Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο ΧΑ με χαμηλό τζίρο

Ανοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 645 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 5% για ΔΕΗ, Βιοχάλκο. Στο -3% η Εθνική. Με θετικό πρόσημο ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Χαμηλός ο τζίρος. Εκτός διαπραγμάτευσης Alpha, Eurobank, Πειραιώς έως τις 2/12.

Ανοδικά ξεκίνησε προς τις 648 μονάδες και ανοδικά συνεχίζει το ΧΑ. Με προσεκτικές επιλεγμένες αγορές σε μετοχές-σηματωρούς και blue chips "απαντούν" βραχυπρόθεσμοι παίκτες και επενδυτές στην προσωρινή... απουσία των τραπεζών αλλά και στις εξελίξεις που "τρέχουν" σε πολιτικό επίπεδο.

Τι κρύβει η κίνηση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών αναλύουν από νωρίς η Μαρίνα Μάνη και ο Φίλιππος Πανταζής, με την αγορά να παρακολουθεί με περιέργεια και ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ανεπαίσθητη η επίδραση της τραπεζικής διόρθωσης στη γενικότερη εικόνα που διαμορφώνεται για την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Με νέες απώλειες ο Δείκτης Τραπεζών στις 59 μονάδες, με μόνη τη μετοχή της Εθνικής να παραμένει σε διαπραγμάτευση, καθώς Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς έχουν τεθεί -προσωρινά- εκτός παιδιάς.

Στο 0,09 του ευρώ η μετοχή της ΕΤΕ αλλά με χαμηλότατη στάθμιση/βαρύτητα στη διαμόρφωση των βασικών δεικτών, περνά σε δεύτερη μοίρα. Εύλογα, καθώς το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πλειάδα μετοχών του FT 25 και του FT Mid Cap, με ικανοποιητικές μάλιστα αποδόσεις από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης.

Η προσοχή στραμμένη και στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου, με αρκετούς παίκτες να συνεκτιμούν την εικόνα των εταιρειών κυρίως στο κρίσιμο τρίτο τρίμηνο.

Με αγοραστές στην 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, τη στιγμή που η λίστα των "δεύτερων προαπαιτούμενων" ανοίγει και θέμα ΑΔΜΗΕ (με 5,66% στα 5,23 ευρώ η μετοχή της Επιχείρησης), αλλά και η κίνηση του ΟΠΑΠ να προσφύγει σε Διεθνή Διαιτησία δημιουργούν -καταρχήν βραχυπρόθεσμα- νέα δεδομένα στην αγορά. Υψηλότερα έως 2,35% στα 6,54 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, που απομακρύνεται από την επικίνδυνη περιοχή των 6,05-6 ευρώ.

Κινητικότητα και σε άλλες μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς στην Αεροπορία Αιγαίου συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 7-7,17 ευρώ, με αφορμή και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 9μήνου (ξεχωριστή αναφορά για την ΑΡΑΙΓ νωρίτερα στον Εκηβόλο).

Κέρδη και για τις μετοχές των Μυτιληναίου - ΜΕΤΚΑ έως τα 4,29 και 8,14 ευρώ αντίστοιχα, με αμφότερες να απομακρύνονται από σημαντικές περιοχές στήριξης.

Στα 4,38 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 2,08 της Viohalco, στα 4,20 της Lamda Development, στα 17,90 του ΤΙΤΑΝα, στα 5,32 ευρώ για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Ανοδικά συνεχίζουν από τη μεσαία κατηγορία ο Fourlis στα 2,67 ευρώ, τα Σωληνουργεία στο 1,20 ευρώ, στα 2,11 ευρώ η Frigoglass.

Στις 12:15 είχαν αλλάξει χέρια μόλις 8,8 εκατ. μετοχές (κατακόρυφη η μείωση της συναλλακτικότητας ελλείψει των "φθηνών" τραπεζικών), με τζίρο 6,9 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v