Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρηχά νερά κινείται το χρηματιστήριο

Στη μετοχή της Alpha Bank εξαντλείται σχεδόν η συναλλακτική δραστηριότητα στο πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης. Οριακές οι διακυμάνσεις για τους δείκτες αλλά και τα περισσότερα blue chips.

Μίας μετοχής ξεκίνημα στο ΧΑ, καθώς τα 2,2 από τα 3,4 εκατ. ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Alpha Bank. Μουδιασμένη εμφανίζεται η αγορά, λόγω (κυρίως) της διόρθωσης των κύριων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με σημαντικό μέρος των πωλήσεων σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου αλλά και σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου.

Εως τις 566,79 μονάδες διολίσθησε αρχικά ο Γενικός Δείκτης, λόγω πωλήσεων που έγιναν στη μετοχή της Αlpha Bank (έως το 1,60 ευρώ) και δευτερευόντως σε τίτλους της Coca Cola και του ΟΠΑΠ.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως στη Fed αλλά και σε οικονομικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Στις 638,44-648,65 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, δηλαδή εντός των ορίων διακύμανσης των τελευταίων συνεδριάσεων. Για τον ΔΤΡ, σε αυτή τη φάση φαίνεται δύσκολη τόσο η υπέρβαση της αντίστασης όσο και η διάσπαση της στήριξης.

Κι αν για την Ευρώπη η Fed (και οι όποιες ανακοινώσεις της προέδρου της) είναι μία από τις κύριες παραμέτρους διαμόρφωσης της τάσης, για το ΧΑ «μετρούν» και η έναρξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές, τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα μεγέθη των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ στις 30 Αυγούστου (επίσης μετά τη λήξη της συνεδρίασης) αυτά του ΟΠΑΠ.

Στη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ έχουν πραγματοποιηθεί λίγες συναλλαγές/τζίρος ενώ συγκριτικά αυξημένες είναι στον ΟΠΑΠ.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ενεργοποίηση αγοραστών στη μετοχή του ΟΤΕ, από τα αρχικά χαμηλά των 8,54 ευρώ, θυμίζοντας πως η μετοχή του Οργανισμού (όπως και των Alpha Bank, Eurobank) τίθεται εκτός δείκτη Stoxx 600 από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο εύρος των 8,54-8,67 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, με ζητούμενο τον απεγκλωβισμό της από το εύρος των 8,35-8,76 ευρώ. Προσώρας το σενάριο της υπέρβασης του άνω ορίου συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από αυτό της άμεσης υποχώρησης προς τη στήριξη των 8,35 ευρώ.

Στα 19,65-19,73 ευρώ, σε στενό εύρος, η διακύμανση για τη μετοχή της Coca Cola, θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση έκανε τη διαφορά στο «κλείσιμο». Στο εύρος των 19,68-19,87 ευρώ η διακύμανση χθες, με «κλείσιμο» στα 19,85 ευρώ στη δημοπρασία, επηρεάζοντας το οριακά ανοδικό "γύρισμα" της αγοράς.

Λίγο μετά τις 11:30, από τα 4,8 εκατ. ευρώ, τα 2,7 εκατ. ευρώ είχαν αλλάξει χέρια στην Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v