Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί έπεσε από το... τρένο Ντράγκι το χρηματιστήριο

Σε «bull trap» για τους πρωινούς αγοραστές εξελίχθηκε η συνεδρίαση. Γιατί οι πληροφορίες για το δώρο Ντράγκι δεν αποδείχθηκαν αρκετές για το ΧΑ. Τι δείχνει ο υψηλός τζίρος. Οι αρνητικοί και θετικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης.

Οι Ελληνικές Τράπεζες βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Mario Draghi, καθώς χθεσινά δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης στο Χ.Α., ανέφεραν ότι αφενός η ΕΚΤ θα συνυπολογίσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης στα "stress tests" και αφετέρου ο Draghi πιέζει για να γίνουν δεκτά τα Ελληνικά "πακέτα" δανείων στο πρόγραμμα αγοράς ABS, προωθώντας την αγορά ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα οι Ελληνικές Τράπεζες μένουν εκτός προγράμματος καθώς οι τίτλοι τους δεν είναι επιλέξιμοι λόγω χαμηλής διαβάθμισης της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης.

H κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους "Financial Times", αναμένεται να αυξήσει τις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ της Γερμανίας και της ΕΚΤ, ενώ σε κάθε περίπτωση ο κ. Draghi θα παρουσιάσει αύριο (15.30) λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά από την ΕΚΤ στοιχείων ενεργητικού του Ιδιωτικού Τομέα της Ευρωζώνης, αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ (σύμφωνα με το Bloomberg).

Επόμενο ήταν τα τελευταία δημοσιεύματα να φέρουν εκτίναξη των βασικών δεικτών του Χ.Α., που ξεκίνησαν την σημερινή συνεδρίαση με ανοδικό "gap", έχοντας τον Τραπεζικό κλάδο να "οδηγεί την κούρσα".

Σχετικά γρήγορα ο Γενικός Δείκτης είχε αναρριχηθεί στο υψηλό ημέρας των 1094,04 μονάδων (+3,06%) και ο Τραπεζικός στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 151,94 μονάδων (+4,81%).

Αντίθετα, σαφώς επιφυλακτικότερα έδειχναν να αντιμετωπίζουν τον αρχικό αγοραστικό "ενθουσιασμό" μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Δυστυχώς για τους πρωινούς αγοραστές, η συνέχεια όχι μόνο τους εξέθεσε, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που προς το τέλος "άλλαξαν στρατόπεδο" προχωρώντας σε "stop loss" των ημερήσιων ζημιών και ενδυναμώνοντας την "νότια" κίνηση, έφεραν τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σε αρνητικό πρόσημο και κοντά στα χαμηλά ημέρας. Μάλιστα η τελική εικόνα θα ήταν πολλαπλώς χειρότερη αν Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, δεν διακρατούσαν σημαντικό μέρος των αρχικών κερδών τους.

Μαζί με τον Δείκτη, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν και δέκα τίτλοι του FTSE25, αναλυτική παρουσίαση για τους οποίους θα γίνει στην συνέχεια του σχολίου.

Η σημερινή συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα αξιοσημείωτο τζίρο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν άκρως "επεισοδιακή", αλλά και σαν ο ορισμός του "Gravestone doji", σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, κάτι που σημαίνει ότι ψυχολογία και βραχυμεσοπρόθεσμη τάση συνεχίζουν να ελέγχονται από τους εν δυνάμει πωλητές και εν πάση περιπτώσει όσους έχουν αποφασίσει να μειώσουν δραστικά θέσεις (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υψηλά ημέρας οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο ήταν λίγο περισσότεροι από δέκα, ενώ το "κουδούνι" της λήξης βρήκε 47 ανοδικές μετοχές να "αντικρίζουν" 82 πτωτικές, ενώ 36 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4% (!)

Πέραν της τεχνικής εικόνας που επιδεινώθηκε σημαντικά, επιβεβαιώνοντας ότι άλλα είναι τα θέματα που προβληματίζουν το Χ.Α. και δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις λίγες θετικές ειδήσεις, η σημερινή συνεδρίαση, θα μπορούσε να υποστηριχθεί, ότι έθεσε αμείλικτα ερωτήματα για τα αντανακλαστικά των ενεργών παικτών.

Είναι απορίας άξιον, πως όσοι έχουν απομείνει σαν ενεργοί παίκτες, αλλά και πόσοι από όσους συνεχίζουν να παρακολουθούν τα καθημερινά δρώμενα στο ταμπλώ του Χ.Α., δεν προβληματίστηκαν - υποψιάστηκαν, από το γεγονός ότι στις 12.00 ο τζίρος ακουμπούσε τα 50 εκατ. ευρώ (49,8 εκατ., για την ακρίβεια, από τα οποία τα 7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές), νούμερα μάλλον ασυνήθιστα για τα "δεδομένα" της εποχής.

