Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στη «γνώριμη» περιοχή των 565 μονάδων. Απώλειες υψηλότερες του 2% για Eurobank, Folli Follie. Πτώση σημειώνουν Εθνική, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ. Κέρδη για ΔΕΗ, Coca Cola, Lamda. Χαμηλός ο τζίρος.

Με μικρές απώλειες αντιδρούν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη χθεσινή στάση της ΕΚΤ. Οριακές διακυμάνσεις στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη αρχικά προς τις 569,03 και μετά τις 11:15 χαμηλότερα προς τις 564 μονάδες.

Ψύχραιμη η στάση των traders σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, ενισχύοντας την εκτίμηση χρηματιστηριακών παραγόντων πως οι "αγορές" δεν περίμεναν χθες συγκεκριμένη ανακοίνωση του Μάριο Ντράγκι για την επέκταση/παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Οι ίδιοι σημειώνουν πως η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι αυτή της 8ης Οκτωβρίου, όπου πιθανόν θα εξετασθούν και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε 0,37% στις 10.636 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 0,20% στις 4.533, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,23% στις 6.842 μονάδες. Χωρίς εκπλήξεις η εικόνα στην αγορά ομολόγων και συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στο ΧΑ οι συναλλαγές παρέμειναν περιορισμένες την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με τον τζίρο σε ανάλογα μεγέθη.

Χαμηλότερα ο τραπεζικός κλάδος, ολική επαναφορά για τη δεικτοβαρή Coca Cola, μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και FF Group, TITAN, Motor Ol, Jumbo και άλλες ισχυρές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε εξέλιξη το Eurogroup, με δηλώσεις, την ώρα που στην Αθήνα επίκειται η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος.

Κατά γενική εκτίμηση, τα όσα θα συζητηθούν στην Αθήνα απασχολούν τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο σε μία ρευστή -και πολιτικά- περίοδο στην Ιταλία και Ισπανία. Ενδεικτικά τα όσα αναφέρονται στην Die Welt.

Παρότι το ΧΑ δεν έχει να περιμένει σχεδόν τίποτα από το σημερινό Eurogroup, έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν οι διαθέσεις των δανειστών και η στάση τους. Εκ προοιμίου γνωστό -και προεξοφλημένο- το ότι (και) για το ΧΑ καθοριστική θα ήταν η συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου.

Στα 19,33-19,45 ευρώ η μετοχή της Coca Cola, σε ανοδικό "γύρισμα" μετά το χθεσινό "'άδειασμα", απορροφώντας σε μεγάλο βαθμό τις πιέσεις που δέχονται άλλες μετοχές του δείκτη.

Εως 1,83% υψηλότερα με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές/τζίρο καθώς στα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης έγιναν κινήσεις από ισχυρά χέρια, με τον τίτλο να μετρά θετική απόδοση 5,14% σε διάστημα μηνός.

Με πωλητές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, με αγοραστές σε ΔΕΗ. Μεικτές τάσεις για FF Group, TITAN, MOH, Jumbo, με τη μετοχή του FF Group έως 2,14% χαμηλότερα, στα 20,55 ευρώ.

Με λίγους πωλητές στον ΤΙΤΑΝα, με την τιμή να υποχωρεί έως τα 19,60 ευρώ. Στα 11,19 ευρώ με αγοραστές η Jumbo, στα 9,95 με πωλήσεις η ΜΟΗ.

Στις 11:35 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 4,5 εκατ. μετοχών -το 1,7 εκατ. στην Πειραιώς-, ο δε τζίρος στα 2,9 εκατ. ευρώ, με το 48% στις τράπεζες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v