Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κέρδισαν στα... σημεία οι πωλητές

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει ΕΚΤ και Συνόδου Κορυφής. Πτώση υψηλότερη του 4% για τη μετοχή της Eurobank. Aπώλειες κατέγραψαν ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Πειραιώς. Στήριξη από ΟΠΑΠ, Viohlaco.

Συνεδρίαση διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, με έκδηλη την αμηχανία μεταξύ των "αντιμαχόμενων" πλευρών και αν κάποιος κρίνει από το τελικό πρόσημο του Δείκτη, θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι οι πωλητές "κέρδισαν στα σημεία", αλλά δεν έκαναν την μεγάλη διαφορά αντιστρέφοντας το βραχυπρόθεσμο θετικό momentum.

Από την άλλη, θα πρέπει να πιστωθεί στους αγοραστές, ότι για μία ακόμα συνεδρίαση ανέσυραν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. από τα χαμηλά ημέρας, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη εν μέσω έντονης επιφυλακτικότητας, με τα ενεργά χαρτοφυλάκια να παρακολουθούν τις εκτιμήσεις - εξελίξεις, για το Ελληνικό ζήτημα, που θυμίζουν "Γεφύρι της Άρτας" και περιμένοντας τον σημερινό "χρησμό" Draghi που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις Τραπεζικές μετοχές.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, δεν χωρά αμφισβήτηση ότι η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά έχει "χαθεί" μέσα στον "κυκεώνα" Κυβερνητικών δηλώσεων και "εισαγόμενων" δημοσιευμάτων - εκτιμήσεων και εκθέσεων, που στις περισσότερες φορές οι επόμενες αναιρούν τις αμέσως προηγούμενες. Έτσι το πρωί η Ελληνική Κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, το μεσημέρι πάει σε ρήξη και το βράδυ επανέρχονται δριμύτερα τα σενάρια για δημοψήφισμα, φέρνοντας τους ενεργούς traders στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Μάλιστα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι με τα τρέχοντα δεδομένα, η συμπεριφορά της Αγοράς είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής.

Απλά σήμερα και μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, κάποιοι από τους ενεργούς παίκτες, αποφάσισαν να "σηκώσουν κάποιες μάρκες από το τραπέζι", ή αλλιώς να πάρουν μέρος των βραχυπρόθεσμων κερδών από τον Τραπεζικό (κυρίως) κλάδο, χωρίς να εμφανίσουν επιθετικές διαθέσεις κατοχύρωσης.

Από την άλλη είναι εμφανές ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων θα παραμείνουν ο βασικός ενδιάμεσος καταλύτης που θα επισκιάζει κάθε άλλη μίκρο ή μάκρο ροή ειδήσεων.

Ασφαλώς πρώτο θέμα στην ατζέντα των ενεργών παικτών ήταν το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ που καλείται να αποφασίσει για άλλη μία αναθεώρηση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA, αλλά και για την επιβολή, ή όχι, υψηλότερου "haircut" των ομολόγων που δέχεται ως collateral η ΕΚΤ για παροχή ρευστότητας.

"H Τράπεζα της Ελλάδος έχει κάνει αποδεκτή την αύξηση των ενεχύρων για παροχή ρευστότητας από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) κατά 6 δισ. ευρώ", ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει. "Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει τη ρευστότητα για τις Τράπεζες κατά περίπου 3 δισ. ευρώ μετά το 'κούρεμα' που επιβάλλει η ΕΚΤ", αναφέρει το πρακτορείο.

"Η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει από την ΕΚΤ αύξηση του ορίου χρήσης του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας από τις Ελληνικές Τράπεζες κατά 1,1 δισ. ευρώ", ανέφερε επίσης το Bloomberg σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Ας δούμε τις κυριότερες ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και στον απόηχο των οποίων διαμορφώθηκε το σημερινό κλίμα και οι διαθέσεις των εμπλεκομένων στο Χ.Α.

"Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό" δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και "δεν έχει υπάρξει κάποιο άλμα προς τα μπρος".

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα απασχόλησαν συνεδρίαση της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU). Σύμφωνα με συμμετέχοντες το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν βαρύ με τους βουλευτές να εμφανίζονται διχασμένοι και προβληματισμένοι όσον αφορά την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, εκφράζοντας αμφιβολίες ως προς την πραγματική βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

"H Γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα για να υποστηρίξει την περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς αντιμετωπίζει πιθανή εξέγερση από το περίπου ένα τρίτο των βουλευτών της", ανέφερε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg. Για την Καγκελάριο Μέρκελ είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει το ΔΝΤ. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολο να πείσει τους σκεπτικιστές από την ΚΟ της ομάδα για την αναγκαιότητα νέου πακέτου στήριξη σε περίπτωση που θα χρειαζόταν.

