Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πλαγιοκαθοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη

Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο, καθώς οι πωλητές δείχνουν να έχουν το πάνω χέρι. Στο επίκεντρο οι τράπεζες, συνεχίζεται η κινητικότητα στην Alpha Bank. Παραμένει καθηλωμένος ο τζίρος. Πιέσεις για ΟΠΑΠ, Coca Cola, Jumbo, ΟΛΠ.

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αφορμή και την αρνητική εικόνα των futures στη Wall Street, μία μέρα πριν την ομιλία της προέδρου της Fed.

Εως 1,05% χαμηλότερα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, χάνοντας τη στήριξη των 10.525 μονάδων με τη χαμηλότερη στις 10.374 μονάδες.

Σε πτωτικό "άνοιγμα" 0,30% στις 2.168 μονάδες παραπέμπουν τα futures στη Wall Street, ενώ με μικρές απώλειες υποχωρούν ο χρυσός (1.327,05$) και το πετρέλαιο (στα 48,84$ το τύπου Brent).

Στις διεθνείς αγορές εύλογα κυριαρχεί η αυριανή αποσαφήνιση των προθέσεων της Fed, ενώ δευτερευόντως κλίμα διαμορφώνεται από τα στοιχεία της ΕΚΤ που καταγράφουν μείωση 20% στα κέρδη των τραπεζών της ευρωζώνης, στο πρώτο τρίμηνο. Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο πως Λισαβόνα- Βρυξέλλες συμφωνούν στο να χρηματοδοτηθεί με κρατικά κεφάλαια η μία από τις δύο συστημικές τράπεζες της Πορτογαλίας.

Σε αυτό το περιβάλλον στο ΧΑ υπερτερούν κατά τι οι short, που με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις πιέζουν τον ΓΔ προς τις 564,40 μονάδες, τον FTSE25 προς τις 1.503,73 και τον Δείκτη Τραπεζών προς τις 638,44 μονάδες.

Τζίρος στα περίπου 10,5 εκατ. ευρώ (*), με το 51% στις τράπεζες και τα 3,5 εκατ. ευρώ να έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή της Alpha Bank.

Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος και λόγω της εξόδου των Alpha Bank, Eurobank από τον Stoxx 600 (από τις 19 Σεπτεμβρίου) και της έκθεσης της Morgan Stanley που δίνει υψηλότερες τιμές-στόχους και για τις 4 μετοχές των συστημικών ομίλων.

Ωστόσο βλέποντας κάποιος τον στόχο που έχει θέσει ο αμερικανικός οίκος διαπιστώνει πως μόνο στην περίπτωση της Alpha Bank τα 2,01 ευρώ καλύπτουν την τιμή της τρίτης αύξησης κεφαλαίου. Στην περίπτωση των Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank, ο στόχος που θέτει ο οίκος υπολείπεται της σχετικής τιμής της μ.κ.

Μεικτές τάσεις στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ και FF Group, TITAN, Jumbo και Coca Cola, που βαραίνουν σημαντικά στη διαμόρφωση των κύριων δεικτών.

Σε εύρος 10 μονάδων η διακύμανση του ΔΤΡ στις 638,44- 648,65 μονάδων με πωλητές στην Alpha Bank και Eurobank, με αγοραστές στην Εθνική και χωρίς μεταβολή στην Πειραιώς.

Με πωλητές έως τα 7,23 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ (υψηλή στα 7,33 ευρώ), με πωλητές στον ΟΤΕ έως τα 8,54 ευρώ (υψηλή στα 8,67 ευρώ), στο εύρος των 2,64-2,68 ευρώ ο τίτλος της ΔΕΗ.

Χαμηλότερες τιμές για την Coca Cola έως τα 19,57, διορθώνοντας από την υψηλή τιμή ημέρας των 19,73 ευρώ.

Με θετικό πρόσημο 6 μετοχές του δείκτη: Grivalia, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛ.ΠΕ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίου.
(*) στις 14:35

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v