Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Διαδικαστική» συνεδρίαση στο χρηματιστήριο

Με πολύ περιορισμένο όγκο συναλλαγών, οι κινήσεις στον χώρο των τραπεζών και των blue chips είναι ήπιες. Κάμψη για τη μετοχή της Coca Cola οδηγεί τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 635 μονάδων.

«Διαδικαστική» συνεδρίαση στο χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οριακά θετικό πρόσημο ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χ.Α.

Μετρημένες οι κινήσεις των traders και των επενδυτών, με περιορισμένης έκτασης συναλλαγές σε μετοχές των ΟΠΑΠ και τραπεζών, με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση των πρώτων -βραχυπρόθεσμων- στηρίξεων για βασικούς δείκτες και συγκεκριμένους τίτλους.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Coca Cola, με τους πωλητές να πιέζουν από τα 20,26 έως τα 20,19 ευρώ, με συνέπεια την υποχώρηση του FTSE 25 έως 0,25% χαμηλότερα προς τις 1.710 μονάδες.

Το 57% του ισχνού τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, την ώρα που η προσπάθεια διάσωσης της ΜPS προσλαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.

Στις 831,95-821,42 μονάδες ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με αφορμή την έως 1,98% υποχώρηση της μετοχής της Coca Cola, ενώ εξισορροπητικά επιχειρείται να λειτουργήσουν ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Ενθαρρυντική ένδειξη η αντίδραση που βγάζει η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς παρά τις τελευταίες εξελίξεις, οι αγοραστές επιμένουν στο εύρος των 8,07-8,13 ευρώ, με τους long να έχουν βλέψεις για τη συνέχεια. Το πιθανότατο είναι πως το σίριαλ ΟΠΑΠ - Καζίνο με επίκεντρο τα VLTs θα έχει αρκετά επεισόδια -καθώς είναι πολλά τα... χρήματα-, αλλά με τις περισσότερες ενδείξεις να λειτουργούν υπέρ του Οργανισμού και μεγάλη μερίδα traders να προεξοφλεί τελική επικράτηση του ΟΠΑΠ, με συνακόλουθη ενεργοποίηση του project για τις «παιγνιομηχανές».

Στην άλλη «μετοχή επικαιρότητος», την ΕΥΔΑΠ (με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος 0,38 ευρώ/μετοχή), η διακύμανση είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Από τα 5,78 ευρώ χθες, σήμερα στα 5,45 έως τα 5,40 ευρώ, με αρκετές εντολές αγοράς και βάθος συναλλαγών τόσο από την πλευρά των long όσο και των short παικτών.

Λίγο πριν από τις 11:00 οι απώλειες για τον Γ.Δ. είχαν διευρυνθεί στο 0,35% κυρίως λόγω της διεύρυνσης της διόρθωσης πάνω από 2,25% για την Coca Cola. Με λιγοστές συναλλαγές έως 2,14% χαμηλότερα στα 2,74 ευρώ η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 2,84 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ, στα 6,21 ευρώ «χαμηλώνει» η ΜΕΤΚΑ.

Στις 11:00 είχαν αλλάξει χέρια 4,9 εκατ. μετοχές, με τον τζίρο στο 1,4 εκατ. ευρώ, εύλογα χαμηλότερος από κάθε άλλη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v