Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «ρελαντί» το Χρηματιστήριο

Ήπια κέρδη καταγράφονται στο Χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου. Ανοδος υψηλότερη του 2% για τη μετοχή της Εθνικής. Με θετικό πρόσημο ΔΕΗ, Εurobank, Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ. Πτωτικές τάσεις για Coca Cola, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Αegean.

Στο «ρελαντί» το Χρηματιστήριο

Στην προοπτική ενός «έντιμου συμβιβασμού» κυβέρνησης - δανειστών επιχειρούν να ποντάρουν ορισμένοι long παίκτες, με αποτέλεσμα το ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Από τις 643,94 στις 647,36 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με αντίδραση του τραπεζικού κλάδου και ανταπόκριση από την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Μικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και σε αναμονή της κρίσιμης Παρασκευής, με ενδεικτική την ήπια κίνηση του DAX προς τις 10.555 μονάδες.

Στο Χ.Α. συνεχίζονται οι περιορισμένης έκτασης κινήσεις πωλητών - αγοραστών, με τους long να προσβλέπουν σε μια κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο Eurogroup της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου και τους short να δοκιμάζουν τις στηρίξεις πέριξ των 640 μονάδων.

Με αγοραστές από τις πρώτες εντολές στον τραπεζικό κλάδο, με κινήσεις των long σε δεικτοβαρείς μετοχές, η αγορά ισορροπεί στην περιοχή των 645 μονάδων, όπως ήταν εξαρχής ζητούμενο.

Στο εύρος των 822-833 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με το 57% του ισχνού τζίρου στον τραπεζικό κλάδο. Περισσότερο εξισορροπητικού χαρακτήρα οι μέχρι τώρα κινήσεις, μέχρις ότου αποσαφηνισθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Στις 1.722-1.731 μονάδες ο FTSE 25, με τον δείκτη όσο παραμένει πάνω από τις 1.710-1.715 μονάδες να διατηρεί το long σήμα του.

Αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς, Εθνική, ανάλογος τζίρος στην Alpha Bank. Πέραν των μετοχών των συστημικών τραπεζών, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται σε ΟΤΕ, ΔΕΗ αλλά και σε Cenergy, Coca Cola, Μυτιληναίο, Viohalco κ.ά.

Στα 8,68-8,76 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,40-8,49 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 2,92-3,01 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Στις 11:30 είχαν αλλάξει χέρια 5,1 εκατ. μετοχές, με τζίρο 3,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v