Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αναμονή στη ζώνη των 645 μονάδων

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις από το Χίλτον. Ανοδικά κινούνται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, κινητικότητα σε Jumbo, Motor Oil.

ΧΑ: Αναμονή στη ζώνη των 645 μονάδων

Εξισορροπητικές τάσεις διαμορφώνονταν νωρίτερα στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, επιμένουν οι ρευστοποιήσεις/πιέσεις στην Deutsche Bank, σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της «ευρω-περιφέρειας».

Στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε συνεκτιμώντας τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από την προοπτική μιας «Ευρώπης πολλών ταχυτήτων».

Η Ελενα Λάσκαρη και η Μαρίνα Μάνη καταγράφουν αναλυτικά το πώς έχει η κατάσταση σε αυτά τα δύο μέτωπα, με τους πωλητές να ξεκινούν τη συνεδρίαση με ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά και με αγοραστές σε blue chips και σηματωρούς.

Εως τα 642,54 με το άνοιγμα, καθώς ο τραπεζικός υποχώρησε έως τις 754,70 μονάδες, με τον FTSE25 προς τις 1.720 μονάδες.

Με αρωγό τη σταθεροποιητική εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με βοηθό την όποια μικρή πρόοδο έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις δανειστών - Αθήνας, το ΧΑ δείχνει σημάδια επαναφοράς από τα όρια των στηρίξεων, όπως διαμορφώθηκαν στα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με ισοκατανομή σε τράπεζες και blue chips, με τον ΟΤΕ στο επίκεντρο και επιλεγμένες μετοχές της μεγάλης (και δευτερευόντως της μεσαίας) κατηγορίας, με ενδιαφέρουσα την παρουσία στον σχετικό πίνακα (αξίας συναλλαγών) των J&P Αβαξ, Intralot, Σαράντη κ.α.

Μεικτές τάσεις για τις 25 μετοχές του δείκτη -για τις 3 δεν είχε γίνει πράξη αρχής στις 10:50-, με κύρια χαρακτηριστικά τη διακύμανση σε στενό εύρος, το υποτονικό ενδιαφέρον-χαμηλές συναλλαγές, την κινητικότητα στην Grivalia κ.α.

Από τις 754 στις 761 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, επιβεβαιώνοντας προσώρας τη στήριξη των 740 μονάδων, με τον οδηγό Εθνική να αντιδρά στο 0,24 ευρώ και την Alpha Bank στο 1,69 ευρώ.

Συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές στην Πειραιώς, όπως και χθες, μεγαλύτερος τζίρος σε Grivalia και ΟΤΕ, με τις Jumbo, ΟΠΑΠ, Viohalco, με τον ρυθμό εντολών να επιταχύνεται μετά τις 10:55, όταν ο ΓΔ κινήθηκε προς τις 645 με μοχλό το «γύρισμα» του ΔΤΡ προς τις 761 μονάδες.

Στη μετοχή της Grivalia άλλαξε ένα πακέτο για 122.800 τεμάχια στα 7,87 ευρώ, συνολικής αξίας 966.436 ευρώ.

Κινητικότητα στην Jumbo, με την εταιρεία να ανακοινώνει τη διανομή προμερίσματος 0,18 ευρώ (καθαρά 0,1530 ευρώ), με την αποκοπή να ορίζεται για τις 22 Μαρτίου.

Στα 15,11-15,17 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, με τον όμιλο να ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v