Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυναμία αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Σε ανακωχή πωλήσεων παρά σε επιστροφή αγοραστών παραπέμπει η σημερινή εικόνα του ΧΑ. Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι επενδυτές. Η αναζήτηση θετικών ειδήσεων και η τεχνική εικόνα.

Αδυναμία αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο ερχόταν από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να αθροίζει απώλειες 3,41% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών απώλειες 7,96% και σήμερα επιχειρήθηκε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως σε καμία περίπτωση η σημερινή αντίδραση δεν άλλαξε τα αρνητικά δεδομένα, τεχνικά και όχι μόνο.

Κατ΄ αρχήν ο άθλιος τζίρος ασφαλώς και παραπέμπει περισσότερο σε ανακωχή πωλήσεων και πολύ λιγότερο σε αποχρώσες ενδείξεις επιστροφής των αγοραστών, ενώ την ίδια ώρα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των θετικών πρωταγωνιστών και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για την συνέχεια.

Δεύτερον, ακόμα και στα υψηλά ημέρας, ο Γενικός Δείκτης ούτε καν "διανοήθηκε" να προσεγγίσει την μέχρι πρότινος στήριξη των 649 - 650 μονάδων, ενώ δεν "μπήκε στον κόπο" να κλείσει και το "gap" στις 648 - 650 μονάδες, αφήνοντας ενδείξεις ότι πρόκειται για "gap" εκκίνησης και όχι για "gap" εκτόνωσης.
Μία από τα ίδια και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,31%) ο οποίος ούτε καν πλησίασε το τεχνικό "χάσμα" μεταξύ των 1736 - 1741 μονάδων και αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, μόνο σαν θετική ένδειξη δεν μπορεί να εκληφθεί.

Αρνητικές οι ενδείξεις και από την Αγορά ομολόγων, όπου η απόδοση του Ελληνικού 10ετους άρχισε να παίρνει "απόσταση ασφαλείας" από το κρίσιμο όριο του 7% (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στο 7,15%).

Ξεκινώντας από τις ειδήσεις - δημοσιεύματα που συνέχισαν να βγαίνουν με το σταγονόμετρο, "Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για συνέχιση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ", σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα "Bild"

"Η Γερμανική Κυβέρνηση εξακολουθεί να περιμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας", δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στο δημοσίευμα της "Bild".

Το "πράσινο φως" στην μεταβίβαση ομολόγων EFSF αξίας 13-14 δισ. ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) θα δώσει στην σημερινή συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο για την ανταλλαγή των ομολόγων είναι έτοιμο καθώς οι τεχνοκράτες του ESM και τα αρμόδια τμήματα των τεσσάρων Ελληνικών Τραπεζών βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή τον τελευταίο μήνα, παρά το προσωρινό "πάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων εξαιτίας της παροχής του έκτακτου βοηθήματος προς τους Συνταξιούχους. Το αργότερο έως την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν με στόχο να πάρουν την ίδια απόφαση τα διοικητικά συμβούλια και των υπολοίπων συστημικών Τραπεζών.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, τα των εξελίξεων του διεθνούς περιβάλλοντος (που δεν δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά του) θα διαμορφώσουν και την βραχυπρόθεσμη εικόνα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, στο βαθμό που συνεχιστεί η στασιμότητα και η "ανομβρία" ειδήσεων εγχώριου ενδιαφέροντος, που ωστόσο σύντομα οφείλει να αλλάξει καθώς επιβαρύνεται καθημερινά η Ελληνική Οικονομία.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό και τους τυχόν εναπομείναντες "θαυμαστές του", ίσως αξίζει μοναδικής υποσημείωσης ότι από τις μετοχές των συστημικών Τραπεζών, μόνο ο τίτλος της Εθνικής δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, όμως και αυτός υποχώρησε αισθητά από το υψηλό ημέρας των 0,246 ευρώ (+2,5%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,241 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 0,42% και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Οι υπόλοιπες τρεις, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, παρά το θετικό ξεκίνημα και τις πιέσεις που είχαν προηγηθεί κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις. Στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι μετοχές των Alpha Bank (-1,61%) και Πειραιώς (-0,50%).

