Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στα όρια των 640 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, μικρά κέρδη για ΔΕΗ, Coca Cola. Ξεχωρίζουν ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Follie.

Διστακτικές οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Μετ’ εμποδίων το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χ.Α., με απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μία εβδομάδα «πίσω» οι αλλαγές στο Χ.Α., δυσλειτουργίες στο ΟΑΣΗΣ (στη διάρκεια της δοκιμαστικής διαδικασίας) και οι short ξεκινούν με ένα μικρό προβάδισμα που τους δίνουν οι κινήσεις των traders σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Σημαντικές οι αρχικές απώλειες για τον DAX κοντά στο 1%, με τον δείκτη προς τις 11.520 μονάδες, με την εντονότερη πίεση σε τραπεζικές μετοχές και τίτλους εισηγμένων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενδεικτικό ότι μόλις 3 από τις 30 μετοχές του βασικού δείκτη είχαν θετικό πρόσημο.

Διαφορετικά τα προβλήματα (και) για το Χ.Α., με την προσοχή της Αθήνας εστιασμένη σήμερα στον ESM, την Πέμπτη στο Eurogroup και με ζητούμενη την επιβεβαίωση (ή όχι) των κοντινότερων -βραχυπρόθεσμων- στηρίξεων για τους τρεις από τους τέσσερις βασικούς δείκτες. Με αρνητικό πρόσημο οι Γενικός Δείκτης, Τραπεζικός και FTSE 25 από την αρχή του έτους -σε αντίθεση με τον Mid Cap-, είναι για αυτούς που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η τάση και να μην ακυρωθεί το ανοδικό momentum, ειδικά για τον Γ.Δ.

Περιορισμένες κινήσεις, ανάλογες συναλλαγές, ενδεικτικές της αναμονής και της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Εως τις 637 μονάδες διολίσθησε ο Γ.Δ., έως τις 1.709 ο FTSE 25, έως τις 793 μονάδες ο ΔΤΡ, που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση στα πρώτα 35' μέχρις ότου σταθεροποιηθεί κατά 0,75% χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Το 68% του χαμηλού τζίρου στον τραπεζικό κλάδο με περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική και τζίρο συγκριτικά περισσότερο στην Alpha Bank.

Μικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με λίγες πωλήσεις στον ΟΤΕ και λίγες αγορές σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Στη μετοχή του Οργανισμού, οι πωλήσεις έφθασαν έως τα 8,80 ευρώ, σε ΟΠΑΠ και ΔΕΗ οι αγορές μέχρι τα 8,54 και τα 2,85 ευρώ αντίστοιχα.

Μικτές τάσεις και για τις δεικτοβαρείς μετοχές: με την Coca Cola λίγο υψηλότερα στα 21 ευρώ, τη Motor Oil χαμηλότερα στα 13,47 ευρώ, την Jumbo με μικρή άνοδο στα 13,91 ευρώ, τον Τιτάνα στα 22,50 ευρώ, την FF Group στα 18,14 ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 4,50 ευρώ.

Μικτές τάσεις για ΜΟΗ και Ελληνικά Πετρέλαια μετά την έκθεση της UBS, που θεωρεί κορυφαία επιλογή την πρώτη αλλά «βλέπει» και τη δεύτερη. Για ακόμη μία συνεδρίαση πάντως κινητικότητα στις μετοχές του κλάδου.

Στις 11:05 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 5,1 εκατ. μετοχών, με τον τζίρο στα 2,3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά χαμηλότερος του μέσου όρου στο αντίστοιχο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v