Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο

Χωρίς εντάσεις ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 650 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει υποτονικός. Πιέσεις για τις τράπεζες και τα περισσότερα blue chips. Ποιες μετοχές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Πτωτικές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο

Ηπιες πτωτικές τάσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απώλειες στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 648 μονάδες. 

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, αλλά αισθητή η πίεση κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, συνέπεια (κυρίως) της ανακοίνωσης του αυξημένου ELA κατά 300 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο. 

Από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου έχει αναφερθεί στην ατζέντα της επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, σε μία συγκυρία που η ΤτΕ δημοσιοποιεί την -μετά από εννέα συνεχόμενους μήνες μείωσης -αύξηση της εξάρτησης των τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας. Εξέλιξη που προφανώς δεν ευνοεί τον κλάδο, συνακόλουθα την αγορά, σε μία καμπή που περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη του βέλτιστου σεναρίου, που θα ήταν μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της Δευτέρας. 

Από τις 774 προς τις 767 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με αυξημένες συναλλαγές στην Πειραιώς και συγκριτικά μεγαλύτερο τζίρο σε Πειραιώς - Εθνική. "Τσιμπημένο" το 2ετές στα 8,245%. 

Ομως συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές/τζίρος πραγματοποιείται σε Αεροπορία Αιγαίου και Motor Oil, που ακολουθούν αποκλίνουσα πορεία. Με πωλητές στη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, η τιμή υποχωρεί προς τα 7,03 (από τα 7,30 ευρώ), με αγοραστές στη Motor Oil την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 2016. Στα 15,25-15,36 ευρώ η μετοχή της εταιρείας, με... φρέσκια αναφορά από νωρίς στον Εκηβόλο. Στη ΜΟΗ νωρίτερα πέρασε ένα πακέτο για 50.000 τεμάχια στα 15,12 ευρώ, συνολικής αξίας 604.800 ευρώ. 

Με πωλητές στην 3άδα των μετοχών ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, με τον Οργανισμό να έχει υποχωρήσει έως τα 8,67 ευρώ (και κρίσιμα τα 8,65 ευρώ), με τον ΟΠΑΠ έως τα 8,58 ευρώ (εν αναμονή της έκδοσης του ομολόγου), με τη ΔΕΗ έως τα 2,70 ευρώ. 

Το 36% του μέτριου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με συγκριτικά αυξημένο σε Αεροπορία Αιγαίου, Motor Oil, TITAN, OTE, OΠΑΠ, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Viohalco. 

Για ακόμη μία συνεδρίαση συντηρείται η κινητικότητα σε μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κατηγορίας, με ενδεικτική την περίπτωση των Ιατρικού, ΚΛΜ, Νηρέα, MLS, Υγεία κ.α. 

Στις 11:15 ο τζίρος είχε φτάσει τα 4,9 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v