Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής παραμένει το Χρηματιστήριο

Τα «ισχυρά χέρια» ελέγχουν το παιχνίδι και αφήνουν το Χ.Α. ανεπηρέαστο από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Στις 430 μονάδες η νέα βραχυπρόθεσμη στήριξη για τον FT 25. Υπεραποδίδουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ανεβαίνει η ΔΕΗ, ενισχύονται Intralot, MIG, FFG.

Σε μικρές, ελεγχόμενες απώλειες αποτυπώνονται μέχρι τώρα οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Με τον Γενικό Δείκτη να έχει υποχωρήσει στα πρώτα 10΄ της συνεδρίασης μέχρι τις 1.344,48 μονάδες και τον FT 25 μέχρι τις 433,40 και εν συνεχεία με τους δύο δείκτες να μηδενίζουν τις απώλειες.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς φαίνεται πως τα «ισχυρά χέρια» που ελέγχουν το παιχνίδι δεν επιθυμούν να διαρραγεί το θετικό χρηματιστηριακό κλίμα. Άλλωστε οι συναλλαγές, πάνω από 25 εκατ. ευρώ, θεωρούνται αρκετά ενδεικτικές, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, ειδικότερα δε στην περίπτωση της Alpha Bank.

Η μετοχή της τράπεζας κινείται σταθερά σε θετικό έδαφος από την αρχή, από το 0,699 μέχρι το 0,711 ευρώ. Στο εύρος του 1,64-1,71 ευρώ η διακύμανση του warrant της Alpha Bank. Η βραχυπρόθεσμη τάση της μετοχής σχετίζεται με την αυριανή είσοδο των νέων μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ. Για τις υψηλές συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank έχει ανέβει στον Εκηβόλο κατατοπιστικό σχόλιο του Θαν. Σταυρόπουλου.

Επίσης, για την Alpha Bank, σε σχετικό θέμα του Χρ. Κίτσιου, αναλύεται όλο το σχέδιο της ανάκαμψης και ο στόχος για συνέργειες 220 εκατ. ευρώ έως το 2016.

Η μετοχή της Πειραιώς παραμένει σταθερά σε αρνητικό έδαφος, στο 1,93-1,97 ευρώ, ενώ περίπου τις ίδιες απώλειες (-2,16%) μετρά και το warrant της.

Η παρουσία και η στάση των «ισχυρών χεριών» αποτυπώνονται στη διακύμανση και στο ανοδικό γύρισμα των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Η μετοχή του ΟΤΕ από τα χαμηλά των 12,55 ευρώ αντέδρασε σταδιακά μέχρι τα 12,76, με τις συναλλαγές να περνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Με σχεδόν τον μισό τζίρο η μετοχή του ΟΠΑΠ από τα 11,90 ευρώ αντέδρασε μέχρι τα 12,04.

Παράλληλα, μαζεύτηκαν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες στους τίτλους της Εθνικής, των Ελληνικών Πετρελαίων και της 3Ε. Ενισχύθηκε ταυτόχρονα η θέση των μετοχών της Intralot, της Eurobank Properties, της MIG και της Folli Follie Group.

Διαγράμματα των MIG, FFG αλλά και των ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίου θα ανεβάσουμε αργότερα στον Εκηβόλο.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 25άρη, χρήζει αναφορά πως ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Frigoglass, Σωληνουργεία Κορίνθου υποχωρούν με μέτριο τζίρο, ενώ η ΜΕΤΚΑ μετά το τελευταίο υψηλό στα 14,29 ευρώ επιχειρεί να «δέσει» τα 14,05 ευρώ.

Οριακά χαμηλότερα των 1.300 μονάδων ο FT Mid, που υποχωρεί κυρίως λόγω της διόρθωσης της Eurobank και του Fourlis. Οι περισσότερες συναλλαγές έχουν γίνει στη μετοχή της Intracom, που ενισχύθηκε μέχρι το 0,836 ευρώ. Στην Intracom το στοίχημα παίζεται στην προσέγγιση της τελευταίας κορυφής του 0,868 ευρώ (σημειώθηκε στις 21/2).

Το ενδιαφέρον όσο και ενθαρρυντικό είναι πως τίτλοι μικρότερων κατηγοριών με διαμορφωμένη βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά συνεχίζουν ψηλότερα. Ενδεικτική η περίπτωση της Flexopack που αντέδρασε μέχρι τα 3,46 ευρώ. Σημειωτέον πως στη χθεσινή συνεδρίαση στη μετοχή έγιναν συναλλαγές... έτους, ενώ μέχρι τώρα η αξία τους φτάνει τις 50.000 ευρώ.

Το μικρό ανοδικό σερί συνεχίζεται για τη μετοχή της AS Company, που φτάνει το 0,394 ευρώ, ξεκινώντας από τα χαμηλό του 0,336 ευρώ στις 17/3. Στο 0,255 ευρώ αντιδρά ο τίτλος της Alco, στο 0,90 ευρώ της ΕΚΤΕΡ, στο 0,369 ευρώ της Fieratex.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v