμενη έξοδός της από το ευρώ, στο μεταξύ το θέμα αυτό δεν υφίσταται πλέον. Αντ΄ αυτού οι Αγορές αναμένουν την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα επωφελείται επίσης από τις προόδους που σημειώνουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία στη διαχείριση της κρίσης". Και το άρθρο καταλήγει: “Μπορεί η Ελλάδα να ανακοινώνει επιτυχίες στη μείωση του ελλείμματος, αλλά παραμένει αμφιλεγόμενη η βιωσιμότητα της εξυγίανσης των Δημόσιων οικονομικών. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο αυτό που προβλέπει η Κυβέρνηση, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη”.
 
Η Ελληνική Αγορά  μπορεί να είναι η καλύτερη σε αποδόσεις Αγορά, φέτος, στις αναδυόμενες Αγορές αλλά ακόμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι υπερτιμημένη, υπογραμμίζει σε έκθεση της η Deutsche Bank ενόψει της ένταξης της Αθήνας στις αναδυόμενες Αγορές του οίκου MSCI, επισημαίνοντας πως με βάση το P/BV οι Ελληνικές μετοχές φαίνονται δίκαια αποτιμημένες αφού πάνω κάτω βρίσκονται στο μ.ο. των αναδυόμενων Αγορών". Ωστόσο με βάση το P/E όντως δείχνει ακριβή, αλλά, όπως σημειώνει, "κυρίως λόγω των πιεσμένων εταιρικών κερδών". Μάλιστα εκτιμά πως με την ομαλοποίηση των κερδών θα χαμηλώσει και το P/E σε ελκυστικά επίπεδα. Ωστόσο, σημειώνει πως το "κλειδί" είναι πόσο ακόμα θα πάρει στις Ελληνικές εταιρείες να επιστρέψουν σε μία ομαλοποίηση της κερδοφορίας τους, ιδίως σε ένα απαισιόδοξο οικονομικό περιβάλλον όπου το consensus υπολογίζει ότι οι υποβαθμίσεις θα συνεχιστούν, αν και υπάρχει κάποια σταθεροποίηση μέσα στο 2013. 
 
Σύμφωνα με την Deutsche Bank στον αναδιαρθρωμένο MSCI EM Index θα συμπεριληφθούν οι μετοχές: ΟΤΕ (οι εκτιμώμενες εισροές στα 60,3 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,078%), ΟΠΑΠ (οι εκτιμώμενες εισροές είναι 55,2 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,072%,), Εθνική (οι εκτιμώμενες εισροές είναι 36 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στο δείκτη MSCI EM 0,047%), ΔΕΗ (οι εκτιμώμενες εισροές είναι 31,3 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,041%), Τιτάν (οι εκτιμώμενες εισροές είναι 27,2 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,035% ) και Ελ. Πετρέλαια (οι εκτιμώμενες εισροές είναι 18,8 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,024%.).
 
Μικρότερες αλλά καλές πιθανότητες έχουν επίσης οι Jumbo (οι εκτιμώμενες εισροές στα 26,4 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,034%) και Folli Follie (οι εκτιμώμενες εισροές στις μετοχές με μέση πιθανότητα όπως της Jumbo είναι τα 26,4 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,034%) και ακόμα πιο μικρές η Alpha Bank (οι εκτιμώμενες εισροές στα 25,2 εκατ. δολάρια και ποσοστό στάθμισης στον δείκτη MSCI EM 0,033%), η Βιοχάλκο και η Motor Oil (οι πιθανές εισροές εκτιμώνται σε 13 εκατ. δολάρια και τα ποσοστά συμμετοχής σε 0,017% για την κάθε μία).
 
Μάλλον επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, περιμένοντας τον Δείκτη να επιστρέψει, με κλεισίματα, υψηλότερα των 1200 μονάδων για να σκεφτούν επανατοποθετήσεις. Αντίθετα, κλεισίματα χαμηλότερα των 1150 μονάδων θα καταστήσουν αναπόφευκτη την δοκιμασία της στήριξης στην ζώνη 1120 - 1100.
 
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η πρόσκαιρη υπέρβαση των 1200 μονάδων, μπορεί να αποτελεί και βραχυπρόθεσμη κορυφή, αν δεν υπάρξει η είδηση - καταλύτης για κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.
 
"Καύσιμα" για περαιτέρω ανοδική κίνηση μπορούν να δώσουν οι "χειροπιαστές" εξελίξεις, ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την Τρόικα για τον προσδιορισμό του ύψους των νέων μέτρων, το ζήτημα του Ελληνικού χρέους, νέες αποκρατικοποιήσεις και ορατές ενδείξεις για επανεκκίνηση της οικονομίας.
 
Σε άλλη περίπτωση θα ελλοχεύει ο κίνδυνος επιθετικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών που συνάδει απόλυτα με την "επενδυτική φυσιογνωμία" των χαρτοφυλακίων που πρωταγωνιστούν σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις.
Όσον αφορά τις μετοχές των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και πλην των λίγων εξαιρέσεων όπου μπορεί να υπάρχουν "ενδιαφερόμενες δυνάμεις" οι περισσότερες θα παραμείνουν σε συναλλακτική απαξίωση, καθώς ακόμα και αρκετοί από τους βασικούς μετόχους θα περιμένουν τις Τράπεζες που, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, θα ξεκινήσουν διαδικασίες εκκαθάρισης προβληματικών δανείων και Επιχειρήσεων.
 
