Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Παγωμένος» ο Γενικός Δείκτης

Σταθεροποιητική κίνηση πέριξ των 660 μονάδων, με περιορισμένο όγκο συναλλαγών στην αγορά. Ηπια κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, διορθώνει η Coca Cola. Τζίρος στον Φουρλή, κέρδη για Ελλάκτωρ.

Χρηματιστήριο: «Παγωμένος» ο Γενικός Δείκτης

Νέο ιστορικό υψηλό για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, μικρή υποχώρηση για τον DAX στη Φρανκφούρτη, "παγωμένο" το ΧΑ.

Μετρημένες οι κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγες μέρες μετά την αναβολή της απόφασης για τη "Βασιλεία 3", που αποτέλεσε αφορμή για την τελευταία τραπεζική αντίδραση, διαδοχικά υψηλά στο λονδρέζικο City, χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με τη νέα υποχώρηση του οικονομικού επιτελείου (για το αφορολόγητο) να έχει λίγο ως πολύ προεξοφληθεί από μερίδα traders καθώς θεωρούν πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω και σε άλλα αιτήματα των δανειστών, προκειμένου να "ξεπαγώσουν" οι διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο η αγορά κρατά... μικρό καλάθι, επιχειρώντας γι' αυτό μία διαχείριση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση.

Με άνω όριο τις 660 μονάδες και κάτω τις 650, η αγορά συσσωρεύει μέχρις ότου δοθούν οι αφορμές για την ανάλογη συνέχεια είτε για την υπέρβαση των 665/666, είτε για τη δοκιμασία των 645 μονάδων.

Μεικτές τάσεις με μικρές μεταβολές για τις τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση του κλαδικού δείκτη πέριξ των 865 μονάδων, με σημεία στήριξης στις 850 και 840 μονάδες, όπου παραμένει ενεργό το long σήμα για τον ΔΤΡ.

Λίγο μετά τις 11:30, ο τζίρος παρέμενε πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου των πρώτων 5 συνεδριάσεων του 2017 (θυμίζοντας πως στη συνεδρίαση της Δευτέρας 2/1 ο τζίρος είχε περιοριστεί στα μόλις 10 εκατ. ευρώ). Παρ' όλα αυτά ο τζίρος μετά την πρώτη ώρα παραμένει χαμηλότερος του μ.ο. και δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει μία πειστική κίνηση προς τις 665/666 μονάδες.

Το 30% του τζίρου πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, καθώς συγκριτικά αυξημένος καταγράφεται και σήμερα για μη τραπεζικές μετοχές, με τον Φουρλή για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στην κορυφή της σχετικής κατάταξης (με πάνω από 550 χιλιάδες ευρώ στις 11:35).

Με αυξημένες συναλλαγές σταθερά στα κρίσιμα 9 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, νέα προσπάθεια στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα να πιάσει το 1,25 ευρώ, κινητικότητα με αυξημένες συναλλαγές στον ΟΛΘ, κοντά στα νέα υψηλά η Motor Oil, στα 4,53 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στις 11:35 ο ΓΔ σε οριακά θετικό πρόσημο στις 659,77 μονάδες, ο FTSE 25 λίγο χαμηλότερα στις 1.766,83 μονάδες, με την Coca Cola σήμερα να λειτουργεί πιεστικά για τον δείκτη. Με συναλλαγές 749 μετοχών, αξίας 15.471 ευρώ, υποχωρεί 1,24% στα 20,71 ευρώ επηρεάζοντας ανάλογα τους δύο βασικούς δείκτες.

Στα 4,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών με 5 εκατ. μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v