Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη ζώνη των 600 μονάδων επιστρέφει το Χρηματιστήριο

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων. Στις τραπεζικές μετοχές καταγράφονται οι μεγαλύτερες απώλειες. Τι δείχνει η κίνηση στα παράγωγα. Πτώση 15% για τη ΜΕΤΚΑ.

Στη ζώνη των 600 μονάδων επιστρέφει το Χρηματιστήριο
Διόρθωσης συνέχεια με ουρά πωλήσεων από τη χθεσινή συνεδρίαση. Από τις πρώτες κιόλας εντολές, οι πωλητές έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα, με τις όποιες αγορές να γίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Απώλειες 1,72% για τον Γενικό Δείκτη που υποχωρεί στις 608,52 μονάδες, με τον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό, να δέχεται όπως αναμενόταν την ισχυρότερη πίεση. Στο 4,21% οι απώλειες για τον κλαδικό δείκτη, που υποχωρεί προς τις 775 μονάδες.

Πέραν των τραπεζικών, συγκριτικά καλύτερη εικόνα διαμορφώνεται, μέχρι πριν από λίγο, για ορισμένες μετοχές του FTSE 25. Αποτέλεσμα; Η διόρθωση κατά 1,77% του δείκτη στις 1.643,75 μονάδες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών/τζίρου πραγματοποιείται, στο πρώτο ημίωρο, στον… ευαίσθητο τραπεζικό κλάδο.

Όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, σε μηνιαία βάση ο τραπεζικός κλάδος μετρά κέρδη ακόμη και μετά την τελευταία σημαντική διόρθωση. Γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς traders να κατοχυρώσουν με θετικό πρόσημο θέσεις τους ενόψει κιόλας της «μεγάλης λήξης» στα Παράγωγα την Παρασκευή.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως εάν σε αυτή την αρνητική, για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, συγκυρία προστεθεί το αρνητικό γύρισμα των ξένων αγορών, τότε αρκετοί θα είναι αυτοί που θα επιδιώξουν να κλείσουν τα συμβόλαια μηνός Δεκεμβρίου, τέταρτου τριμήνου και συνολικά χρήσης 2016 σε χαμηλότερες τιμές.

Κάτι τέτοιο αποτυπώνεται ήδη από χθες στο ΧΠΑ, ενώ χαμηλότερα «βλέπουν» τα ΣΜΕ του FTSE 25 και των τραπεζικών μετοχών.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί προς το 1,73 ευρώ, ενώ της Πειραιώς η διόρθωση είναι μεγαλύτερη, εύλογα μετά τις χθεσινές εξελίξεις.

Από τις μετοχές του 25άρη, με αγοραστές κινούνται η δεύτερη βαρύτερη μετοχή του δείκτη, η Coca Cola, στα 19,31 ευρώ. Με αγοραστές στα 8,17 ευρώ ο ΟΠΑΠ, όπως επίσης και ο ΟΛΠ στα 12,69 ευρώ.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ομίλου Μυτιληναίου, η μεν μετοχή του Μυτιληναίου υποχωρεί στα 6,02 ευρώ, ενώ με μεγαλύτερες απώλειες διορθώνει στα 6,04 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

Αυτή την ώρα ο τζίρος είναι στα 8,75 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v