Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδική προσπάθεια με «καύσιμο» από ESM

Με τις τράπεζες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 640 μονάδες. Κέρδη άνω του 3% για Eurobank, Πειραιώς. Προς νέα υψηλά έτους η Coca Cola, ξεχωρίζουν και οι Ελλάκτωρ, Viohalco.

ΧΑ: Ανοδική προσπάθεια με «καύσιμο» από ESM

Με μικτές, ήπιες διακυμάνσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδικά με αγορές στις τράπεζες στο Χ.Α.

Ενδεικτικά το συν 0,02% στις 11.522 μονάδες του DAX, το μείον 0,01% στις 4.820 μονάδες του CAC 40, ενώ στο 1,0746 η σχέση EUR/USD.

Στο Χ.Α. μετρημένες οι κινήσεις των traders, που από την αρχή της συνεδρίασης εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο, μετά και τις αποφάσεις του ESM για το χρέος, με ενθαρρυντική ένδειξη την επιτάχυνση των συναλλαγών με συνακόλουθη αύξηση του τζίρου.

Εως τις 645 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, έως τις 1.728 ο FTSE 25, έως τις 817 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Από την αρχή της συνεδρίασης η προσοχή έχει επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο, με αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς και συγκριτικά υψηλότερο τζίρο σε Alpha Bank, Εθνική.

Με αφορμή την αντίδραση του τραπεζικού κλάδου ενεργοποιούνται μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι long και σε μετοχές του δείκτη, με τη δεικτοβαρή μετοχή της Coca Cola να κινείται προς τα 21,11 ευρώ (υψηλό 52 εβδομάδων).

Στον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank ενισχύεται προς το 1,85 ευρώ, η Εθνική έως το 0,241 ευρώ, η Eurobank έως το 0,642 ευρώ και έως το 0,201 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

Το 76% του συγκριτικά αυξημένου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο -πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας-, ενώ ικανοποιητικός σημειώνεται σε ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Τιτάν, FF Group, Attica Bank, Motor Oil, Viohalco.

Μετά τις 11:05 συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές και τζίρος στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη. Ενδεικτικό το ότι μόλις 4 είναι οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή χωρίς πράξη αρχής στις 11:15.

Η επιβεβαίωση της αντίδρασης του τραπεζικού κλάδου μετά τα πρώτα 45'-50' ισχυροποιεί την κίνηση μετοχών του δείκτη, με τον Γ.Δ. σχεδόν 1% υψηλότερα, με τον ΔΤΡ 2,69% και τον 25άρη 0,78% υψηλότερα.

Στα 12,4 εκατ. μετοχές οι συναλλαγές, στα 5,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v