"Κάποια κινητικότητα στη διαμάχη με την Ελλάδα" διακρίνει η "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, "μία συμφωνία δεν είναι ορατή".

Στη βάση όλων αυτών και σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες των Γερμανικών μέσων ενημέρωσης, αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε αρνητικό από σταθερό υποβάθμισε το outlook για το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα ο οίκος Moody's. Όπως αναφέρει, η κίνηση αυτή αντανακλά την σημαντική επιδείνωση στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των Τραπεζών από το Δεκέμβριο του 2014. Ο οίκος εκτιμά ότι οι εκροές καταθέσεων στο πεντάμηνο έχουν ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ (ή το 18% των συνολικών καταθέσεων). Τονίζει ότι οι πιέσεις αυτές δεν αναμένεται να περιοριστούν τους επόμενους 12-18 μήνες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών και "παγώματος" των καταθέσεων.

Με τα παραπάνω δεδομένα, μάλλον σαν φυσιολογική εξέλιξη δείχνει το τελικό αρνητικό κλείσιμο του Δείκτη, σε μία Αγορά που είναι περισσότερο από εμφανές πως δεν μπορεί να κινείται επί μακρόν με μοναδικό "καύσιμο" τις προσδοκίες και χρειάζεται το "κάτι παραπάνω" προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να "δηλώσει" ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 850 - 858 και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών να πετύχει κλεισίματα υψηλότερα των 730 μονάδων.

Για τους "γρήγορους" το "intraday stop" για τους "long", έχει κατέβει στις 833 μονάδες. Θυμίζουμε πως αν η αγορά καταφέρει τέλος μήνα να κλείσει πάνω από τα επίπεδα του 870 θα έχουμε διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.

Με τα σημερινά δεδομένα και περιμένοντας τον Draghi, ήταν απόλυτα φυσιολογικό το ενδιαφέρον να περιοριστεί σε επιμέρους τίτλους.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Ξεκινώντας από το ταμπλώ του FTSE25, μπορεί το +1,16% του ΟΠΑΠ να έδωσε βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., όμως "την παράσταση έκλεψε" η μετοχή της Viohalco (+4,22%), έστω και αν υποχώρησε σχετικά από το υψηλό ημέρας των 2,52 ευρώ (+6,33%). Ο τίτλος συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και αν πετύχει κλεισίματα υψηλότερα των 2,53 ευρώ, δημιουργεί τις τεχνικές προϋποθέσεις για επιστροφή στα πρόσφατα υψηλά, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 2,76 και 2,96 ευρώ. Ευνόητο είναι ότι την κίνηση της μητρικής ακολούθησε και η "συνδεδεμένη" Σιδενόρ (+6,19%).

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη και επειδή η 29η τρέχοντος δεν είναι πολύ μακριά, ίσως αξίζουν προσοχής οι ΔΕΗ (-3,98%) λόγω επικείμενης εξόδου από τον δείκτη MSCI Standard και η MIG (-1,47%) λόγω επικείμενης εξόδου από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι την θέση της θα πάρει η Lamda Development (-1,19%), ο τίτλος της οποίας βρέθηκε σήμερα να αναρριχάται μέχρι τα 4,32 ευρώ (+2,86%), όμως η συνήθης εμφάνιση του γνωστού "καθυστερημένου" πωλητή, την έκλεισε στο κάτω εύρος της ημερήσιας διακύμανσης και με αρνητικό πρόσημο.

Το ημερήσιο διάγραμμα της Lamda Development

Πριν προχωρήσουμε χαμηλότερα, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο της ΕΥΔΑΠ (+1,26%), ο οποίος κινείται "ελεύθερα" καθώς η επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται αρκετά μακριά και πιο συγκεκριμένα στα 6,20 ευρώ.

Χαμηλότερα του 25αρη, ξεχώρισε το +10% της Revoil (δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), με την διοίκηση να προαναγγέλλει την πρόθεση για πώληση της θυγατρικής "Άριστον", ενώ προσοχή χρειάζεται η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Σωλ. Κορίνθου, με τα θεωρούμενα "διορατικά" χαρτοφυλάκια να "κάνουν συνειρμούς" και να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Τέλος και παρά τις διαψεύσεις των φημών, δεν φαίνεται να παρουσιάζει "κόπωση" η πλαγιοανοδική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες συνεδριάσεις στην Frigoglass και η οποία έχει ξεκινήσει από τα 1,52 ευρώ (κλείσιμο 5/5).