Μήπως η σχεδόν εντυπωσιακή μικτή αξία συναλλαγών των πρώτων 90 λεπτών, όπου και σημειώθηκαν και τα υψηλά ημέρας, ήταν "καραμπινάτη" ένδειξη ότι οι εν δυνάμει πωλητές εκμεταλλευόμενοι το έντονα ανοδικό ξεκίνημα, "ξεφόρτωναν χαρτιά" προς κάθε κατεύθυνση;

Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να υποστηριχθεί χωρίς κανένα ενδοιασμό ότι η ΔΕΗ ήταν η πρώτη που "έσβησε" την ανοδική τάση, ακολουθούμενη από Eurobank, Viohalco, Folli Follie Group, Ελ. Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, Intralot.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι απλήρωτοι λογαριασμοί της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού τρέχουν με ρυθμό αύξησης 30% και πλέον ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ. Πάνω από το 50% του ποσού αυτού, ή περί τα 950 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί σε οφειλές νοικοκυριών. Τα 430 εκατ. ευρώ προκύπτουν από χρέη χρηστών υψηλής τάσης και 180 εκατ. από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα "φέσια" προς την Επιχείρηση θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ φέτος, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τη ΔΕΗ. Παράλληλα, προκαλούν προβλήματα σε όλο το σύστημα, δεδομένου ότι η Επιχείρηση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες προς τον ΑΔΜΙΕ και τον ΛΑΓΗΕ, και αυτό μεταφράζεται σε προβλήματα ρευστότητας ευρύτερα στην Αγορά.

Ο τίτλος της ΔΕΗ συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις κλείνοντας σε χαμηλά 12μηνου, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 4/10/2013 (8,98 ευρώ, βλ. διάγραμμα). Συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα των 9,00 ευρώ θα "ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου", με τις κινήσεις "stop loss" να επιταχύνουν την πτωτική τάση.

Η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ στο 12μηνο

Ο δεύτερος τίτλος με τις αρνητικότερες εντυπώσεις, δεν ήταν άλλος από αυτόν της ΕΥΔΑΠ που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας και σε χαμηλά 13 μηνών. Έχασε και το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ και η επόμενη τεχνική στήριξη εντοπίζεται στα 6,50 ευρώ.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές στην αγορά

Το "γλίστρημα" του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 1100 μονάδες προκάλεσε μια βίαιη πτώση έως την άκρως επικίνδυνη "γραμμή Μαζινό" των 1060 με 1040 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Από εκεί και έπειτα ο Δείκτης με μία βατή τραπεζική είδηση δοκίμασε να επαναξιολογήσει τη ζώνη αντίστασης των 1090 με 1100 μονάδων σχηματίζοντας έναν αμφισβητούμενο τριπλό πυθμένα πέριξ τις ζώνης στήριξης, που περιγράψαμε. Το κακό εδώ είναι ότι ο τριπλός πυθμένας σε δείκτες είναι ιδιαίτερα σπάνιος, ενώ αρνητικό διαγραμματικό αντίκτυπο έχουν και οι τρεις διαδοχικές χαμηλότερες τοπικές κορυφές από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα. Ένα "pattern", που συνήθως λύνεται καθοδικά με αυξημένο volatility.

Έτσι μια πιθανή πτωτική επαναξιολόγηση της περιοχής των 1040 μονάδων θα οδηγήσει σε καθοδική τμήση της, ανοίγοντας έτσι το "κατηφορικό τοπίο" προς την επόμενη σημαντική στήριξη των 975 μονάδων καταστρατηγώντας στη πορεία το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Για να αλλάξει κάτι ριζικά στο προδιαγεγραμμένο πεδίο θα πρέπει ο δείκτης να δηλώσει ένα ισχυρό "πάτημα" πάνω από τις 1140 μονάδες. Αρνητική αύρα αρχίζει να εκπέμπει και το "monthly chart", με το Γενικό Δείκτη να κλείνει για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες κάτω από επίπεδο των 1150 μονάδων.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει βρει προς το παρόν στήριξη στην "καυτή" περιοχή που εκτείνεται λίγο πάνω από το αλησμόνητο "gap up" τις 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου του 2013, στις 335 μονάδες.
Και εδώ, όπως και στον Γενικό Δείκτη, αποτυπώνεται ένας μη επιβεβαιωμένος τριπλός "πάτος" δίχως όμως την απαραίτητη στατιστική δυναμική επικράτησής του.

