Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Μάζεψε» στο τέλος τις απώλειες

Στο «κόκκινο» για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση βρέθηκε το χρηματιστήριο. Χαμηλότερα κινήθηκαν Coca Cola, OTE, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν Eurobank, Αlpha, EXAE, MIG. Απώλειες 4,26% κατέγραψε στην εβδομάδα ο ΓΔ. Στο επίκεντρο η αξιολόγηση από τη Moody΄s.

"Πήραν κεφάλι και τερμάτισαν" οι πωλητές κάνοντας μάλλον εύκολα το 5x5 στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, εκμεταλλευόμενοι την μηδενική διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου και την σημαντική επιδείνωση του διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος.

Παραμένει ζητούμενο η από εδώ και πέρα "συμπεριφορά" του Χ.Α. καθώς η συντριπτική πλειονότητα των διεθνών Αγορών βρίσκεται σε πολυετή υψηλά και έχει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης.

Από εκεί και πέρα σε μία "κατακόκκινη" εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 4,26% και ο Τραπεζικός απώλειες 6,14%, καταδεικνύοντας με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο πιο είναι το κύριο "πεδίο δράσης" των εν δυνάμει πωλητών.

Από την αρχή του χρόνου ο ΓΔ σημειώνει οριακά κέρδη 0,02% και ο δείκτης των τραπεζών, απώλειες 13,9%.

Αρκετά τα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης, όπως "ο συναγερμός που ήχησε" στις τάξεις των αγοραστών μόλις υποχώρησε χαμηλότερα των 0,6000 ευρώ ο τίτλος της Alpha Bank (έφθασε μέχρι τα 0,5980 ευρώ, -0,38%) και μόλις υποχώρησε χαμηλότερα από το αποφασιστικό επίπεδο των 0,3300 ευρώ η μετοχή της Eurobank (μέχρι τα 0,3290 ευρώ, -2,08%). Και οι δύο τίτλοι αντέδρασαν και έκλεισαν σχετικά υψηλότερα και με θετικό πρόσημο.

Με αλλαγές προσήμων η Εθνική, αν και το "κόκκινο" κυριάρχησε κατά το μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, ενώ δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο η Πειραιώς.

Ανεξάρτητα του τι συνέβη κατά την σημερινή συνεδρίαση, επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να ισχυριστεί κάποιος ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πιέσεις στους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους, οι επόμενες τεχνικές στηρίξεις προσδιορίζονται ως εξής: Alpha Bank (0,60 - 0,55), Eurobank (0,33 - 0,31), Εθνική (2,20), Πειραιώς (1,50 - 1,38).

Η έξοδος από το βραχυχρόνιο πτωτικό κανάλι σηματοδοτείται με κλεισίματα υψηλότερα των 0,69 ευρώ για την Alpha Bank, των 0,38 ευρώ για την Eurobank, των 1,75 ευρώ για την Πειραιώς και υψηλότερα των 2,81 ευρώ για την Εθνική.

Δεύτερο άξιο αναφοράς το γεγονός ότι μέρος των πιέσεων μεταφέρθηκε και στα μη Τραπεζικά blue chips.
Έτσι, πλην της Πειραιώς, δεν ήλθαν σε επαφή με το "πράσινο" και οι Viohalco, Eurobank Properties, Motor Oil, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, Μέτκα και Τιτάν, ένδειξη ότι τα ενεργά ξένα χαρτοφυλάκια, μέσω σχετικού "rotation" προχωρούν σε σταδιακές μειώσεις θέσεων και εκτός Τραπεζικού ταμπλώ.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το γεγονός ότι από Χρηματιστήρια του Ευρωπαϊκού Νότου, μόνο το Ελληνικό και της Πορτογαλίας (λόγω Banco Espirito Santo), καταγράφουν απώλειες, ή οριακότατα κέρδη από την αρχή του χρόνου, σε αντίθεση με τα Χρηματιστήρια της Μαδρίτης και του Μιλάνου που διακρατούν σημαντικό μέρος των κερδών τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίαν προσφάτως και πιο συγκεκριμένα στις 25/7, η Moody's αναβάθμισε την Πορτογαλία σε "Ba1" από "Ba2", όμως αυτό ελάχιστη και απόλυτα βραχύβια επίδραση είχε στο Χρηματιστήριο της Χώρας.
Άρα "το χαρτί" της Moody's θα "καεί" εξαιρετικά εύκολα και στην περίπτωση του Χ.Α. αν δεν εξομαλυνθεί το διεθνές κλίμα.