Το ημερήσιο διάγραμμα της Alpha Bank

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό FTSE25, από τους ελάχιστους τίτλους που κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ήταν αυτός του Μυτιληναίου (+0,97%), τραβώντας ψηλότερα και την Μέτκα (+1,43%), καθώς πήρε "βοήθειες" και από την σημερινή έκθεση της Citigroup (περισσότερες λεπτομέρειες στην συνέχεια του σχολίου), όμως αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος ερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια διαγράμματα συνεχίζουν να δείχνουν "long", όσο ο τίτλος αρνείται να δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 6,05 ευρώ.

Ανοδική αντίδραση και για τον ΟΤΕ (+2,19% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο τίτλος πλησίασε απειλητικά το ημερήσιο "stop" στα 8,53 ευρώ για να δώσει αντίδραση αγνώστου διαρκείας. Τα 8,62 ευρώ είναι κοντινή στήριξη και τα 8,94 ευρώ, η πρώτη αντίσταση. Μια κατοχύρωση των 8,94 ευρώ, μπορεί να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις, προκειμένου ο τίτλος να ξαναδοκιμάσει την περιοχή του 9,15 - 9,20 ευρώ που είναι και το πρόσφατο υψηλό του.

Μειώθηκαν αισθητά οι θετικοί πρωταγωνιστές χαμηλότερα του 25αρη, τουλάχιστον αυτοί που συνδύαζαν αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για την συνέχεια.

Από τους επιμένοντες θετικά τίτλους, πέμπτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση για τον Fourli (+1,86%), ενώ "τριολέ" ανοδικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε ο Νηρέας (+9,44%) με αρκετά αυξημένες συναλλαγές. Ο τίτλος έκλεισε αισθητά υψηλότερα από την πρώτη αντίσταση των 0,19 ευρώ, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο στην μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα εποχή.

To υψηλότερο κλείσιμο μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα για το Νηρέα

Αντέδρασε η Intralot (+2,8%) μετά από τέσσερις συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις, ενώ αντίθετα η Ιντρακόμ (-0,65%) συμπλήρωσε "εξαρέ" πτωτικών συνεδριάσεων.

Πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Unibios (-1,55%), ενώ ασφυκτικές πιέσεις έχει φέρει το "καρέ" των πτωτικών συνεδριάσεων στην Κορδέλλου (-9,92%), που σήμερα αύξησε συναλλαγές.
"Τσιμπημένες" συναλλαγές και στον Κέκροπα που βόηθησαν στην καταγραφή "ακραίων φαινομένων", καθώς ο τίτλος βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,294 ευρώ (-9,82%), αλλά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,349 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 7,06%!

Παρά την ισχνή, σημερινή, αντίδραση, η τεχνική εικόνα παραμένει αρνητική. Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 1716 μονάδες που είναι και το 50% της κίνησης. Μια διάσπαση θα δώσει συνέχιση στο 1693 επίπεδο. Το 1736 είναι κοντινή μας αντίσταση που διάσπαση θα δώσει αντίδραση στο 1745, ή στο 1759. "Intraday position short" με "stop" τις 1798 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Ο Γενικός Δείκτης δε μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από το υψηλό ενός και πλέον έτους περισσότερο από μία συνεδρίαση, με τους πωλητές να κάνουν δυναμικό 'come back" ήδη από την περασμένη Παρασκευή" επισημαίνει ο Πέτρος Στεριώτης.

Το σημαντικό ράλι του τελευταίου εξαμήνου και η επίτευξη της τιμής - στόχου των 659 μονάδων δημιούργησαν συνθήκες κατοχύρωσης κερδών.

Εκτιμάται ότι πέραν του γενικά ευνοϊκού διεθνούς επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο χαρακτηρίζεται από
χαμηλή μεταβλητότητα και συνέχιση της μακροχρόνιας ανοδικής τάσης στις περισσότερες Αναπτυγμένες μετοχικές Αγορές, οι τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του ελληνικού Χρηματιστηρίου έχουν επειγόντως την ανάγκη από ειδήσεις που θα καταδεικνύουν πρόοδο στα ζητήματα που άπτονται του Ελληνικού Προγράμματος.

