Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει τη χθεσινή «χασούρα» το Χρηματιστήριο

Άνοδο καταγράφει ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να αναμένει τα νεότερα από το «μέτωπο» κυβέρνησης - τρόικας. Κέρδη υψηλότερα του 3% για ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, MIG, Mυτιληναίο, Alpha. Στο επίκεντρο και τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Αντιδρά το ΧΑ, με την αγορά να αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Εως την περιοχή των 970 μονάδων νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με την συνεδρίαση να ξεκινά με μικρό ανοδικό κενό (954,51) και να συνεχίζει υψηλότερα. Σε μία κίνηση τεχνική, χαμηλού κόστους, διερευνητικών προθέσεων αλλά και προσπάθειας πλασαρίσματος ενόψει των εξελίξεων. Τουλάχιστον από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, τόσο σήμερα όσο τις προηγούμενες δύο ημέρες, επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι ο ft25 και οι μετοχές-σηματωροί κινούνται απόλυτα τεχνικά, με πρόγραμμα (πωλήσεων- αγορών) και έλεγχο του παιχνιδιού σε ικανοποιητικό βαθμό.

Περιμένοντας λοιπόν και μετά την χθεσινή βουτιά, προεξοφλώντας από χαμηλότερο σημείο εκκίνησης (αλλά πάντα από τα επίπεδα των 950/940 μον. ) ο ΓΔ ξεπερνά σε απόδοση το 2%, με αιχμή τις τράπεζες αλλά και με την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κατηγορίας να ανταποκρίνονται άμεσα. Αυξημένη μεταβλητότητα και σήμερα όπως άλλωστε εχθές αλλά και την Τετάρτη κάτι, που είχε προαναφερθεί από τους επαγγελματίες της αγοράς, γεγονός που απαιτεί την αυξημένη προσοχή και συνεχή επαγρύπνηση μας.

Θα σταθώ- για ακόμη μία φορά- σε θέμα και πληροφορίες της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου για να δικαιολογήσω αυτό που επιχειρείται να προεξοφληθεί στο...ταμπλώ. Μαστίγιο και καρότο από τους δανειστές για 6μηνη παράταση, γράφει η καλά ενημερωμένη Αγγελική με τις ΄΄αγορές΄΄ και τα ΄΄ισχυρά χέρια΄΄ να περνούν και σήμερα το μήνυμα τους μέσω (και ) του χρηματιστηριακού...ταμπλώ.

Ανοδική αντίδραση που εκτός των άλλων διευκολύνει και όλους όσους κλείνουν βιβλία σήμερα, σημειώνοντας πως με τον ΓΔ στις 970-975 μονάδες ο Νοέμβριος περνά και πάλι οριακά, με 1,82%, σε θετική απόδοση.

Εως τις 318 μονάδες πριν λίγο ο ft25, σημείο αναφοράς και βραχυπρόθεσμη αντίσταση (όπως αναφέρθηκε νωρίτερα στο προ συνεδριακό σχόλιο του euro2day, προς επίρρωση της τεχνικότητας του ΄΄ μεγάλου δείκτη΄΄). Στην περιοχή των 120-125 ο τραπεζικός δείκτης και ακόμη καλύτερη θα ήταν η ενδεχόμενη ενίσχυση του έως τις 127/128 μονάδες στη συνέχεια.

Να δούμε όμως, πως...με την Εθνική έως τα 1,94 ευρώ (και στόχο πάντα τα 2,05 ευρώ), με την Πειραιώς έως τα 1,28, την Alpha Bank έως τα 0,537 ευρώ.

Ευκαιρίες βλέπει η Wood με αφορμή την υποχώρηση των αποτιμήσεων στις τράπεζες λόγω του πολιτικού «θορύβου», δίνει μάλιστα και νέες τιμές-στόχους.

Περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων με τους παίκτες να έχουν και αυτό το κριτήριο στη...φαρέτρα των επιλογών τους. Στα 10,05 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ με την UBS να διάκειται θετικά στην προοπτική και την ισχυρή διοίκηση του Οργανισμού. Ακριβώς στην ίδια τιμή, των 10,05 ευρώ, προ ολίγου και η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ τα 6,40 καλύπτει εκ νέου η ΔΕΗ.

Πάντως η δυναμική επαναφοράς των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ είναι μακράν ισχυρότερη της ΔΕΗ εδώ και εβδομάδες.

Από τα υπόλοιπα χαρτιά του ft25, θα σταθούμε κατ΄αρχήν σε αυτά, που ανεβάσαμε εχθές στον Εκηβόλο.
Εως τα 6,95 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ δεν μας πείθει, ακόμη. Εως τα 10,32 ευρώ η Jumbo επιβεβαιώνει την τεχνικότητα της.

Οριακά δεν πιάνει τα 6 ευρώ ο Μυτιληναίος με τη μετοχή του σε εμφανή σχηματισμό αναστροφής και στόχο προς τα 6,20 ευρώ.

Στα 2,60 ευρώ η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ ούτε..κρύο ούτε...ζέστη, ενώ η FFG κάνει την διαφορά με 5,25% συνεπικουρούμενη από τα επεκτατικά σχέδια του ομίλου και για το 2015, όπως τα αναλύει η Πένυ Κούτρα.

Συναλλακτικά χρήζει αναφοράς και το πακέτο (ακόμη ένα) στη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου για 50.000 τμχ στα 6,98 ευρώ αξίας 349.000 ευρώ με τη Μάρω Τσαντήλα να αναφέρεται στα σχέδια του ομίλου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v