Από την άλλη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα λίγα χρηματιστηριακά γραφεία που διατηρούν επαφές με ξένα χαρτοφυλάκια, οι ξένοι δηλώνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όχι μόνο γιατί όλα τα κρίσιμα θέματα για Τράπεζες και Οικονομία παραπέμπονται για το Φθινόπωρο, αλλά και διότι δείχνουν να επιστρέφουν δριμύτερα τα σενάρια για πιθανές βουλευτικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο και αυτό έχει εξαιρετική σημασία αν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Απόλυτα επιφυλακτικοί οι περισσότεροι εγχώριοι επαγγελματίες, όσοι παραμένουν "επί των επάλξεων", περιορίζονται στο να επισημάνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι επανεμφάνισης των αγοραστών, καθώς στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά έπαψαν να "διακινούνται" θετικά σενάρια - καταλύτες. Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου των εισηγμένων θα αναδείξουν τις ''ισχυρές" ή "αδύναμες'' εταιρείες αλλά είναι αρκετά δύσκολο να διαμορφώσουν γενικότερο κλίμα στην Αγορά.

Απόλυτα ενδεικτική η δήλωση του Δημήτρη Τζάνα: "Η χρονική στιγμή ενός "Minsky Point"(*) για το Ελληνικό Χρηματιστήριο ίσως δεν είναι απίθανη λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την αδυναμία εκπλήρωσης των προσδοκιών για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την επιδείνωση του διεθνούς περιβάλλοντος. Ένα "frustration effect", λοιπόν, η ολοκληρωτική δηλαδή διάψευση προσδοκιών, μπορεί να φέρει τον πανικό στις Αγορές και το "συνωστισμό στην πόρτα της εξόδου" δια της μαζικής επιθυμίας για αποεπένδυση από το Χ.Α.

(*) Είναι η στιγμή που η ευφορία των Χρηματοπιστωτικών Αγορών μεταστρέφεται σε πανικό. Όταν ξεσπά η κρίση. Μέχρι τότε, όλα φαίνονται να εξελίσσονται ομαλά και υπό απόλυτο έλεγχο.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ότι κατάφερε η Αγορά στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, χάθηκε με "εκκωφαντικό" τρόπο υπό το βάρος των εξελίξεων στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λιβύη, Πορτογαλία και Αργεντινή αποτέλεσαν γεωγραφικές εστίες εντάσεων ή αρνητικών χρηματοοικονομικών εξελίξεων, που λειτούργησαν σχεδόν ταυτόχρονα ανασταλτικά στην συνέχιση της ανοδικής τάσης της εγχώριας Αγοράς και όχι μόνο.

Η αποτύπωση των παρενεργειών ήταν καθολικά αρνητική στις Αγορές, καθώς οι επενδυτές αναδιπλώθηκαν σε συντηρητικότερες επενδυτικές τακτικές, "κλειδώνοντας" μέρος των ισχυρών κερδών που είχαν σημειωθεί από την αρχή της χρονιάς.

Στο εσωτερικό η ταλαιπωρία της Αγοράς συνεχίστηκε με χαμηλούς τζίρους, υπό την φημολογία που αφορούσε τα "τεστ κοπώσεως" των Τραπεζών, ενώ στα αποτελέσματα του εξαμήνου απουσιάζει ακόμα κάποια μεγάλη έκπληξη, ή ανατροπή, σε σχέση με το τι περιμένει η Αγορά.

Αν και η πίεση σε επίπεδο τζίρων δεν ήταν τέτοια που να παραπέμπει σε εικόνα "ξεπουλήματος" η έλλειψη "δυνατών χεριών" ή κάποιων μετοχών που θα διαφοροποιηθούν -πιθανότατα και λόγω εποχικότητας- ήταν αρκετή για να μείνει.

Ο Γενικός Δείκτης στο "κόκκινο" και στα πέντε κλεισίματα των συνεδριάσεων της εβδομάδας. Ακόμα και αν η οικονομία αναβαθμιστεί από την Moody's η επίδραση μιας θετικής έκθεσης είναι πολύ πιθανό να περάσει σε δεύτερη μοίρα όσο ο εξωτερικός παράγοντας συνεχίζει να μην προσφέρει ορατότητα και οι γεωπολιτικές εντάσεις να μην δείχνουν σημάδια εκτόνωσης.

