Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε στενό εύρος η κίνηση του Γενικού Δείκτη

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ στα επίπεδα των 650 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ. Κέρδη υψηλότερα του 3% για Υγεία, Ιατρικό, Ιασώ. Με θετικό πρόσημο ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Σε στενό εύρος η κίνηση του Γενικού Δείκτη

Θετικά ανταποκρίνονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι, οριακές μεταβολές στο "μουδιασμένο" ΧΑ. Πάνω από τις 12.000 μονάδες επανέρχεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, προς τις 5.010 μονάδες ενισχύεται ο CAC στο Παρίσι, σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας. Σε οριακά ανοδικό "άνοιγμα" παραπέμπουν τα futures του S&P στη Wall Street.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, για ακόμη μία συνεδρίαση το ενδιαφέρον των traders παραμένει περιορισμένο, με την πλειονότητα των παικτών να είναι επιφυλακτική και θεατής.

Η κοινή εκτίμηση για την πορεία της αξιολόγησης (και οι χαμηλές προσδοκίες για το Eurogroup της 20ής Μαρτίου) σε συνδυασμό με την επικείμενη επίσκεψη της επικεφαλής του SSM στην Αθήνα (την προσεχή Τρίτη-Τετάρτη) καθιστά πολύ προσεκτικούς τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Περιορισμένες οι κινήσεις τους στον τραπεζικό κλάδο, με συνέπεια ο ΔΤΡ να κυμαίνεται χαμηλότερα στις 754-764 μονάδες, με το 64% του τζίρου να έχει αλλάξει χέρια σε Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank.

Σε στενό εύρος 5 μονάδων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη (644,96-649,85), σε ανάλογο και για τον FTSE25 (1.718-1.730), με την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη να συνεχίζει με θετικό πρόσημο.

Σε ανοδικό κανάλι η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου έως τα 6,75 ευρώ "βλέποντας" υψηλότερα, με τα 6,80 ευρώ σημαντική περιοχή αντίστασης.

Εως το 1,24 ευρώ ενισχύεται η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων, ωθώντας και τις άλλες του κλάδου, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 2,33 ευρώ, την J&P Αβαξ στο 0,466 και την Ιντρακάτ στο 0,442 ευρώ.

Κινητικότητα για ακόμη μία συνεδρίαση και στον "κλάδο της υγείας", με την 3άδα των εισηγμένων να συνεχίζει υψηλότερα. Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές ενισχύεται η τιμή του ΥΓΕΙΑ, του ΙΑΣΩ, του Ιατρικού.

Για τους κλάδους κατασκευών και υγείας εκτενείς αναφορές γίνονται από το Euro2day.gr τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη μόχλευση που προκλήθηκε μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου (για την επικείμενη συμφωνία CVC Capital Partners - Metropolitan) και την ανακοίνωση της ανάληψης του project του Αστέρα από τον όμιλο του ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Και αν η εικόνα των δεικτών αποτυπώνει μία χαμηλών τόνων φάση της αγοράς, με μικρές διακυμάνσεις- χαμηλή μεταβλητότητα, στο χρηματιστηριακό ταμπλό φαίνονται τα αποτελέσματα της μόχλευσης που παρατηρείται στη... δεύτερη ταχύτητα της αγοράς.

Στα 15,48 ευρώ με "νέο υψηλό" η μετοχή της Motor Oil εν αναμονή των αποτελεσμάτων (τη Δευτέρα), στα 4,37 ευρώ η μετοχή του Φουρλή (ο όμιλος ανακοινώνει τα μεγέθη 2016 την προσεχή Τρίτη).

Στα 5,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος (στις 11:35), με ένα πακέτο για 200.000 της Alpha Bank στο 1,70 ευρώ, συνολικής αξίας 340.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v