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"To X.A. συνεχίζει να είναι απόλυτα εξαρτώμενο από την ειδησεογραφία και τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τους 'Θεσμούς", επισημαίνει ο Πάνος Δάντης. Αποτέλεσμα όταν διαφαίνονται θετικές εξελίξεις ο Γενικός Δείκτης να τις προεξοφλεί και να κινείται έντονα ανοδικά, ενώ όταν το αδιέξοδο είναι φανερό να πιέζεται ανάλογα.

Έτσι σε όλο το 2015 κινείται μεταξύ 700 και 900+ μονάδων με αυξημένη μεταβλητότητα. Τεχνικά είναι φανερή η προσπάθεια δημιουργίας αντιστροφής της τάσης, κάτι που αν υπογραφεί συμφωνία είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Όμως εδώ πρέπει να πάμε στην "μεγάλη εικόνα" της Αγοράς και να γυρίσουμε πίσω στα ιστορικά υψηλά, το 1999.
Αν δούμε την πορεία του Χ.Α. από τότε και την συγκρίνουμε με τις άλλες "μικρές" Αγορές, θα διαπιστώσουμε αυτό που λίγοι - ελάχιστοι, χρόνια τώρα αναφέρουν, πως "η Ελλάδα δεν είναι 'φιλική' Χώρα για τους επενδυτές, ούτε καν για αυτούς που επενδύουν στα Χρηματιστήρια".

Τα σημαντικά κεφάλαια έχουν φύγει και η σύγκριση μόνο απογοήτευση γεννά: 1999 – 2000: Γενικός Δείκτης 6500 μονάδες, Κωνσταντινούπολη 8.500 μονάδες. Σήμερα Γενικός Δείκτης 850 μονάδες, περίπου, Κων/λη 87.500 μονάδες.

Δηλαδή, περισσότερο από 10 φορές επάνω, με το "wealth effect" να έχει ωφελήσει την Οικονομία (εκεί) σε όλα τα επίπεδα, την μεσαία τάξη να προοδεύει και τις νέες θέσεις εργασίας να αυξάνονται. Και όλα αυτά σε μια Χώρα με τεράστια εσωτερικά προβλήματα και με μεγάλο αριθμό γεννήσεων (που απαιτεί και ανάλογες νέες θέσεις εργασίας).

Όλες, δε, οι Ευρωπαϊκές Αγορές, είναι είτε σε νέα ιστορικά υψηλά, ή πολύ κοντά σε αυτά. Η Πολωνία, πχ, απέχει ελάχιστα από τα υψηλά του 2000. Φανερή και εκεί η είσοδος κεφαλαίων.

Αν, δε, πάρουμε τις Χώρες που είχαν μνημόνιο, τα διαγράμματα είναι αποκαλυπτικά. Πχ ο δείκτης στην Ισπανία δεν έκανε νέα ιστορικά χαμηλά και ανέκαμψε με σχηματισμό πυθμένα σε "W".

Είναι φανερό πως κεφάλαια εδώ όχι μόνο δεν ήρθαν αλλά και τα λίγα που υπήρχαν έφυγαν, αφού η νοοτροπία που επικρατεί χρεοκόπησε ουσιαστικά την Χώρα.

"Τώρα απλά παρακολουθούμε τον επίλογο" τονίζει με έμφαση ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Alliance.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές τάσεις επικράτησαν και σήμερα στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+0,85%, επαναπροσεγγίζει τα υψηλά 15ετίας) και τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για τον δείκτη Hang Seng (-0,39%).

Η ίδια εικόνα με την Ασία και στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τα πρακτικά από την συνεδρίαση της 29ης Απριλίου της Fed.

