Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Κατηφορίζει» στις 730 ο ΓΔ

Στο κόκκινο το Χρηματιστήριο με τις απώλειες στις τράπεζες να διευρύνονται. Πτώση άνω του 3% για Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Bιοχάλκο, ΜΕΤΚΑ, OΛΠ. Στο -7% η Ελλάκτωρ. Στήριξη από Coca Cola, Folli Follie, ΟΠΑΠ. Ενισχυμένος ο τζίρος.

Στα χαμηλά ημέρας και κάτω από τις 729 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς οι πωλήσεις που εντάθηκαν μετά τις 13.15-13.30 συνεχίστηκαν με σταθερό ρυθμό «κρατώντας» έκτοτε την αγορά εγκλωβισμένη με τις τράπεζες να «εξοικειώνονται» και με τα νέα-σημερινά- ελάχιστα του κλάδου.

Σταθερή η ροή πωλήσεων, λίγο χαμηλότερα η απορρόφηση της προσφοράς από τους αγοραστές με την σχέση πωλήσεων/αγορών να έχει σταθεροποιηθεί την τελευταία ώρα στο 2/1, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 70 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ κινείται στον ρυθμό όχι τόσο των σημερινών- αυριανών συναντήσεων όσο σε αυτή της Δευτέρας καθώς η Αγκελα Μέρκελ έχει καλέσει την Αθήνα να τηρήσει τις συμφωνίες προειδοποιώντας πως ο δρόμος παραμένει δύσκολος.

Σταθερός πυλώνας η CC/HBC με αγοραστές στα 16,30 ευρώ (1,56%) και συναλλαγές 1,1 εκατ. ευρώ. Ανοδικό «γύρισμα» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 8 από τα 7,88 ευρώ. Για τον τίτλο του Οργανισμού ζητούμενη παραμένει η κίνηση προς τα 8,10 ευρώ και ει δυνατόν ένα «κλείσιμο» υψηλότερα από αυτή την τιμή σήμερα-αύριο.

ΟΠΑΠ, CC/HBC, FF Group και Alpha Bank οι μόνες τέσσερις από τις 25 μετοχές του δείκτη, που γύρω στις 15.30 κινούνταν κόντρα στο γενικότερα πτωτικό ρεύμα.

Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει η μόνη από τις 4 συστημικές με σταθερούς αγοραστές εδώ και ώρα με την τιμή στα 0,282 ευρώ. Για την κίνηση της μετοχής είχε προϊδεάσει νωρίτερα η αντίδραση του warrant με το ΑΛΦΑτπ υψηλότερα έως 2,43% στα 0,38 ευρώ. Οι συναλλαγές φθάνουν τα 6,9 εκατ. ευρώ στη μετοχή και περί τις 440 χιλιάδες στο warrant της.

Παραμένει η πίεση στη μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡα, με σταθερές ρευστοποιήσεις από ισχυρό παίκτη, ενώ σε μείωση θέσης άλλου ισχυρού παίκτη αποδίδεται η «βουτιά» κατά 5,79% στα 10,74 ευρώ για τη μετοχή του ΟΛΠ.

Στα υπόψη, πως συνεχίζονται οι αυξημένες για σήμερα προσυμφωνημένες πράξεις και τα πακέτα σε μετοχές (κυρίως ) της Jumbo αλλά και των Grivalia, ενώ νωρίτερα άλλαξε χέρια ένα πακέτο 43.685.197 μετοχών της ΑΝΕΚ στα 0,08 συνολικής αξίας 3.494.815 ευρώ. Η συναλλαγή έγινε εξωχρηματιστηριακά.

Νωρίτερα το Euro2day.gr σημείωνε, πως στα επιμέρους, χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα επιτείνουν το ούτως ή άλλως βεβαρημένο κλίμα με ενδεικτικό τον κατασκευαστικό κλάδο. Σε σχετικό θέμα του Φώτη Κόλλια αναφέρονται περισσότερα για τα έργα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα επηρεάζουν και τους 3 μεγάλους εισηγμένους.

Σε νέα χαμηλά, στο 1,59 ευρώ, νωρίτερα η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με σταθερές ρευστοποιήσεις για ακόμη μία συνεδρίαση, έως το 1,58 ευρώ οι πωλητές στη ΓΕΚ/Τέρνα, μέχρι το 0,469 ευρώ για τη μετοχή της J&P ΑΒΑΞ. Για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ να συνεκτιμηθεί η πίεση-διόρθωση και στην ΑΝΕΜΟΣ με τη μετοχή να υποχωρεί χαμηλότερα και του 0,60 ευρώ.

Σταθερός... πυλώνας του ft25 η μετοχή της CC/HBC που πριν από λίγο έπιασε υψηλή τιμή ημέρας στα 16,56 ευρώ, που σημειωτέον είναι και κορυφή μετά τη 16η Δεκεμβρίου.

Τεχνικά η σταθερά ανοδική κίνηση της CC/HBC η αντίδραση της από τα χαμηλά των 13,55 ευρώ στις 20/1 είναι σημαντική καθώς η μετοχή επανέρχεται σε επίπεδα Δεκεμβρίου.

Πρακτικά σύντομα δοκιμάζονται σημαντικές αντιστάσεις (μέχρι τα 16,85 ευρώ) που εάν διασπασθούν θα οδηγήσουν τη CC/HBC προς το μεγάλο gap και στα επίπεδα του -6,38% της «μαύρης Τρίτης» (9 Δεκεμβρίου 2014). Θα πρόκειται για την τρίτη μετοχή του ft25 (με αποτίμηση πρώτης 10άδας) που επιστρέφει προς αυτές τις τιμές ό,τι αυτό σημαίνει για τον δείκτη, στη δύσκολη συνέχεια.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v