Από την άλλη πλευρά σαν πρώτο κριτήριο παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα και εκεί φαίνεται να έχουν "πρόβλημα υποαπόδοσης" ακόμα και εισηγμένες με εξαιρετικά θεμελιώδη.
 
Ξεκινώντας από τις μετοχές του FTSE25 και το Τραπεζικό ταμπλώ, μπορεί η μετοχή της Alpha Bank να κράτησε σε κλείσιμο την στήριξη των 0,6500 ευρώ, όμως ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί έως και τα 0,6380 ευρώ. Ο τίτλος συμπλήρωσε πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και κλεισίματα χαμηλότερα των 0,6500 ευρώ θα "ανοίξουν την καταπακτή" για πιθανή κίνηση προς τα 0,5800 ευρώ.
 
Έχασε, λόγω και των "ειδικών συνθηκών", την στήριξη των 1,57 ευρώ, η μετοχή της Πειραιώς και αν δεν δώσει άμεση αντίδραση δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 1,20 ευρώ.
 
Στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζουν αναφοράς τα νέα υψηλά 60 μηνών για τηνFolli Follie Group. Κλεισίματα υψηλότερα των 21,40 ευρώ (σήμερα ο τίτλος αναρριχήθηκε μέχρι τα 21,65 ευρώ) θα ανοίξουν τον δρόμο για minimumκίνηση προς τα 22,60 ευρώ.
 
Αντίθετα, σχετικό τεχνικό προβληματισμό αρχίζει να δημιουργεί ο τίτλος της ΕΥΔΑΠ. Μένει να φανεί αν έχει ξεκινήσει πλαγιοκαθοδική κίνηση από τα 8,60 ευρώ (κλείσιμο 23/10). Η βραχυπρόθεσμη τάση αλλάζει σε καθοδική με "διάτρηση" των 8,03 ευρώ, με την επόμενη τεχνική στήριξη να εντοπίζεται στα 7,88 ευρώ.
 
Χαμηλότερα του 25αρη, με "φούριες" ξεκίνησε και την σημερινή συνεδρίαση η Αεροπορία Αιγαίου φθάνοντας μέχρι τα 6,70 ευρώ (+5,02%), όμως στην συνέχεια επικράτησε η "κόπωση".
 
Πέντε οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Έλαστρον και Sato, όμως στην περίπτωση της πρώτης το "bid" ήταν χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος.
 
Επαναπροσεγγίζει το ιστορικά χαμηλότερα κλείσιμο των 0,1460 ευρώ (19/12/2011) η Ελ. Υφαντουργία, ενώ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο τίτλος της InfoQuest, έστω και αν έκλεισε σχετικά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας των 1,68 ευρώ (+21,74%).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, η εταιρεία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 16.00 για να συζητηθεί:
 
1. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με ακύρωση 219.429 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ η κάθε μία - Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρίας, που αφορά το μετοχικό κεφάλαιο - Παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το Δ.Σ. της εταιρίας για την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.
2. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 13.158.687,30 ευρώ μέσω ταυτόχρονη (i) αύξησης της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής με παράλληλη μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών της σε 11.962.443, με συνένωσή τους με αναλογία 4 παλαιές μετοχές σε 1 νέα μετοχή (reverse split) και (ii) μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης νέας (προερχόμενης από το reverse split) μετοχής κατά 1,10 ευρώ και καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτης ανόδου, όπου το συμβόλαιο υπεραπέδωσε του δείκτη και γύρισε σε premium 0,25%.
 
Μικτή η εικόνα στις συναλλαγές, που υποχώρησαν οριακά στα συμβόλαια του δείκτη και αυξήθηκαν σημαντικά στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (31.976), με την Πειραιώς να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.126, 4.690 Νοεμβρίου, 436 Δεκεμβρίου, 0 Ιανουαρίου και 0 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 390,75) κινήθηκαν μεταξύ 382 και 392 μονάδων.
 
Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (72.100 ΔΕΗ, 6.000 Βιοχάλκο, 25.800 MotorOil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.369), ΔΕΗ (1.267), Alpha Bank (1.032), Εθνική (2.172), Πειραιώς (20.716), ΟΠΑΠ (304), Μυτιληναίο (608), MIG (521), ΓΕΚ (109), Ελλάκτωρα (113), Intralot (116), Eurobank (187), Βιοχάλκο (123), Motor Oil (1.224), Ελ. Πετρέλαια (135), ΕΧΑΕ(1.098), Μέτκα (259), Jumbo (179), ΕΥΔΑΠ (106).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap διαμορφώθηκε στο 39% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλός στα μόλις 172 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (62 δικαιώματα αγοράς και 110 δικαιώματα πώλησης).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (16.745.135 τεμ.), Εθνική (1.649.054 τεμ.), MIG (1.789.692 τεμ.).
 
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v