Μικρά κέρδη για τον χρυσό (μετά το χθεσινό ξεπούλημα) και το πετρέλαια, ενώ ακόμα χαμηλότερα κινείται το ευρώ.
Ξεκινώντας εξ Ανατολών, η Ιαπωνική Οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2015 με ρυθμό 2,4%. Η μέτρηση ήταν πολύ υψηλότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,1% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς και από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5%.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, έξι από τις μεγαλύτερες Τράπεζες του Κόσμου θα πληρώσουν πρόστιμα $5,8 δισ. και πέντε θα δηλώσουν ένοχες για κατηγορίες που σχετίζονται με την έρευνα χειραγώγησης συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η Citicorp, η JP Morgan, η Barclays και Royal Bank of Scotland συμφώνησαν να δηλώσουν ένοχες ότι συνωμότησαν για την χειραγώγηση της τιμής των Αμερικάνικων δολαρίων και ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η κεντρική Τραπεζική μονάδα της UBS συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για κατηγορίες που σχετίζονται με χειραγώγηση επιτοκίων. Η Ελβετική τράπεζα, η πρώτη που συνεργάστηκε με τις διωκτικές Αρχές, κέρδισε ασυλία στην υπόθεση χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στον διακανονισμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Citigroup θα καταβάλλει 925 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις υπόλοιπες Τράπεζες. Η Barclays συμφώνησε σε πρόστιμο 650 εκατ. δολαρίων, η JP Morgan 550 εκατ. δολαρίων, η RBS 395 εκατ. δολαρίων και η UBS 203 εκατ. δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η Fed επέβαλε πρόστιμο 205 εκατ. δολαρίων στην Bank of America.

Επιστροφή στο ΧΑ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Grivalia Properties στα 9,10 ευρώ ανά μετοχή, από 8,90 ευρώ προηγουμένως και αναβάθμιση της σύστασης σε "overweight" από "equalweight" προχώρησε η Euroxx Securities. 

Η Euroxx σημειώνει πως αναμένει οι επιπλέον αγορές ακινήτων να ανέλθουν στα 230 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2017, ποσό χαμηλότερο από το guidance της Grivalia για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο, καθώς θεωρεί ότι το υψηλό κόστος χρέους για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις μακροοικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες μπορεί να εμποδίσουν την εταιρεία να προχωρήσει σε τόσο μεγάλες επενδύσεις.

Από εκεί και πέρα και όπως προαναφέρθηκε ο Γενικός Δείκτης αναλώθηκε σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων (χαμηλό ημέρας 833,08, -1,58% και υψηλό στις 854,75, +0,98%), όμως μετά τις 16.03 κινήθηκε μόνιμα στο "κόκκινο". Στις 17.00 βρέθηκε στις 841,13 μονάδες (-0,63%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 840,4 μονάδες με ημερήσιες απώλειες 0,71%.

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 72,2 εκατ. από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑΤΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Άλλαξαν χέρια 131880960 τίτλοι από τους οποίους οι 114821328 αφορούσαν συναλλαγές σε τίτλους του FTSE25.

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, μόνο ο τίτλος της Viohalco δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Αντίθετα ο χθεσινός πρωταγωνιστής ημέρας (Τέρνα Ενεργειακή) κινήθηκε μόνιμα στο "κόκκινο". Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Μέτκα και στο χαμηλό ημέρας οι ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Περίπου ισορροπημένη η τελική εικόνα με 51 ανοδικές μετοχές, έναντι 57 πτωτικών, παρά ταύτα 25 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η μετοχή της Autohellas (-5,82%) διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2014, € 0,80 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό : € 0,72 ανά μετοχή).

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων και στην Αγορά Παραγώγων, που συνδυάστηκε με σημαντική μείωση των συναλλαγών, τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (51.216 συμβόλαια).

Μειώθηκαν, ελαφρώς, οι ανοιχτές θέσεις, για τον πρώτο μήνα, στα 37.460 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7.432, 7.261 για τον Ιούνιο και 171 για τον Ιούλιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 253) κινήθηκε μεταξύ 250 και 259,25 μονάδων, γυρίζοντας σε premium 0,30%. σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (944), Alpha Bank (7.173), Εθνική (16.458), Πειραιώς (11.518), Eurobank (12.464), ΟΠΑΠ (143), ΟΤΕ (427), MIG (328), Frigoglass (239), ΓΕΚ (209), Σιδενόρ (227), Viohalco (413).

Να σημειωθεί ότι τα αναγραφόμενα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αφορούν όλους τους μήνες, ενώ ο πίνακας στο τέλος του σχολίου αναφέρεται μόνο στα συμβόλαια επί μετοχών του πρώτου μήνα.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE Large Cap διατηρήθηκε στο 65%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 419 δικαιώματα (407 calls και 12 puts).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank (67.442.435 τεμ.), Eurobank (35.970.747 τεμ.), Πειραιώς (17.387.186 τεμ.), Εθνική (6.802.174 τεμ.), Folli Follie Group (1.202.460 τεμ.), ΔΕΗ (1.623.798 τεμ.).

Πηγή: Alpha Finance

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v