Κανένα Χρηματιστήριο δε μπορεί να "τρέχει" για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκλειστικά και μόνο στη βάση φημολογίας και μάλιστα με αναιμικούς όγκους συναλλαγών, τη στιγμή που το εγχώριο "country risk"
παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι διεθνείς επενδυτές δύνανται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και Περιοχών (regions) για να χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητά τους και εύλογο είναι να θέλουν ένα καλό ξεκίνημα στο χαμηλής ορατότητας 2017, αναλαμβάνοντας όσο το δυνατό πιο λελογισμένα ρίσκα.

Το "front running" στα πλαίσια προεξόφλησης ειδήσεων σε "ρηχές" Αγορές όπως η Ελληνική είναι πάντοτε ένα δίκοπο μαχαίρι, με το υψηλό beta να αποτελεί σημαντικό (και συχνά αποτρεπτικό) παράγοντα στις επενδυτικές αποφάσεις.

Παρά τη διόρθωση του προηγούμενου συναλλακτικού τριημέρου, η γενική τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει ανοδική, με τους κρίσιμους κινητούς μέσους όρους των 100 και 200 ημερών να βρίσκονται πέριξ των 600 μονάδων, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή του Δείκτη.

Το ευνοϊκό σενάριο περιλαμβάνει την απορρόφηση των πιέσεων που δημιουργεί η υπεραγορασμένη τεχνική εικόνα, με στόχο την επαναπροσέγγιση της διπλής, πλέον, αντίστασης που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ 659 και 670 μονάδων.

Αντίθετα και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Nuntius Sec. αγοραστικό ενδιαφέρον από επενδυτές που "έχασαν" την εξαμηνιαία άνοδο θα μπορούσε να εκδηλωθεί δυναμικότερα στις στηρίξεις των 634 και 620 μονάδων και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα δυσμενής εξέλιξη στις συζητήσεις με τους Θεσμούς.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Hang Seng (+1,13%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη ASX 200 (-0,36%).

Μικτές οι διαθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οριακά χαμηλότερα Χρυσός και Ευρώ, σημαντικότερες οι απώλειες για το US Oil.

Μένοντας στο Πετρέλαιο, "η άνοδος των τιμών θα πυροδοτήσει μια σημαντική αύξηση στην Αμερικανική παραγωγή Σχιστολιθικού Πετρελαίου, καθώς ο ΟΠΕΚ και άλλοι Παραγωγοί περιορίζουν την προσφορά", σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Fatih Birol. Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA ανέφερε ότι "η Αμερικανική παραγωγή οπωσδήποτε θα αντιδράσει δυνατά. Στα $56 με $57 το βαρέλι, έχει νόημα για τις ΗΠΑ να παράγουν".

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, η Deutsche Bank υπέγραψε τον διακανονισμό $7,2 δισ. με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση της πώλησης των "τοξικών" στεγαστικών δανείων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Γερμανική Τράπεζα θα πληρώσει πρόστιμο $3,1 δισ. και θα αποζημιώσει Πελάτες και Θιγόμενα Μέρη με $4,1 δισ.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιταχύνθηκε απότομα το Δεκέμβριο, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά του εδώ και σχεδόν 3,5 χρόνια. Το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού, υπολογισμένο βάσει των εναρμονισμένων ευρωπαϊκών προτύπων, αυξήθηκε σε 1,7% το Δεκέμβριο από 0,7% τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2013 και μετά. Εξαιρώντας τις μεταβλητές τιμές Ενέργειας, το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού ήταν τον περασμένο μήνα 1,6%, υπολογισμένο βάσει των διεθνών προτύπων.

"Συνολικά για το 2016 ο Γερμανικός εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% σε σχέση με το 2015", τόνισε η "Destatis". Το ποσοστό παραμένει σημαντικά κάτω του στόχου της ΕΚΤ για λίγο χαμηλότερα του 2% μεσοπρόθεσμα.

