Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ισορροπία στις 655 μονάδες

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Απώλειες καταγράφουν Eurobank, Εθνική, Ελλάκτωρ, Τιτάνας, ΔEH. Κέρδη για Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ, Σαράντη. Κινητικότητα σε Motor Oil, Fourlis, Πλαίσιο, MLS.

ΧΑ: Ισορροπία στις 655 μονάδες

Συντηρητικά συνεχίζει το ΧΑ, με περιορισμένες συναλλαγές, ήπιες διακυμάνσεις και διατήρηση των κεκτημένων της τελευταίας ανοδικής φάσης της αγοράς.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η επιβεβαίωση των 650 μονάδων ως στήριξη και σημείο αναφοράς για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να διορθώνει ελεγχόμενα υπό το βάρος ρευστοποιήσεων, αλλά με την τάση να αντισταθμίζεται αργότερα από την υπεραπόδοση συγκεκριμένων blue chips.

Μία by the book συνεδρίαση, που θα έλεγαν short και long, οι οποίοι δείχνουν να συμφωνούν στη σταθεροποίηση της αγοράς σε καλά επίπεδα, στην κατοχύρωση μέρους των βραχυπρόθεσμων θέσεών τους αλλά και στην ανάδειξη μετοχών από λίγο χαμηλότερες κατηγορίες.

Σταθερά σε αρνητικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης ο τραπεζικός κλάδος, με τον ΔΤΡ μεταξύ 805-790 και σημαντική στήριξη στις 780, από τη στιγμή που δεν επείγεται η αγορά για υπέρβαση των 822 μονάδων.

Στα τρέχοντα επίπεδα ο ΓΔ "μετρά" οριακά θετική απόδοση (0,91%), ο δε ΔΤΡ πολλαπλάσια (2,15%), με αιχμή την Εθνική.

Στα 9 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, σαφώς χαμηλότερος του μέσου όρου της εβδομάδας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς.

Αλλα 9+ εκατ. ευρώ σε μη τραπεζικές μετοχές, με εστίαση σε τίτλους των Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.

Σε στάση αναμονής οι traders, ενόσω ανάλογο κλίμα επικρατεί στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ τα futures στη Wall Street παραπέμπουν σε οριακά αρνητικό "άνοιγμα" για τον S&P από τις 2.392 μονάδες.

Στο ΧΑ και πάλι μικρής έκτασης η διόρθωση (0,46%) για τον ΔΤΡ, δεν δικαιολογεί τη σημαντική επιβάρυνση των ομολόγων-σηματωρών και δη του 2ετούς, που επιβαρύνεται εκ νέου κατά 3,92% στα 8,016% μετά τη διήμερη αποκλιμάκωση χαμηλότερα προς τα 7,9%.

Από τις μη τραπεζικές ξεχωρίζουν η κινητικότητα στη ΜΟΗ και με ένα πακέτο για 30.469 μετοχές στα 14,76 ευρώ συνολικής αξίας 449.722 ευρώ, η αντίδραση του ΟΤΕ έως τα 8,78 ευρώ, ως συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου και τη διανομή μερίσματος, στην κίνηση του Σαράντη προς τα 10,39 ευρώ (υψηλό ημέρας). Επίσης, στην ικανοποιητική εικόνα που παρουσιάζουν από τη μεσαία κατηγορία MIG, Πλαίσιο, Fourlis, MLS.

Στις 15:35 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 18+ εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v