Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κινήσεις πέριξ των 655 μονάδων

Σε χαμηλότερα επίπεδα με περιορισμένο τζίρο κινείται ο Γενικός Δείκτης. Ηπιες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Απώλειες και για Τιτάνα, ΔΕΗ. Θετικά πρόσημα για Coca Cola, επιθετικές αγορές σε Motor Oil, Viohalco.

Χρηματιστήριο: Κινήσεις πέριξ των 655 μονάδων

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις/πιέσεις στο ΧΑ, ενώ σε ανάλογο ρυθμό κινούνται και τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χωρίς εκπλήξεις συνεχίζεται η μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων (και) στο ελληνικό χρηματιστήριο καθώς πωλητές-αγοραστές συντηρούν τον μεν Γενικό Δείκτη εντός του εύρους των 660-650, τον δε τραπεζικό πάνω από τις 850 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το 34% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά σημαντικό μερίδιο σε μετοχές των Fourlis, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Κύπρου, Cenergy, Motor Oil κ.α.

Χωρίς νεότερα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, συνάμα χωρίς σημαντικές προσδοκίες για το EwG της Πέμπτης και με πολλούς traders να προεξοφλούν ότι δεν θα υπάρξει "τελική συμφωνία" στο Eurogroup της 26ης του μήνα, στο ΧΑ επιχειρείται να αφομοιωθούν τα "νέα υψηλά" χωρίς να ενεργοποιηθούν σημαντικές ρευστοποιήσεις/πιέσεις σε μετοχές-κλειδιά του δείκτη.

Καταρχήν στον τραπεζικό κλάδο οι συναλλαγές γίνονται έως 1,75% στην αρχή της συνεδρίασης, στα χαμηλά των 854 μονάδων έγιναν κάποιες αγορές, με αποτέλεσμα να "μαζευτούν" οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες. Σε μερική κατοχύρωση θέσεων παραπέμπουν οι μέχρι τώρα κινήσεις των traders σε Alpha Bank και Εθνική, δευτερευόντως σε Πειραιώς, Eurobank.

Για τον ΔΤΡ σημείο αναφοράς και κάτω όριο (στήριξη) υπολογίζονται οι 850/840 μονάδες.

Σημαντικές συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank, όπου έχουν αλλάξει χέρια και 2 πακέτα των 500.000 στα 1,985 και 1,96 ευρώ, δηλαδή κοντά στα 2 ευρώ της τρίτης αύξησης κεφαλαίου.

Αυξημένα πακέτα στη μετοχή του Fourlis για συνολικά 1,2 εκατ. τεμάχια στις τιμές των 3,80 ευρώ. Συνολική αξία συναλλαγών μέσω συμφωνημένων πράξεων στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Στα 20,70 ευρώ -σταθερά σε θετικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης- η δεικτοβαρής Coca Cola, με συνολικά 1.010 τεμάχια, αξίας 20.918 ευρώ. Σχετική αναφορά για τη μετοχή, τη βαρύτητά της και τη στρέβλωση που ενίοτε δημιουργεί στη διαμόρφωση των δεικτών έχει γίνει νωρίτερα στον Εκηβόλο.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή του Σαράντη, επιθετικές αγορές σε όλο και υψηλότερες τιμές, φθάνοντας έως τα 13,92 ευρώ νωρίτερα στη Motor Oil.

Κινητικότητα και στις μετοχές του ομίλου Viohalco, τόσο στη μητρική όσο στο νέο σχήμα της Cenergy.

Εως το 1,45 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Viohalco, έως το 0,773 ευρώ στη μετοχή της Cenergy.

Συνολικά περί το ένα εκατ. ευρώ συναλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στις δύο μετοχές του ομίλου, παραμένοντας για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο.

Λίγο πριν τις 15:00 είχαν γίνει συναλλαγές 39,4 εκατ. μετοχών, αξίας 28 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v