Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «ρελαντί» το Χρηματιστήριο

Ηπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 640 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 2% για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Με θετικό πρόσημο Alpha, ΔΕΗ, Μυτιληναίος. Στο -2,2% η μετοχή της Coca Cola. Πτώση για Jumbo, Aegean. Πολύ χαμηλός ο τζίρος.

Στο «ρελαντί» το Χρηματιστήριο

Το όριο των 10 δισ. ευρώ ξεπέρασε η αξία των συναλλαγών λίγο πριν τις 14:00, στοιχείο ενδεικτικό του διαδικαστικού χαρακτήρα που έχει η σημερινή συνεδρίαση.

Σταδιακή επιτάχυνση των συναλλαγών, με τους αγοραστές ενεργότερους, όταν λίγο μετά τις 14:20 κυκλοφόρησε η πληροφορία πως οι Βρυξέλλες αποτιμούν θετικά το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου.

Μικρή ενίσχυση του ΓΔ προς τις 640 μονάδες, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο.

Σε περιορισμένα επίπεδα η συναλλακτικότητα και ο τζίρος, σε ανάλογο στενό εύρος η διακύμανση για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με τον Γενικό Δείκτη να περιορίζεται μεταξύ 632,58-637,28 μονάδων.

Περί τις 15 μονάδες χαμηλότερα του "υψηλού έτους" ο ΓΔ, που όπως φαίνεται, δύσκολα θα καταγράψει "νέα υψηλότερη" για το 2016, στο ελάχιστο διάστημα που απομένει. Θυμίζοντας πως την Παρασκευή η συνεδρίαση περιορίζεται σε... ημιαργίας. Εκτός εάν οι long πουν την τελευταία λέξη τους στη μεθαυριανή συνεδρίαση.
Αυτά μέχρι τις 14:20 καθώς λίγο μετά η αγορά κάπως αφυπνίστηκε.

Ηπιες τάσεις επικρατούν στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρές απώλειες στη Φρανκφούρτη για τον DAX στις 11.471 μονάδες, με υποχώρηση 0,33% στο Μιλάνο για τον ΜΙΒ στις 19.326 μονάδες. Στο 1,0415 η βασική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, λίγο υψηλότερα στα 57,13$/βαρέλι το Brent. Σε ανοδικό άνοιγμα, κατά 0,22%, στις 2.266 μονάδες παραπέμπουν τα futures του S&P 500 στη Wall Street.

Στο ΧΑ το υποτονικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο (όπου πραγματοποιείται το 42% του τζίρου), αλλά και σε συγκεκριμένα blue chips, με τον ΟΠΑΠ να έχει την τιμητική του.

Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές και τζίρο που ξεπερνά τα 2,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή του Οργανισμού, πράξεις γίνονται από τα 8,07 έως τα 8,30 ευρώ, με τους long να έχουν αναλάβει πλήρη δράση μετά τις 12:30.

Η όποια προσφορά βγήκε αρχικά απορροφήθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα πρώτα 10'-15' της συνεδρίασης, για να ακολουθήσει έλεγχος από τους αγοραστές, με τη μετοχή να αντιδρά νωρίτερα στα υψηλά ημέρας. Οπως σημειώναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας, οι traders στην πλειονότητά τους προεξοφλούν την τελική επικράτηση του Οργανισμού, με συνακόλουθη τη λειτουργία των πρώτων σημείων με VLTs σε εύλογο χρόνο.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος και σε Πειραιώς, Alpha Bank, που μαζί με τον ΟΠΑΠ καλύπτουν το σχεδόν 50% του συνόλου.

Κινητικότητα και σε μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και των FF Group, Ελληνικών Πετρελαίων, ΕΧΑΕ κ.α

Στα 8,65-8,87 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, μετρά συνολικά απώλειες 4,22% για το 2016, με τους traders να προεξοφλούν πως μέχρι και την Παρασκευή μπορεί να μετριασθούν κι άλλο.

Στα 18,69-19,08 ευρώ η μετοχή του FF Group, μετρώντας κέρδη 9,94% από την αρχή του έτους, ενώ σε ανάλογη θέση long βρίσκονται τίτλοι των Grivalia, Viohalco.

Στις 14:30 είχαν γίνει συναλλαγές 32 εκατ. μετοχών, με τον τζίρο να πλησιάζει τα 15 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v