Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτωτική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Mικρές απώλειες στο ΧΑ, με τον ΓΔ να κινείται προς τις 630 μονάδες. Πτώση υψηλότερη του 2% για Alpha, ΔΕΗ, Fourlis, Ελλάκτωρ. Στο κόκκινο Εθνική, Πειραιώς, Μυτιληναίος. Κέρδη για Folli Follie, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντη. Περιορισμένος ο τζίρος.

Νέα πτωτική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Σε αναμονή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διόρθωσης συνέχεια στο ΧΑ. Με το βλέμμα στραμμένο στην Ολλανδία η Ευρώπη, στη Fed η Νέα Υόρκη, στην επίσκεψη/έλεγχο της Νουί η Αθήνα.

Σταθερά σε αρνητικό έδαφος το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τις 11:15, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί στην οπισθοχώρηση χαμηλότερα και των 640 προς τις 630 μονάδες. Με συγκριτικά αυξημένο τζίρο σε σχέση κυρίως με τη συνεδρίαση της Δευτέρας και δευτερευόντως με τη χθεσινή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε μία ημέρα πτωτική όπως η σημερινή.

Στον τραπεζικό κλάδο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων -το σχεδόν 60% του τζίρου-, με τον ΔΤΡ να χάνει πάνω από 2,25% καθώς... κατηφορίζει προς τις 726 μονάδες. Ασθενέστερος κρίκος η μετοχή της Alpha Bank, συνέπεια των επίμονων ρευστοποιήσεων από ξένο (ή ξένα) fund, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. ευρώ (από τις 14:30). Πάνω από 3,9 εκατ. μετοχές της Alpha Bank έχουν αλλάξει χέρια από το 1,69 έως το 1,63 ευρώ, επιβαρύνοντας περισσότερο την ούτως ή άλλως προβληματική τεχνικά εικόνα.

Πέραν της Alpha Bank, υψηλότερος τζίρος έχει γίνει στην Εθνική, με τις Πειραιώς και Eurobank να ακολουθούν.

"Πυρετός" διεργασιών στον κλάδο, με επίκεντρο τις συναντήσεις της επικεφαλής του SSM και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Μένει να φανεί εάν και πώς οι πρωτοβουλίες αυτές μπορεί όντως να αποδώσουν θετικό αποτέλεσμα.

Εκτός των τεσσάρων συστημικών ομίλων, ρευστοποιήσεις συνεχίζονται στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον FTSE25 να δοκιμάζει ήδη τις στηρίξεις χαμηλότερα των 1.700 μονάδων.

Στα 8,47-8,57 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με την προσοχή στην ομολογιακή έκδοση, στα 8,52-8,60 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 2,60-2,67 ευρώ ο τίτλος της ΔΕΗ.

Σε μόλις πέντε μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές, σε Motor Oil με αφορμή και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σε FF Group καθώς αντιδρά από τη στήριξη των 17,68 ευρώ, του Σαράντη στα 10,15-10,34 ευρώ, της Lamda Development με 1,60% καταγράφει τη μεγαλύτερη ανοδική κίνηση και των ΕΧΑΕ στα 4,61 ευρώ.

Νηρέας και MLS ξεχωρίζουν από τον Mid Cap, ΙΑΣΩ, Κυριακίδης, Υγεία, ΚΡΙ ΚΡΙ από τη χαμηλότερη κατηγορία.

Στις 15:00 στον τραπεζικό κλάδο είχαν αλλάξει χέρια σχεδόν 13,1 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v