Οποιαδήποτε επιτυχής καθοδική διαπέραση της ζώνης στήριξης των 340 με 330 μονάδων θα ανοίξει το "διάβα" για την απευχθέα κατάβαση προς το επόμενο σημαντικό επίπεδο στήριξης των 300 με 294 μονάδων.

"Απευχθέο γιατί θα δημιουργήσει στο 'daily chart' ένα 'εφιαλτικό' μεσομακροπρόθεσμο 'οικοδόμημα σκεπής' από τις 340 έως τις 440 μονάδες" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές (αργία στην Κίνα, λόγω Εθνικής εορτής). Απόλυτη επικράτηση του "κόκκινου" στην Ευρώπη, ενώ με αξιοπρόσεκτες απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Fed θα ξεκινήσει να εξετάζει κάθε μήνα την δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων που χορηγούν οι Τράπεζες. Μικρά κέρδη καταγράφουν πολύτιμα μέταλλα και πετρέλαιο.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, νέα επιβράδυνση καταγράφηκε το Σεπτέμβριο στο μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, η τελική ένδειξη για τον ΡΜΙ μεταποιητικού κλάδου είναι στο 50,3, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013 και χαμηλότερα από το 50,7 του φετινού Αυγούστου. Η πρώτη εκτίμηση για το Σεπτέμβριο ήταν στο 50,5. Ο δείκτης νέων παραγγελιών, που αποτυπώνει τη ζήτηση, μειώθηκε στο 49,3 από 50,7 τον Αύγουστο, παρά την αποδυνάμωση του ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο 2 ετών που θα έπρεπε να ευνοεί τις εξαγωγές.

Η Γαλλία επιμένει στο αίτημά της να αναβληθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στον προϋπολογισμό εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών τις επόμενες εβδομάδες με τους Ευρωπαίους εταίρους της για τα δημοσιονομικά της. Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επιβεβαίωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα υποχωρήσει στο 3% του ΑΕΠ πριν από το 2017 και υποστήριξε πως η θέση της Γαλλίας "είναι νόμιμη και καλά στηριγμένη". Η Γαλλική Κυβέρνηση προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί το 2015 στο 4,4% του ΑΕΠ, θα υποχωρήσει στο 4% το 2016 και στο 2,8% το 2017. Σημειώνεται πως στη Γαλλία έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις για την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα, τις οποίες έχασε.

Το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ISTAT) ανέφερε ότι ο γενικός του δείκτης, τον οποίο χρησιμοποιεί για τις προβλέψεις του, όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, επιβραδύνεται, γεγονός που "καταδεικνύει μια νέα πτώση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος το τρίτο τρίμηνο του έτους".

Ο Ιδιωτικός πλούτος στην Ευρώπη αυξήθηκε στο ιστορικό υψηλό των 56 τρισ. ευρώ το 2013 και αναμένεται να ανέβει ως το 2019 κατά 40%, στα 80 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας Julius Baer. Η έκθεση της Ελβετικής Τράπεζας που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, δείχνει πως ο πλούτος στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 1,7% την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί πριν την κρίση του 2007. Σύμφωνα με την έκθεση "Wealth Report: Europe", η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία διαθέτουν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού πλούτου στην Ευρώπη. Το Λουξεμβούργο είναι η Χώρα με την μεγαλύτερη περιουσία ανά κάτοικο, με τον μέσο ενήλικο να έχει πλούτο πάνω από 400.000 ευρώ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι προσλήψεις στον Ιδιωτικό Τομέα της Αμερικανικής οικονομίας συνέχισαν να αυξάνονται και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η υπηρεσία Automatic Data Processing, οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 213.000 εργαζόμενους στα μισθολόγιά τους. Οι ιδιώτες αναλυτές περίμεναν ότι θα προστεθούν 209.000 εργασίας τον Σεπτέμβριο, λίγες περισσότερες από τις 204.000 του Αυγούστου.

Ο δείκτης Institute for Supply Management μεταποίησης, που αποτυπώνει τις προθέσεις των ανώτατων στελεχών του κλάδου, υποχώρησε στο 56,6 τον περασμένο μήνα. Τον Αύγουστο ο δείκτης ISM είχε ανέλθει στο υψηλό τριών μηνών του 59%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 58,5%.