Στην Βρετανία, ο αριθμός των εργαζομένων υποχώρησε κατά 9.000 σε 31,8 εκατ. τους τρεις μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, παρότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 35.000, μεταδίδει το Bloomberg. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 4,8%, δηλαδή το χαμηλότερο από το 2005 και μετά, ενώ η ανάπτυξη μισθών άγγιξε τον γρηγορότερο ρυθμό της από το 2015.

"Το εύρος των πιθανών αποτελεσμάτων του 'Brexit' παραμένει μεγάλο και ο προβλεπόμενος χρόνος για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας - ΕΕ είναι φιλόδοξος", σχολιάζει η Fitch, αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις της Βρετανίδας Πρωθυπουργού. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, "η ομιλία έδωσε μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τους τελικούς στόχους του 'Brexit".

Σύμφωνα με τη Fitch, "οι προτεραιότητες της Μέι υποδηλώνουν τόσο την αποχώρηση από την Ενιαία Αγορά της ΕΕ όσο και από την πλήρη συμμετοχή της τελωνειακής ένωσης. Όμως παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο ποιες θα είναι τελικά οι θεσμικές και εμπορικές σχέσεις των δυο Πλευρών μετά το 'Brexit".

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, το κόστος ζωής αυξήθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα, οδηγώντας τον πληθωρισμό πιο κοντά στο στόχο της Fed. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% το Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τον προηγούμενο μήνα είχε καταγράψει άνοδο 0,2%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης διαμορφώθηκε 2,1% υψηλότερα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014.

Η βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας την ισχυρότερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών. Η Fed ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2014. Τον Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή είχε βουτήξει κατά 0,7%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,9% για τον Δεκέμβριο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Με σύσταση "Buy" και τιμή - στόχο τα 8,70 ευρώ (από 6 ευρώ), η Citi επικροτεί την απόφαση για τον μετασχηματισμό του ομίλου Μυτιληναίος.

"H Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί στα φορολογικά μέτρα, για να σπάσει το αδιέξοδο σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ωστόσο εξακολουθούμε να θεωρούμε απίθανη την ένταξη των Ελληνικών ομολόγων στο 'QE' μέχρι τον Μάρτιο", επισημαίνει σε έκθεσή της η Citi.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο. Αναρριχήθηκε μέχρι τις 647,36 μονάδες (+0,76%), στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 644,27 και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 643,47 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,15%.

Ο τζίρος στα 26 εκατ. από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΔΑΠ, ΕΤΕ). ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank, απασχόλησαν το 44% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΤΕ, ΕΛΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΤΚ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Motor Oil, Jumbo και ΟΤΕ και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Viohalco, Grivalia, Πειραιώς, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Κοντά στα χαμηλά ημέρας και η τελική αναλογία ανοδικών (46) - πτωτικών (52) μετοχών, ενώ εννέα τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 8%.

----ΧΠΑ

Αλλαγή σκηνικού και συνεδρίαση μικρής ανόδου στην Αγορά Παραγώγων, με τις μετακυλίσεις θέσεων να ενισχύουν τις συναλλαγές στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ σημαντικά χαμηλότερος ήταν ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (27.912 συμβόλαια).

Στα 3.387 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5.072, 2.401 για τον Ιανουάριο, 2.615 για τον Φεβρουάριο και 56 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.725,25) κινήθηκε μεταξύ 1.719,25 και 1.730 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (140.000 Alpha Bank, 100.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.358), Πειραιώς (8.854), Εθνική (9.039), MIG (1.785), ΟΠΑΠ (167), ΔΕΗ (637), Alpha Bank (4.272), ΟΤΕ (406), Μυτιληναίος (164).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (19.779.857 τεμ.), Alpha Bank (4.327.747 τεμ.), Εθνική (8.439.014 τεμ.) και Eurobank (7.787.709 τεμ.), ΔΕΗ (1.343.535 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v