Ξανά στην... ανηφόρα ο Γενικός Δείκτης

Σε θετικό έδαφος επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης μετά τις εναλλαγές προσήμου του μεσημεριού. Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται ο όγκος συναλλαγών. Στα 4,2 ευρώ η ΕΤΕ, άνοδος για Ελλάκτωρ, Folli, Μέτκα και ΟΤΕ.

Κερδίζει πόντους η αντίδραση. Με τον FT25 στην περιοχή των 395 μονάδων, τον Γ.Δ. προς τις 1.190-1.995 μονάδες, με σταδιακά αυξανόμενες συναλλαγές τα τελευταία 30-45 λεπτά της συνεδρίασης.

Από την προηγούμενη, επικαιροποιημένη αναφορά μας, όπου είχαμε επιμείνει στη συμπεριφορά του FT Μid -δείκτη σηματωρού- έχουν διαφοροποιηθεί προς το ποιοτικότερο η σύνθεση των αγοραστών, η αντίδραση επιμέρους μετοχών-κλειδιά και η τεχνικότητα δύο βασικών δεικτών.

Οι κινήσεις των αγοραστών έχουν διαχυθεί σε ευρύτερο τμήμα της μεγάλης - μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι αγορές τους έχουν ενταθεί κυρίως σε Εθνική, ΟΤΕ, αλλά και στη ΔΕΗ, ενώ ο FT Μid έχει επανέλθει υψηλότερα των 1.200 μονάδων, ο δε τραπεζικός προς τις 190, με βλέψεις προς τις 195 μονάδες.

Η αντίδραση οδηγείται από την Εθνική, που κινείται και πάλι προς τα 4,25 ευρώ, ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή της Πειραιώς μετά το επιτυχές placement. Ανοδικά γύρισε νωρίτερα και η μετοχή της Alpha Bank. Προς τα 9,20 ευρώ ο ΟΤΕ, προς τα 10,95 η ΔΕΗ, με αγοραστές Μυτιληναίος, FFG, Motor Οil, Ελληνικά Πετρέλαια.

Συνεχίζεται η υπεραπόδοση για τον FT Mid, που σημειωτέον παραμένει σε ανοδική τροχιά από την αρχή και στη διάρκεια της συνεδρίασης, φτάνοντας τις 1.205 μονάδες.

Από τον δείκτη ξεχωρίζουν κυρίως οι αυξημένες συναλλαγές και η άνοδος για τη μετοχή της Eurobank και η προσπάθεια της Attica Bank για το 0,30 ευρώ, όπως και η κίνηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προς νέα υψηλά στα 3,13 ευρώ. Αγορές και σε Φουρλή, JP Άβαξ, Intracom, Πλαίσιο.

Νωρίτερα είχαμε εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 25, σε αντίθεση με τον FT Mid, που κινείται σε ανοδικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι λίγο πριν από τις 14.30. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η επάνοδος της Εθνικής προς τα 4,18 ευρώ, της ΔΕΗ προς τα 10,70 και η κίνηση του ΟΤΕ προς τα 9,07 ευρώ εξισορρόπησαν την τάση σταδιακά - από τις 13.30-13.40 και μετά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v