Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Καρφωμένος» στις 650 ο ΓΔ

Σταθεροποιητική κίνηση στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους κλάδους... δεύτερης ταχύτητας. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες. Σε ποιες μετοχές καταγράφεται κινητικότητα.

ΧΑ: «Καρφωμένος» στις 650 ο ΓΔ

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, θετική η εικόνα των futures στη Wall Street, "βαλτώνει" στα... αβαθή των 650 μονάδων το ΧΑ.

Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, Φρανκφούρτη, Παρίσι, αλλά και Μιλάνο, Μαδρίτη ανταποκρίνονται θετικά, με τους long να έχουν εμφανές προβάδισμα.

Χωρίς σημαντική μεταβολή για τους βασικούς δείκτες η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά με ενδιαφέρουσα "θέρμανση" του κλίματος σε κλάδους και εισηγμένες της... δεύτερης ταχύτητας.

Στο εύρος των 754,82-773,90 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με τζίρο περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 3 εκατ. ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Alpha Bank. Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς, με την τάση να παραμένει ουδέτερη, όσο ο ΔΤΡ δεν κινείται εκτός του εύρους των 740-780 μονάδων.

Ωστόσο ενθαρρυντική θεωρείται η εικόνα για ένα μέρος του ταμπλό, σαφώς ευρύτερου απ' ό,τι πριν από 2-3 εβδομάδες, καθώς η μόχλευση έχει διαχυθεί σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας και χαμηλότερης αποτίμησης.

Στα 8,65-8,77 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,55-8,65 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ στη ΔΕΗ πράξεις πραγματοποιούνται στα 2,74-2,79 ευρώ.

Πέραν των τραπεζικών και της 3άδας ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ σε άλλες 16 μετοχές, ο τζίρος ξεπερνά το όριο των 100.000 ευρώ, ενώ σε άλλες 14 έχει υπερβεί τις 20.000 ευρώ και αφορά κυρίως μετοχές της... δεύτερης ταχύτητας.

Ενδεικτικό το ότι στη μετοχή του ΥΓΕΙΑ ο τζίρος είχε ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ από τις 14:35, ενώ σε ΙΑΣΩ, ΙΑΤΡΙΚΟ, Intralot, MIG, Πλαίσιο κ.α συνεχίζεται για ακόμη μία συνεδρίαση η κινητικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Με συναλλαγές... μηνός η μετοχή του ΟΛΠ υπερβαίνει κρίσιμες τεχνικά περιοχές (σχετική ανάρτηση νωρίτερα στον Εκηβόλο), κοντά στα νέα υψηλά των 15,48 ευρώ η Motor Oil, στα 7 ευρώ ο Μυτιληναίος, ανοδικά έως τα 6,83 ευρώ η Αεροπορία Αιγαίου. Κοντά στον ΟΛΠ και η μετοχή του ΟΛΘ, με λίγες όμως συναλλαγές στα 19,38 ευρώ.

Σταθερά σε ανοδικό momentum η 3άδα του "κλάδου υγείας", με αυξημένες συναλλαγές στο ΥΓΕΙΑ αλλά και υπεραπόδοση για Ιασώ και Ιατρικό.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Πλαίσιο, Νηρέας, Κορρές, MIG, Intralot, ΕΥΑΘ.

Στα 15 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 14:40, με τη σχέση ανοδικών/καθοδικών στις 47/46.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v