Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ξανακοιτά» τις 650 ο Γενικός Δείκτης

Ενισχύεται η ανοδική φορά στο Χρηματιστήριο, με τις μετοχές των τραπεζών σε ρόλο πρωταγωνιστή. Κέρδη άνω του 5% για Πειραιώς, από κοντά Εθνική, Eurobank. Σε νέα υψηλά η Coca Cola. Αυξημένος ο τζίρος.

«Ξανακοιτά» τις 650 ο Γενικός Δείκτης

Ανεπαίσθητη η αντίδραση των αγορών στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και τις κύριες συναλλαγματικές ισοτιμίες σε ήπιες διακυμάνσεις.

Είναι προφανές πως η προσοχή των αγορών είναι στραμμένη κυρίως στις ενέργειες του νέου προέδρου των ΗΠΑ και δευτερευόντως στα άλλα μέτωπα.

Σε αυτήν τη συγκυρία δίνεται η αφορμή στους long παίκτες του Χ.Α. να επιχειρήσουν μία αντίδραση προεξόφλησης, με αφορμή την απόφαση του ESM και σε αναμονή του Eurogroup.

Προς τις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο και την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την πρώτη δοκιμασία για τη βραχυπρόθεσμη τάση να κρίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή (των 650 μονάδων), όπου και το τελευταίο καθοδικό χάσμα.

Σαφώς ενισχυμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με ενδεικτικό το γεγονός πως νωρίτερα (*) καλυπτόταν η συνολική αξία συναλλαγών της χθεσινής συνεδρίασης. Το 48% του αυξημένου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο με περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ (δηλαδή όσα συνολικά χθeς) και τις Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς να καλύπτουν τα 11 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα δε στη μετοχή της Alpha Bank, με την Εθνική να ακολουθεί σε απόσταση... αναπνοής.

Εμφανής η στοχοθέτηση των traders στον τραπεζικό κλάδο, καθώς είναι αυτός που επηρεάζεται ανάλογα από τις εξελίξεις/ειδήσεις.

Μοσκοβισί: συμφωνία το συντομότερο αλλά σίγουρα όχι την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία νεότερα, με τους traders να αποτιμούν τις εξελίξεις με αγορές στον τραπεζικό κλάδο και στην πλειονότητα των blue chips.

Ανοδικά εκτός από τις τραπεζικές κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ αλλά και των περισσότερων τίτλων του δείκτη.

Σε νέα υψηλά η δεικτοβαρής μετοχή της Coca Cola, μετά τα 21,11 ευρώ (της 23ης/1), συνεχίζει ανοδικά ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων (μετρώντας 6 ανοδικές στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις), έως τα 6,86 ευρώ η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, έως τα 22 ευρώ ο Τιτάνας, πλησιάζοντας το υψηλό 52 εβδομάδων στα 22,50 ευρώ.

(*) Στις 13:30 είχαν αλλάξει χέρια 38,5 εκατ. μετοχές, με τζίρο 25 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v