Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη χωρίς τζίρο στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 645-650 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τον χαμηλό τζίρο να μην αφήνει περιθώρια για κάτι καλύτερο. Ανοδος για Εθνική, Eurobank, αλλά και για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Συνεχίζεται η μόχλευση στα «μεσαία».

Κέρδη χωρίς τζίρο στο Χρηματιστήριο

Μέτριου κόστους συντήρηση δυνάμεων πέριξ των 645 μονάδων.

Οριακές διακυμάνσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην Παρασκευή, ημέρα ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Σταθερά σε θετικό έδαφος το ΧΑ, σε μία χαμηλού τζίρου συνεδρίαση εν αναμονή (και) της αξιολόγησης από τον οίκο S&P (μεθαύριο Παρασκευή) και του Eurogroup (την ερχόμενη Πέμπτη), με κλάδο-μοχλό τον τραπεζικό.

Χωρίς ουσιαστικές ειδήσεις από το μέτωπο της δεύτερης αξιολόγησης, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κινούνται συντηρητικά, με σημείο αναφοράς και αντίσταση την περιοχή των 650 μονάδων.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζουν συναλλακτικά η Εθνική, η Πειραιώς, ενώ ο υψηλότερος τζίρος πραγματοποιείται στην Alpha Bank.

Στα 1,83-1,90 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με αγοραστές από τα χαμηλά ημέρας, στα 0,24-0,246 ευρώ η μετοχή της Εθνικής με σήμα long προς το 0,26 ευρώ, στα 0,201-0,204 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς και στα 0,648-0,659 ευρώ της Eurobank.

Λίγο μετά τις 14:00 στον τραπεζικό κλάδο είχε γίνει το 47% του ισχνού τζίρου, καθώς συγκριτικά αυξημένος γίνεται σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ αλλά και σε Cenergy, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, FF Group, Coca Cola, Motor Oil, EXAE, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.

Σε 17 μετοχές η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ ενώ σε τρεις, του ενός εκατομμυρίου. Συγκεκριμένα σε Alpha Bank, ETE, OTE.

Πέραν των τραπεζικών, με αγοραστές κινούνται σήμερα και οι τρεις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με την τελευταία στο προσκήνιο (λόγω ΑΔΜΗΕ).

Στα 6,18-6,24 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, με τη Citi να αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 8,70 από τα 6 ευρώ.

Στα 6,29-6,39 ευρώ η μετοχή της ΜΕΤΚΑ.

Αυξημένη κινητικότητα για ακόμη μία συνεδρίαση στις μετοχές του ομίλου Viohalco (Cenergy, ΧΑΛΚΟΡ).

Ενθαρρυντική η μόχλευση που συνεχίζεται στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης Fourlis, MIG, Intralot αλλά και σε τίτλους του Νηρέα, MLS, ΕΥΑΘ.

Στις 14:10 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 16 εκατ. μετοχών, με τζίρο στα 12,2 εκατ. ευρώ.

Νέα άνοδος για το 10ετές, κατά 1,63% στις 715 μονάδες βάσης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v