Η ραγδαία ανάπτυξη του σκιώδους Τραπεζικού Συστήματος απειλεί την Παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προειδοποιεί σε έκθεση του το ΔΝΤ, καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να κάνουν περισσότερα για την εποπτεία του. Το ΔΝΤ σημειώνει πως οι πιο αυστηροί κανονισμοί για τις Τράπεζες έχουν ενθαρρύνει μια μετατόπιση από τις πιο παραδοσιακές τραπεζικές δραστηριότητες προς αυτές του λεγόμενου σκιώδους συστήματος. Τονίζει ακόμα πως στην αύξηση αυτή συνεισφέρουν και οι υπερβολικά χαλαρές νομισματικές πολιτικές των Κεντρικών Τραπεζών. Μολονότι το Ταμείο αναγνωρίζει πως ο δανεισμός εκτός τραπεζών συμπληρώνει τα παραδοσιακά κανάλια διευρύνοντας την πρόσβαση στην πίστωση, υποστηρίζει πως η ιστορία δείχνει ότι οι οντότητες που επεκτείνουν την πίστωση πέρα από το Τραπεζικό Σύστημα μπορούν να "μολύνουν" ολόκληρο τον Τομέα.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα της σημερινής, άκρως ενδιαφέρουσας, συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό "gap" αναρριχόμενος μέχρι τις 1094,04 μονάδες (+3,06%). Από εκεί και πέρα ακολούθησε σταθερή πλαγιοκαθοδική κίνηση που τον έφερε έως τις 1057,66 μονάδες (-0,37%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1062,09 (+0,05%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1058,78 μονάδες με απώλειες 0,26%.
 
Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ακούμπησαν στο "κόκκινο" οι Alpha Bank (επιλεκτικές αγορές από ξένα χαρτοφυλάκια), Εθνική, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΟΤΕ καιEurobank Properties.
 
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ,Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Eurobank Properties, Intralot, Jumbo, Folli Follie Group.
 
Ο τζίρος ξεπέρασε τα 129 εκατ. από τα οποία τα 8,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑΤΠ, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ).
 
Ρεκόρ συγκεντρωτισμού, καθώς μόλις 10 τίτλοι (ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΑΛΦΑΤΠ, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ) "απασχόλησαν" το 88% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών (!)
 
Τίποτα το άξιο αναφοράς χαμηλότερα του 25αρη, πλην ίσως της περίπτωσης της μετοχής της ΕΥΑΘ, που σήμερα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και σε χαμηλό 26 μηνών. Επόμενη τεχνική στήριξη στα 3,43 ευρώ.
 
Απόλυτη επιφυλακτικότητα και στην Αγορά ομολόγων. Το Ελληνικό 10ετές, χθες έκλεισε με απόδοση 6,57%, για να υποχωρήσει σήμερα μέχρι το 6,10%. Όμως στην συνέχεια πιέστηκε και πάλι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η απόδοση ξεπερνά το 6,4%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση ιδιαίτερα υψηλής μεταβλητότητας και στην Αγορά Παραγώγων, που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη των συναλλαγών, στο συμβόλαιο του δείκτη και ακόμη περισσότερο στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (47.028 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 13.369, 12.823 για τον Οκτώβριο, 333 για τον Νοέμβριο και 213 για τον Δεκέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 343,25) κινήθηκε μεταξύ 342,5 και 355,25 μονάδων, γυρίζοντας σε υποτίμηση 0,70%.
 
Αυξήθηκε σημαντικά ο δανεισμός τίτλων (214.200 Πειραιώς, 984.000 Alpha Bank, 181.300 Eurobank, 8.000 ΓΕΚ, 9.600 Motor Oil, 13.300 MIG, 13.500 Intralot, 10.000 ΕΥΔΑΠ, 39.200 Εθνική, 405.200 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (1.542), ΔΕΗ (2.380), Alpha Bank (7.612), Εθνική (4.231), Πειραιώς (14.595), Eurobank (9.338), Μυτιληναίο (283), ΕΧΑΕ (2.846), ΟΠΑΠ (525), MIG (1.518), ΓΕΚ (597), Ελ. Πετρέλαια (393), Motor Oil (117), Τέρνα Ενεργειακή (351).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, περιορισμένο ήταν το ενδιαφέρον στην Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης καθώς καταγράφηκαν συνολικά 532 δικαιώματα (138 calls και 394 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα συντηρήθηκε στο 34%.
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις.

Αντίθετα, το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων σε: Alpha Bank (700.000 τεμ.).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (72.696.375 τεμ.), Εθνική (1.698.378 τεμ.), Πειραιώς (37.372.984 τεμ.), Eurobank (18.031.296 τεμ.).

Ας σημειωθούν τα 216 δικαιώματα αγοράς για την ΔΕΗ, λήξεως Νοεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 10,00 ευρώ και τα 500 δικαιώματα πώλησης για την Πειραιώς, ίδιας λήξης, με τιμή εξάσκησης τα 1,35 ευρώ.

 

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v