Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 660 μονάδες το ΧΑ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να «συγκεντρώνεται» κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη καταγράφουν Coca Cola, OTE, Πειραιώς, Eurobank. Στο κόκκινο ΟΠΑΠ, Τιτάνας, ΜΕΤΚΑ. Σταθεροποιητικά η Εθνική.

Ισορροπεί στις 660 μονάδες το ΧΑ

Με απώλειες κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Μιλάνο να υποχωρεί περισσότερο απ' όλα, δημιουργώντας το ανάλογο κλίμα από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Λισαβόνα.

Εως 1,05% χαμηλότερα στις 19.200 μονάδες ο ΜΙΒ στο Μιλάνο, στον απόηχο (και) των τελευταίων δηλώσεων του Ιταλού υπ. Οικονομικών, πως η Ιταλία δεν θα χρειαστεί στήριξη από τον ESM, με τις "αγορές" να ερμηνεύουν εντελώς διαφορετικά τη νέα παρέμβαση Παντοάν. Προς τις 11.540 μονάδες υποχωρεί ο DAX, μεγαλύτερες απώλειες για το ισπανικό και το πορτογαλικό χρηματιστήριο. Μικρή επιβάρυνση στις βασικές χρονικές σειρές ομολόγων (κυρίως 10ετές) σε όλες τις αγορές χωρών του "νότου".

Σταθερή πηγή... αστάθειας το "ιταλικό πρόβλημα", συντηρείται και στην αρχή του 2017 και ενόσω οι λύσεις-ημίμετρα που προωθούνται δεν φαίνεται να πείθουν ιδιαίτερα τους traders. Η ιταλική παράμετρος θα πρέπει να συνεκτιμάται στα ζητήματα που αφορούν και στο ελληνικό πρόβλημα, κατ' επέκταση (και) το χρηματιστήριό μας.

Με λίγες αγορές ξεκίνησε η συνεδρίαση αλλά με μικρές πωλήσεις συνεχίζει, με συνέπεια την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη από το αρχικό των 661,83 μονάδων λίγο χαμηλότερα. Με συναλλαγές και τζίρο περίπου στα χθεσινά επίπεδα, καθώς πωλητές-αγοραστές επιδιώκουν να μη διαταραχθεί η τάση, κάτι που αποτυπώνεται και στην αρχή σήμερα στις ελεγχόμενες και σε στενό εύρος ρευστοποιήσεις με το μέτρο από την πλευρά των short. Λίγο χαμηλότερα οι long, από τιμές κοντά στις 659 μονάδες, με ζώνη ασφαλείας στις στηρίξεις των 655 και 650 μονάδων, εάν χρειαστεί στη συνέχεια.

Κατά 0,28% υποχωρεί προς τις 867 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, συνέπεια των εντολών πώλησης σε Alpha Bank και λιγότερο σε Eurobank. Ομως οι πωλήσεις δεν γίνονται χαμηλότερα του 1,96 ευρώ, με τη μετοχή να διατηρεί την τάση της όσο δεν χάνει το 1,95 (και στο χειρότερο σενάριο το 1,89 ευρώ). Στη συγκεκριμένη μετοχή πραγματοποιούνται από την πρώτη συνεδρίαση του έτους συναλλαγές που φτάνουν έως το 1,99 ευρώ.

Το 58% του μέτριου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με το υπόλοιπο σε μετοχές των Motor Oil, OTE, ΟΠΑΠ, MIG, Jumbo, FF Group, Μυτιληναίο κ.α.

Σχετική κινητικότητα σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κατηγορίας, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να εστιάζει στις top επιλογές αυτού του χώρου.

Σε ΟΛΘ, MIG, MLS, Πλαίσιο, Πετρόπουλο είχαν πραγματοποιηθεί συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Στις 11:00 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 6+ εκατ. μετοχών, αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v