Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καλοκαιρινή» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ακολουθούν την τάση στις ευρωπαϊκές αγορές. Με ήπιες μεταβολές κινούνται τα περισσότερα blue chips. Διαφοροποιούνται ΕΥΔΑΠ, Τιτάνας και Ιντραλότ. Δεκάδες τίτλοι χωρίς ούτε μία πράξη.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της συνεδρίασης, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν παρατηρείται στις διαθέσεις των ενεργών παικτών, τόσο στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όσο και στο ταμπλό του Χ.Α. Στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται με ήπιες απώλειες, έως και 0,3%.

Η συμπλήρωση πέντε ωρών συνεδρίασης βρίσκει τον τζίρο μόλις και μετά βίας να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 3,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές στην Πειραιώς και στο ΠΕΙΡΤΠ, σαφέστατη ένδειξη πως αν δεν συμβεί κάτι εντυπωσιακά απρόσμενο η μικτή αξία συναλλαγών θα επιστρέψει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ, για το τέλος της συνεδρίασης.

Ίσως το μόνο άξιο λόγου είναι ότι εδώ και λίγη ώρα οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο δείχνουν να παίρνουν κεφάλι και η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 44 προς 50, και αυτό σημαίνει ότι δεκάδες τίτλοι παραμένουν με κυριολεκτικά μηδενικές συναλλαγές!

Από το ταμπλό του FTSE 25, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% κινούνται Alpha Bank, Eurobank Properties, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, MIG, Jumbo και με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας Μέτκα, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ. Ακόμα καλύτερη η μέχρι στιγμής εικόνα για Intralot, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν που κινούνται με αποδόσεις από +2% έως +3%.

Καθίσταται ευνόητο ότι το τελικό πρόσημο του δείκτη θα συνεχίσει να παίζεται μέχρι τέλους, αφού αρκούν ελάχιστες εντολές σχετικού ειδικού βάρους σε τίτλους του FTSE 25 για να αλλάξουν άρδην τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Από εκεί και πέρα και με τη βοήθεια του τμήματος ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, για όσους κινούνται με βάση τα ημερήσια διαγράμματα, η Eurobank παραμένει μεσοπρόθεσμα καθοδική, όπως και το σύνολο των τραπεζικών τίτλων, παρ' όλα αυτά κατάφερε μια σημαντική διάσπαση του καθοδικού momentum και πλέον με στήριξη το 0,3490 και πιθανή επιβεβαίωση, έχει μεγάλες πιθανότητες να συναντήσει το 0,3900 ευρώ. Πάνω από 0,3630 δίνει και ένα πρώτο αγοραστικό σήμα.

Η ΓΕΚ, στοχεύει τα 3,88 - 3,92 για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κίνηση προς τα 4,76 ευρώ. Στήριξη το 3,58 όπου ενδέχεται να βγουν περισσότεροι αγοραστές.

Η Motor Oil, μετά από μια κουραστική - πλαγιοκαθοδική συσσώρευση 3 μηνών, εκτινάχθηκε και πλέον κοιτάζει το 9,06, με μεγάλες κιόλας πιθανότητες να το διασπάσει. Το 8,33 είναι το stop στην ανοδική της κίνηση.

Τέλος, ο ΟΤΕ θέλει να βρει το 11,30 ως βασική αντίσταση. Κύρια στήριξη τα 10,26 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v