Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Ισορροπία στις 1.250 με μέτριο τζίρο

«Στάση» για να επιβεβαιωθούν οι 1.250 μον. πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ. Απώλειες για Εθνική, Coca Cola. Κλειδί για τον τραπεζικό δείκτη κλείσιμο πάνω από τις 178 μονάδες. Μέτριος ο τζίρος.

Σε στάση αναμονής τα ευρωχρηματιστήρια, του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου. Βέβαια στην Ευρώπη περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ και του Mario Draghi, αν και σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg οι αναλυτές δεν αναμένουν κάποια νέα κίνηση στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην ελληνική αγορά η μάχη για τη «μικρή ΔΕΗ» βρίσκεται στο επίκεντρο και του χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, αυτό που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ και της αγοράς είναι το ενδεχόμενο... χαλάρωσης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με το σχετικό θέμα της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου.

Μένουμε όμως επικεντρωμένοι στην πολύ βραχυπρόθεσμη κίνηση που συμπεριλαμβάνει και την αυριανή συνεδρίαση, συνεκτιμώντας πως η Wall Street είναι κλειστή στις 4 Ιουλίου.

Μικρές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, με αίφνης μέτριο τζίρο, καθώς είναι ενδεικτικό πως ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Το 65% είχε αλλάξει χέρια στις τράπεζες και το διαφορετικό σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις σχετίζεται με τις αυξημένες συναλλαγές στην Alpha Bank. Έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 3 εκατ. ευρώ, έναντι 1,7 εκατ. στην Εθνική, 1,5 εκατ. στην Πειραιώς και 1,1 εκατ. ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ. Μάλιστα, στη μετοχή της Alpha Bank έχουν γίνει δύο πακέτα στο 0,705 ευρώ, συνολικά για 2.297.646 μετοχές.

Υποτονικό το ενδιαφέρον για αρκετές μετοχές του 25άρη, με ενδεικτική την περίπτωση των Τιτάν, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ΜΕΤΚΑ, Eurobank Properties, όπου οι συναλλαγές δεν έχουν ξεπεράσει καν τα 500 τεμάχια.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως αυτό που προέχει σήμερα είναι η επιβεβαίωση των 1.250 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, των 405 μονάδων για τον FT 25 και ει δυνατόν κλείσιμο του Τραπεζικού στις 178 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης αντέδρασε νωρίτερα μέχρι τις 176,47 μονάδες. Απώλειες σημειώνονται στην Εθνική στα 2,79 ευρώ, σταθερή η Πειραιώς στο 1,72 ευρώ, η Eurobank λίγο χαμηλότερα στο 0,38 ευρώ και η Alpha Bank λίγο ψηλότερα στο 0,705 ευρώ.

Σταθεροί οι αγοραστές στη μετοχή του ΟΤΕ, τουλάχιστον για όσο είναι ανοιχτή η προσφορά προς τη Forthnet για τη Nova, θυμίζοντας πως στη συνεδρίαση της Τρίτης για τη μετοχή είχε σημειωθεί ελάχιστη τιμή στα 10,61 ευρώ.

Ξεπερνούν τις 200 οι μετοχές που μένουν αμετάβλητες, καθώς για μόλις 56 σημειώνεται είτε ανοδική (37) είτε διορθωτική (19) κίνηση. Ξεχωρίζουν και σήμερα το δικαίωμα της Lamda Development στο 0,42 ευρώ και η μετοχή της Lamda στα 4,85 ευρώ, μετά και το χθεσινό πακέτο προς την Balckstone. Σημειωτέον πως δόθηκε το 10% έναντι 20,2 εκατ. ευρώ, με τη Lamda Development να αποτιμάται στα 386,6 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, F.F. Group αλλά και Υγεία, Ικτίνος, J&P Άβαξ.

Ενδεικτικό το 0,39% του DAX προς τις 9.950 μονάδες και το 0,48% προς τις 4.465 μονάδες για τον CAC 40.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v