Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στο ΧΑ

Μικρός τζίρος και οριακές μεταβολές χαρακτηρίζουν το πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο η αποκρυπτογράφηση των δηλώσεων Λαγκάρντ και η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα από βδομάδα.

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στο ΧΑ

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση, με τους βασικούς δείκτες οριακά χαμηλότερα, πριν από λίγο. Πωλητές και αγοραστές αποτιμούν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά μάλιστα τη χθεσινοβραδινή συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ.

Λίγο έως πολύ αναμενόμενα τα όσα δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, κάτι που αποτυπώνεται στη μέχρι τώρα πορεία βασικών δεικτών και μετοχών. Στις 646,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον FT 25 στις 1.737,22 μονάδες και τον Δείκτη των Τραπεζών στις 771,57 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην πιθανή αξιολόγηση από τους Moody's και Fitch αύριο. Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις κυρίως στις τράπεζες, σε συνέχεια των χθεσινών σημαντικών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν και στις τέσσερις συστημικές μετοχές.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, συγκριτικά σημειώνεται κινητικότητα για τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με μικτές τάσεις καθώς με αγοραστές κινείται η μετοχή της Επιχείρησης.

Από τις άλλες μετοχές του δείκτη, μικρά κέρδη καταγράφονται για τη δεικτοβαρή Coca Cola στα 23,11 ευρώ, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια σταθεροποιούνται στα 4,70 ευρώ.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ, μετά το χθεσινό ράλι προεξόφλησης των οικονομικών αποτελεσμάτων, κρατά το σύνολο των κερδών. Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v