Ο Γενικός Δείκτης στο καθοδικό γύρισμα του, έκλεισε μεν το ανοδικό κενό στις 1.177 μονάδες, διέσπασε ωστόσο καθοδικά και τους τρεις κινητούς μέσους (15, 30, 200 ημέρες) ενεργοποιώντας σήματα πωλήσεων σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μόνο το αγοραστικό σήμα του MΑCD άντεξε, το οποίο δεν βρίσκεται πλέον σε απόσταση ασφαλείας και σε υποχώρηση κάτω από τις 1.150 μονάδες θα τεθεί σε αμφισβήτηση. Η επιδείνωση των τεχνικών δεδομένων προήλθε αρχικά από τον Τραπεζικό κλάδο και εν συνεχεία απέκτησε διάχυση και στην υπόλοιπη υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η όποια ουσιαστική ανάκαμψη τιμών, επομένως, θα πρέπει να ξεκινήσει από εκεί, καθώς εκτός από την συγκέντρωση των συναλλακτικών όγκων, εκεί φαίνεται να βρίσκεται και η αλλαγή της ψυχολογίας της Αγοράς.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα λίγο πριν την καθιερωμένη δεκαπενθήμερη ανάπαυλα που αποδίδεται στις Καλοκαιρινές διακοπές.

Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη ανακοινώνουν ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος ενώ την επομένη ανακοινώνουν η Frigoglass, η Coca Cola, ο ΟΤΕ και η Eurobank Properties.

"Την ερχόμενη Παρασκευή (8/8) είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιέχονται τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης του 1 δισ ευρώ, υπενθυμίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μπορεί να επικράτησε το "κόκκινο" στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, για τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου "ξεχώρισαν" οι ASX 200 (-1,36%), Sensex 30 (-1,6%), όμως αν ληφθούν υπ΄ όψιν οι σημαντικές χθεσινοβραδινές απώλειες της Wall Street, η γενικότερη εικόνα έδειξε μάλλον ψύχραιμη.

Σε "κόκκινο φόντο" και η Ευρώπη, έστω και αν δείχνει να ανακάμπτει από τα μέχρι στιγμής χαμηλά ημέρας, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι δείκτες στο NYSE.

Ξεκινώντας από την Ασία, οι δραστηριότητες του Βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αναπτύχθηκαν τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 μηνών. Ο δείκτης ΡΜΙ άγγιξε τον Ιούλιο το 51,7 που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012, από 51 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας άνοδο του δείκτη στο 51,4.

Ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ της HSBC/Markit διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 18 μηνών, αγγίζοντας το 51,7 από 50,7 τον προηγούμενο μήνα.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, στάσιμος έμεινε ο κλάδος μεταποίησης της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, στο 51,8. Σημειώνεται πως η αρχική εκτίμηση για το δείκτη Ιουλίου ήταν στο 51,9.

Η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Adidas AG σε "sell" από "hold", μετά την προειδοποίηση, για τα κέρδη, που εξέδωσε η εταιρεία, επικαλούμενη τους κινδύνους γύρω από τη Ρωσία και τις προκλήσεις της Επιχείρησης όσον αφορά στις δραστηριότητες του γκολφ. Παράλληλα, η Deutsche Bank προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου στα 51 ευρώ από 78 ευρώ προηγουμένως. Μετά την υποβάθμιση της Deutsche Bank, ακολούθησαν η UBS και η Nomura υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε "neutral" από "buy".

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά την S&P η Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Aργεντινής σε "Restricted Default". Παράλληλα ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση χρέους σε τοπικό νόμισμα σε "CCC" από "Β-" προηγουμένως. Επιπροσθέτως άλλαξε σε "Restricted Default" το rating του χρέους σε ξένο νόμισμα.

Η Αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 209.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο και η ανεργία αυξήθηκε στο 6,2% από 6,1% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η Αμερικάνικη Κυβέρνηση. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 235.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πτώση σημείωσε τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 81,8 μονάδες, από 82,5 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 82 μονάδες.

Ο δείκτης ISM μεταποίησης αυξήθηκε τον Ιούλιο στις 57,1 μονάδες από 55,3 μονάδες τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2011. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί στις 56 μονάδες.

Σημαντική πτώση κατέγραψε η κατασκευαστική δαπάνη τον Ιούνιο, υποχωρώντας σε ποσοστό 1,8% από το Μάιο στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 950,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2011. Η κατασκευαστική δαπάνη για έργα του Δημοσίου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 12 ετών. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της "The Wall Street Journal" ανέμεναν αύξηση της κατασκευαστικής δαπάνης κατά 0,4%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 625 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 18 μονάδων και κατά συντριπτικά περισσότερο διάστημα με αρνητικό πρόσημο, με υψηλό ημέρας τις 1169,12 (+0,01%) και χαμηλό τις 1151,03 μονάδες (-1,54%), μετά τις 16.31 σημειώθηκε "συγκινητική" προσπάθεια των αγοραστών να αποτρέψουν το 5Χ5 για τους πωλητές, στις 17.00 ο Δείκτης βρέθηκε στις 1161,29 (-0,66%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1162,89 μονάδες με απώλειες 0,52%.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελικές δημοπρασίες έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας τους ΟΤΕ και Motor Oil και στο υψηλό ημέρας τον Μυτιληναίο.
 
Ο τζίρος για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρέμεινε χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ και περιορίστηκε στα 78,8 εκατ. από τα οποία τα 3,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡΤΠ, ΑΥΡΩΒ, ΛΑΜΔΑ, ΜΕΤΚ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΧΑΕ). Σε μόλις πέντε τίτλους (ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ), το 69% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
 
Σε περίπτωση που η Αγορά συνεχίσει την πλαγιοκαθοδική της κίνηση, τελευταία περιθώρια "ανεκτής" υποχώρησης οι 1138 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 365 μονάδες για τον FTSE25. Από εκεί και χαμηλότερα θα "χτυπήσουν" "stop loss" και πολλοί από τους μεσοπρόθεσμους παίκτες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
 
Χαμηλότερα του 25αρη, ξάφνιασαν οι σημαντικές ημερήσιες απώλειες στην HOL (-18,04%), ενώ σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισαν Άνεμος και Νηρέας.

--ΧΠΑ

Συνεδρίαση ελαφρώς διαφοροποιημένη, στην Αγορά Παραγώγων, όπου το συμβόλαιο του δείκτη, με σχετικά αυξημένες συναλλαγές, έκλεισε με οριακή άνοδο, γυρίζοντας σε υπερτίμηση 0,50%.
 
Σχετικά μειωμένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (11.835 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.060, 4.357 για τον Αύγουστο, 492 για τον Σεπτέμβριο, 31 για τον Οκτώβριο και 0 για τον Δεκέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 374,25) κινήθηκε μεταξύ 368,25 και 375 μονάδων.
 
Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (100.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (968), ΔΕΗ (627), Alpha Bank (2.034), Εθνική (3.376), Πειραιώς (2.246), Eurobank (712), ΓΕΚ (199), Μυτιληναίο (175), ΕΧΑΕ (177), Ελ. Πετρέλαια (205), Motor Oil (107), ΟΠΑΠ (347), Ελλάκτωρα (130), MIG (250).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap αυξήθηκε στο 40% ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν πολύ χαμηλή στα μόλις 157 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (129 δικαιώματα αγοράς και 28 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (75.104.838 τεμ.), Εθνική (3.567.236 τεμ.), Πειραιώς (18.779.517 τεμ.), Eurobank (20.758.198 τεμ.).

Τα στατιστικά της εβδομάδας

Στην εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.243,80 μονάδες με πτώση 4,26%. Συγκεκριμένα, ο FT 25 υποχώρησε 4,71% και ο δείκτης μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε χαμηλότερα 2,98%.
 
Εβδομαδιαία άνοδο σημείωσε μόνο ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης (+18,62%).
 
Εβδομαδιαία πτώση σημείωσαν μεταξύ άλλων οι κλάδοι: Τράπεζες (-6,14%), Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (-5,90%), Πετρέλαιο- Αέριο (-5,52%) και Κατασκευές- Υλικά (-4,59%).
 
Οι 10 μετοχές με τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη είναι: Ναυτεμπορική (68,75%), Logismos (48,11%), Dionic (27,69%), ΒΙΣ (27,03%), Κτήμα Λαζαρίδη (26,94%), Κορδελλου (20,43%), AXON (20%), Alpha Αστικά Ακίνητα (18,75%), Spider (18,75%) και Audiovisual (18,62%).

Οι 10 μετοχές με τις υψηλότερες εβδομαδιαίες απώλειες είναι: Γενική Τράπεζα (-47,10%), Πήγασος Εκδοτική (-41%), Compucon (-35%), Προοδευτική (-18,40%), Εριουργία Τρία Άλφα (-18,18%), Hellas Online (-18,04%), Περσεύς (-16,22%), Τηλέτυπος (-15,28%), Μύλοι Λούλη (-15,15%) και Altec (-15,15%).
 
ΥΓ: Από Δευτέρας η καθημερινή χρηματιστηριακή σας ενημέρωση, μέσω της γραφίδας του Μιχαήλ Γελαντάλι.
Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν "παρέα" στην στήλη, με κριτικές, ή όχι, δίνοντας κουράγιο στον γράφοντα. "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη", όπως γράφουν και τα Χειμερινά σινεμά (!) 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v